Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Σας βάζω ιδέες. 

 Με την επίσημη ανεργία να φτάνει το 25% και τις προοπτικές εύρεσης εργασίας κάτω του μηδενός, έρχεται ο Χειρουργός να σας λύσει τα χέρια.
Η είδηση προέρχεται από τους Ταϊμς του Λονδίνου.
Στο Μπρίστολ της Βρετανίας υπάρχει ένας ζωολογικός κήπος με χώρο πάρκινγκ για πολλά αυτοκίνητα και λεωφορεία. Αυτό το πάρκινγκ επί 35 χρόνια το είχε αναλάβει ένας υπάλληλος, ο οποίος ήταν πολύ αγαπητός. Μάλιστα, ήταν πάντα χαμογελαστός και ευγενικός, ερχόταν καθημερινά και άδειαζε το μηχάνημα του δήμου όπου πλήρωναν για την θέση παρκαρίσματος οι οδηγοί.
 Όταν συμπλήρωσε 35 χρόνια εργασίας, όπως είναι αυτονόητο σταμάτησε να έρχεται στην δουλειά του. Τότε λοιπόν, ο ζωολογικός κήπος απευθύνθηκε στον δήμο του Μπρίστολ για να στείλουν καινούριο υπάλληλο. Επειδή ο δήμος δεν γνώριζε τίποτα(!) έψαξαν το θέμα και έμαθαν ότι το πάρκινγκ ήταν αρμοδιότητα του ζωολογικού κήπου, οπότε τους απάντησαν ανάλογα. Ακόμα πιο μπερδεμένοι εκεί στον ζωολογικό κήπο, τους απάντησαν ότι ο έως τότε υπάλληλος που διαχειριζόταν το πάρκινγκ ήταν του δήμου. Τότε λοιπόν και ο δήμος κοίταξε τα μισθολογικά του κιτάπια και δεν βρήκε κανέναν με αυτό το όνομα, οπότε απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο όνομα στην λίστα των υπαλλήλων του δήμου! Κάπου εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του κόλπου που οργάνωσε ο απίθανος αυτός τύπος: Είχε εγκαταστήσει ένα μηχάνημα για να εισπράττει τα έσοδα από τον χώρο παρκαρίσματος του ζωολογικού κήπου, και μάλιστα το άδειαζε καθημερινώς! 
 Κανείς δεν γνωρίζει το όνομα αυτού του τύπου…
Το καλύτερο; Υπολογίζεται ότι τα 35 αυτά χρόνια, μάζεψε άνω από 5 εκατομμύρια ευρώ!


Είπαμε ντο είσαι ασή Φλώρινα τεμέτερον, και συ εδέκες μας αβούτον τον μεσαίον και τρανόν… 


«Δεν θέλω να επωφεληθώ από τη δυστυχία των Ελλήνων». 

 Αυτήν την φράση χρησιμοποίησε ο κ. Γιούργκεν Κόπελιν, υπεύθυνος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) για τον προϋπολογισμό: «Δεν θέλω να επωφεληθώ από τη δυστυχία των Ελλήνων. Η κρατική τράπεζα KfW έχει ως τώρα κερδίσει περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ από αυτά τα δάνεια. Ούτε αυτό το βρίσκω σωστό». Έτσι, μπας και καταλάβουμε τον ρόλο των Γερμανών…


Παίρνουμε τη… δόση! Μένουμε… ευρώ! 

Ένα πολύ έξυπνο κείμενο από το διαδίκτυο (από τον διαδικτυακό Αλιθέρση) για την ψήφιση του προϋπολογισμού και τις τεράστιες και βίαιες διαδηλώσεις που ποτέ δεν μάθαμε ότι έγιναν… Για λόγους συντομίας το κείμενο έχει υποστεί «περικοπές», κάτι που είναι της μόδας…

Ήδη από νωρίς το απόγευμα, σήμερα Κυριακή 11/11/2012, πολύ πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την ψήφιση και του προϋπολογισμού, δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν ήδη κατέβει στο Σύνταγμα. Πλήθη λαού γεμίζουν τις πλατείες, σε πόλεις και χωριά όλης της επικράτειας. Παντού επικρατεί μια γενική ευφορία! «Λέμε ναι και στον προϋπολογισμό! Παίρνουμε τη… δόση! Μένουμε… ευρώ! Συναγερμός και… αγαλλίαση, απ’ άκρου σ’ άκρο όλης της χώρας! Ανάταση και… Ανάσταση!»
Οι… «πανηγυρισμοί» στην πλατεία Συντάγματος παίρνουν διάσταση θριάμβου! Χιλιάδες καπνογόνα και χημικά ρίχνονται από τον ενθουσιασμό των ανδρών των ΜΑΤ μέσα στο πλήθος. Δεκάδες αντλίες νερού δροσίζουν τους διαδηλωτές που συνεορτάζουν με τους άνδρες των ΜΑΤ! Φιλικά χτυπήματα με τα γκλομπς στα κεφάλια ή όπου αλλού, εκδήλωση χαράς για την ύψιστη επιτυχία!
Εκατοντάδες αυτοσχέδια πλακάτ και πανώ πλημμυρίζουν τις πλατείες των πόλεων και της υπαίθρου. «Σωτήρες μας!», «Αντώνη είσαι ο… άνθρωπός μας!», «Πρωθυπουργέ, οι συνταξιούχοι σε ευγνωμονούν!», «Πύρρο, σήμερα σηκώνεις και την Ελλάδα στους ώμους σου!», «ευρώ και… ελιά!», «Ευρώπη και ξερό ψωμί!», «Λαός και τραπεζίτες ενωμένοι σαν γροθιά!», «Φτύστε τους, για να μην ματιάζονται!». Είναι κάποια από τα ενθουσιώδη συνθήματα, που μπορεί να διακρίνει κανείς.
Το κυρίαρχο όμως σύνθημα είναι… «ευρώ ή θάνατος!» Κάποιοι δε, φτάνοντας ακόμη και σε σημείο υπερβολής, βγάζουν κέρματα του ευρώ από τις τσέπες τους και τα φιλούν, όπως οι αθλητές τα μετάλλια μετά τη νίκη!
Από τις εκδηλώσεις… θριάμβου δε λείπουν και τα κομματικά πανώ.
«Η Ελλάδα ανήκει και… στους Έλληνες» Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Λαυρεωτικής. «Ο λόγος μας συμβόλαιο» Τ.Ο Νίκαιας, Κορυδαλλού ΝΔ. «Είδες η Αριστερά;» ΔΗΜΑΡ. «Αντώνη έχεις ΑΡΧ***Α» Τ.Ο Καλαμάτας της ΝΔ. «Άγγελα, Αντώνης, Ολέ» Τ.Ο Κάτω Μαγούλας ΝΔ, «Ελλάς, Ευρώ, Ελιά» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Φυσικά είναι αδύνατο να περιγραφούν στο σύνολό τους οι ολονύκτιες εκδηλώσεις καθ’ άπασαν την Επικράτειαν! Είναι χαρακτηριστικό ότι, όσοι εκείνη τη στιγμή είχαν πάρει τα όρη και τα βουνά, για να κόψουν καυσόξυλα, αμέσως σταμάτησαν και άρχισαν να κόβουν δάφνες, για να στεφανώσουν τους σωτήρες βουλευτές μας!
Πολλοί φορείς, περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, αποστέλλουν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Κυβέρνηση. Σε κάποιες πόλεις αρχίζουν να στήνονται εξέδρες υποδοχής, άλλοι αποφασίζουν να γκρεμίσουν τείχη, ενώ άλλοι να στήσουν στους σωτήρες βουλευτές μας ανδριάντες, για να τους θαυμάζουν και οι επόμενες γενεές! Από τα εκατοντάδες τηλεγραφήματα, που φτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο, βαρύνουσας σημασίας είναι αυτό της ΟΤΕ (Ομοσπονδίας Τραπεζιτών Ελλάδας). «Είστε στο σωστό δρόμο. Συνεχίστε μέχρι τέλους.ΟΤΕ.» .
Ο Πρωθυπουργός, αν και είναι περασμένα μεσάνυχτα και παρά την κούραση εξαιτίας του μεγάλου αγώνα που έδωσε, δηλώνει: «Μας χαρακτηρίζει η συνέπεια λόγων και έργων!» τόνισε χαρακτηριστικά.«Τώρα κρατάμε τη δόση στο χέρι!»
Ίσα που πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του και κάποιος από τους επιτελείς του κάτι του ψιθυρίζει στο αυτί. Κοντοστέκεται για λίγο, σκύβει το κεφάλι προς τα εμπρός, με μια ελαφρά στροφή προς τα δεξιά, και χωρίς να κοιτά το απορημένο ακροατήριο, που φαίνεται ότι κάτι υποψιάστηκε, με χαμηλή φωνή λέει: «Από την Καγκελαρία μάς συγχαίρουν, γιατί είμαστε σε καλό δρόμο. Όμως, για να σκεφτούν το ζήτημα της δόσης, πρέπει εμείς οι τρεις αρχηγοί να υποστούμε τη βάσανο του ξεβρακώματος. Οι λεπτομέρειες μου ανακοινώνουν ότι θα ρυθμιστούν δια της διπλωματικής οδού». Το ακροατήριο παγώνει στην κυριολεξία. Από το βάθος της αίθουσας πετάγεται βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και αναφωνεί απορημένος. «Αυτό το ξεβράκωμα τι το θέλουν τώρα; Δεν ήταν στην αρχική μας συμφωνία!»


Φεύγουν τα αποδημητικά πουλιά… Παίρνουνε μαζί τους και τον άλλον Παπανδρέου…

Σιγά που θα το έλεγαν στην τηλεόραση…
Ετοιμάζει τις βαλίτσες του σύμφωνα με δημοσιεύματα και ο Νίκος Παπανδρέου… Αυτός που είναι στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά όπως λέει ο ίδιος, την Πόρσε στο σπίτι του την οδηγάει η οικιακή βοηθός και το όνομα Νίκος Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ είναι απλή συνωνυμία…

Όταν το καράβι βουλιάζει, φεύγουν τα ποντίκια…


25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία!

Δεν θα εγείρω ερωτήματα όπως: Μα καλά δεν έχουμε πληρώσει τα νοσοκομεία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ή το τι θα γίνει αν κάποιος δεν έχει ούτε αυτά τα 25 ευρώ; Αυτές οι ερωτήσεις είναι «άθλιοι λαϊκισμοί» και οι «σοβαροί αναλυτές» δεν ασχολούνται με τέτοια «ποταπά» θέματα.
Εγώ απλά θέλω να κάνω την δική μου συνεισφορά στ θέμα των 25 ευρώ. Θα πρότεινα η εισφορά να δίδεται στην έξοδο από το νοσοκομείο, έτσι ώστε να υπάρχει και κάποιο κίνητρο για να σε βγάλουν ζωντανό…


Υ.Γ. Βλέπω απόψε 13 Νοεμβρίου στον Λαζόπουλο τον Δημήτρη Πιατά να λέει για τον λαό που δεν ξεσηκώνεται αλλά υπομένει όλες αυτές τις αδικίες που διαλύουν την χώρα του αλλά και τον ίδιο... Λέει χαρακτηριστικά: «Πιο Μαλάκα λαό δεν έχω ξαναδεί. Έχει πάρα πολλά χρόνια να βγει τόσο μαλάκας λαός».
Και αντί οι θεατές να σκύψουν το κεφάλι με περίσκεψη, χειροκροτούσαν… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: