Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η μπαρούφα της επιχείρησης Ξένιος Δίας και οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Εδώ και 2μιση μήνες έχει αρχίσει η επιχείρηση Ξένιος Δίας, στην οποία υποτίθεται ότι εκκαθαρίζεται η χώρα από τους λαθρομετανάστες. Το όνομα της επιχείρησης (Ξένιος Δίας), αρχικά μου φάνηκε υπερβολικά αταίριαστο, (αν όχι προσβλητικό) με την έννοια του Ξένιου Δία στην αρχαιότητα.

Όχι πλέον όμως. Αντιθέτως, φαίνεται ότι όχι μόνο εκπληρώνεται ο ορισμός της έννοιας Ξένιος Δίας, αλλά με έναν παράξενο τρόπο αναβιώνει και ο θεσμός της σκλαβιάς! Στην παράγραφο 5 του άρθρου 37 του νόμου 3907/2011 που ψηφίσθηκε τον Ιανουάριο του 2011 επί Παπαδήμα, ορίζεται: «Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας».
Ουσιαστικά βλέπουμε ότι οι λαθρομετανάστες μέσω μιας νεφελώδους αναφοράς περί αξιοπρεπούς στέγασης, και αφού έχουν λάβει μια αναβολή απέλασης, θα μπορούν να εργάζονται στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) που ετοιμάζουν για την χώρα μας. Τι είναι οι ΕΟΖ; Ουσιαστικά είναι ζώνες όπου η οικονομική δραστηριότητα αλλά και οι επενδύσεις θα υπόκεινται σε πολύ ελαστικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και νομοθετικές ρυθμίσεις, με πολύ χαμηλή φορολόγηση και μισθούς περίπου στο μισό ή και λιγότερο των σημερινών. Ο Δημήτρης Καζάκης στην εφημερίδα «Το Χωνί» λέει χαρακτηριστικά: «οι ΕΟΖ είναι χώροι όπου εκχωρείται η εθνική κυριαρχία ενός λαού υπέρ των ιδιωτών επενδυτών. Είναι χώροι όπου κυριαρχεί η ανομία, το έγκλημα και η άγρια εκμετάλλευση της εργασίας, κυρίως των μεταναστών. Πουθενά σε καμιά χώρα όπου επιβλήθηκαν δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη, ή την επιβίωση του πληθυσμού. Το αντίθετο. Οι ΕΟΖ είναι οι «μαύρες τρύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, όπου με όρους πλήρους αδιαφάνειας και σε συνθήκες ανομίας κινούνται μαύρες επενδύσεις, μαύρα κεφάλαια, εμπορεύματα και εργασία, που καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν θα αποδεχόταν»
Υπόψιν ότι, στους πρώτους 2 μήνες εφαρμογής της επιχείρησης Ξένιος Δίας, έχουνν γίνει λιγότερες από 3.000 συλλήψεις λαθρομεταναστών και ελάχιστες απελάσεις. Αφού είναι λαθραίοι γιατί δεν απελαύνονται; Μα, γεμίζουν με αυτούς τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών ή τους αφήνουν πάλι ελεύθερους δίνοντάς τους «αναβολή απομάκρυνσης», ώστε να εργασθούν στις ΕΟΖ, όταν αυτές είναι έτοιμες.
Διαβάζοντας ξανά το νόμο, θα αντιληφθούμε και κάτι άλλο: Πως εφήρμοσαν τεχνικές Κοινωνικής Μηχανικής με μαεστρία, σε 4 βήματα.
1) Κάπου στο 2010 γίνονται οι πρώτες αναφορές για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.
2) Αφήσανε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να διογκωθεί και ταυτόχρονα δεν έκαναν τίποτα για να το διορθώσουν. Τον Ιανουάριο του 2011 περνάει ο νόμος 3907/2011 που περιλαμβάνει το άρθρο 37 και την παράγραφο 5 που παρέθεσα πριν.
3) Κατόπιν πιέσεων από τους πολίτες για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, αποφασίζουν (λέγοντας ότι το κάνουν για την ασφάλειά μας) να δημιουργήσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών (ουσιαστικά είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης με συνθήκες πολυτελείας, αν τα συγκρίνεις με τα παλαιότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς – ίσως για να σώσουμε κάπως τα προσχήματα ότι δεν θα τους έχουμε σκλάβους).
4) Εφαρμόζουν τον Ξένιο Δία προβάλλοντας ότι επιλύουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ολοκληρώνοντας ένα σχέδιο που σχεδιάσθηκε πριν χρόνια και δεν ανακοινώθηκε ποτέ…
Άραγε γι’ αυτό τα μεγάλα κεφάλια της «προοδευτικής» αριστεράς αλλά και των σοσιαλιστών δεν μιλούν καθόλου για δουλεμπόρους, παρασύροντας στην παπαγαλία και τον αθώο κοσμάκη;
Άραγε γι’ αυτό τα μεγάλα κεφάλια της «προοδευτικής» αριστεράς αλλά και των σοσιαλιστών μιλούν με μεγάλη άνεση για ρατσιστές, παρασύροντας στην παπαγαλία και τον αθώο κοσμάκη;
Άραγε γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή σταμάτησε να γκρινιάζει με την αναποτελεσματικότητα του Ξένιου Δία;
Υ.Γ. Και κάπου εδώ, ήρθε και κόλλησε πάλι ο Τζόρτζ Σόρος και δήλωσε στο Βερολίνο (στο φόρουμ που βρέθηκε και ο Παπανδρέου στις 30/10/2012), ότι θα διαθέσει χρήματα για την δημιουργία σπιτιών αλληλεγγύης για την στέγαση μεταναστών, προσφύγων και λαθρομεταναστών. Προβλέπω να τους «ζαχαρώνει» για κάποιο ορυχείο της βόρειας Ελλάδας…


Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει; 

Υπάρχει ένας λόγος που ποτέ δεν θα χωνέψω τις παρελάσεις. Μιλάω για το γεγονός ότι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να γυρίζουν το κεφάλι τους εις ένδειξη σεβασμού και υποταγής προς τις αρχές. Γι’ αυτό λοιπόν γίνονται τελικά οι παρελάσεις; Πως και πότε οι παρελάσεις έχασαν τον αρχικό τους σκοπό, που ήταν η απόδοση φόρου τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς να είμαστε (όσο είμαστε) ελεύθεροι;


Επιστολή ενός πατέρα στις 25 Νοεμβρίου 1940. 

Θα καταλάβετε με τι αυταπάρνηση πολέμησαν τότε οι Έλληνες… Πρόκειται μια αληθινή επιστολή που ο πατέρας απαντά στον γιο του, που του ζητά την διεύθυνση για να στείλει γράμμα στον αδελφό του που πολεμούσε κι αυτός σε άλλο μέρος της Ελλάδας.
«Παιδί μου, μου ζητάς τη διεύθυνση του αδελφού σου. Σου τη γράφω: «Πάνθεον Ηρώων». Σφίξε την καρδιά σου. Σε φιλώ, Ο πατέρας σου».


Μικρά ανέκδοτα από τον καιρό της κατοχής από τους Γερμανούς, εεε της κρίσης ήθελα να πω…
-10 χρόνων είναι το ευρώ και μας έχει βγάλει την πίστη. Σκέψου να μπει και στην εφηβεία δηλαδή.!!!!
-Στους γονείς μου οφείλω το «ζην», στον δάσκαλό μου το «εύ ζην», στη Eurobank 30.000 ευρώ, στην Πειραιώς 22.000 ευρώ, στην εφορεία 12.000 ευρώ…
-Όταν είδα τον τελευταίο λογαριασμό του ρεύματος, έπαψα να έχω φοβία για το σκοτάδι κι άρχισα να φοβάμαι το φως…!!

Η καλύτερη γελοιογραφία (από τον Δημήτρη Χατζόπουλο) για την σύλληψη του Βαξεβάνη, ο οποίος δημοσίευσε ονόματα από την λίστα Λαγκάρντ:




Το καλύτερο σχόλιο – ανέκδοτο. 

Το καλύτερο σχόλιο – ανέκδοτο για το ΟΧΙ του ’40 το είπαν οι Οικολόγοι: «Ας μην ξεχνάμε επιπλέον, ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το Μεταξικό ΟΧΙ».


Συνελήφθη πρώην πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού για χρέη 2 εκατ. στο Δημόσιο (Από το ενημερωτικό αθηναϊκό ιστολόγιο Τρομακτικό). 

Πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακροχωρίου Ημαθίας, συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους δύο εκατ. ευρώ που είχαν συσσωρευτεί από το 1983. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα χρέη του Συνεταιρισμού ανέρχονται σε 2.006.648 ευρώ και αφορούν το διάστημα από το Νοέμβριο του 1983 έως το Σεπτέμβριο του 2010. Ο 54χρονος θα δικαστεί την προσεχή Παρασκευή.


Εν Κατακλείδι 1 Κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα… 
Εν Κατακλείδι 2 Σύντομα και στον τόπο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: