Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012


Για πρώτη φορά ο Μητσοτάκης μου εμπνέει σεβασμό… Μεγάλο σεβασμό…

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο 94χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλάει για το θάνατο. Παραθέτω μερικά από τα λεγόμενά του:
«Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη. Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος. Άλλωστε είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι».Εδώ έχω πηδήξει την μισή Αθήνα και οι της Χρυσής Αυγής με λένε ακόμα αδερφή.

Μπορεί να σκεφτείτε ότι το Χειρουργείο ρίχνει το επίπεδό του χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις. Όχι κυρίες και κύριοι, η φράση δεν είναι του Χειρουργού. Αυτήν την φράση ξεστόμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έχει γίνει χαμός στο διαδίκτυο, ενώ έχει κάνει τους υπόλοιπους στον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να κρυφτούν από ντροπή που έχουν έναν τέτοιο ανεκδιήγητο τύπο στο κόμμα.
Η πλάκα είναι ότι οι Χρυσαυγήτες τον φωνάζουν αδερφή και τώρα πλέον οι σύντροφοί του τον φωνάζουν ομοφοβικό γιατί χρησιμοποίησε την έκφραση «αδερφή»!
Έχουν κυκλοφορήσει άπειρα ανέκδοτα. Παρουσιάζω μερικά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και μερικά δικά μου.
- Φαντάσου να πούνε τον Τατσόπουλο φιλότουρκο, θα την πάρει την Πόλη μόνος του! - Ο Τατσόπουλος ως μέρος της πανελλήνιας περιοδείας του, για τρεις ημέρες έρχεται στο Αμύνταιο. Το πρόγραμμα πηδήματος έχει ως εξής: Πρώτη ημέρα: Θα πηδήξει όσες το επίθετο ξεκινάει από Α εώς και το Θ. Δεύτερη ημέρα όσες το επίθετο ξεκινάει από Ι έως και το Π. Τρίτη ημέρα όσες το επίθετο ξεκινάει από Ρ έως και το Ω. Μετά θα πάει στην Φλώρινα για μια εβδομάδα.
- Πάντως όμως μου λέει πολλά το γεγονός ότι ενώ έχει πηδήξει την μισή Αθήνα, έχει πάρει μόνο 17.096 ψήφους…
- Αν οι γυναίκες σας συμπαθούν τον Τατσόπουλο είναι ύποπτες. Αλλά ακόμα και αν τον αντιπαθούν, πάλι ύποπτες είναι, ως κακοπηδημένες!
- Όσες έχει φίλες στο facebook πάντως είναι σίγουρα ύποπτες…
- Ρε δεν κοιτάμε μήπως είναι και οι γυναίκες μας φίλες του στο facebook;

Υ.Γ. Λέτε γι’ αυτό τις προάλλες μ’ έτσουζε ο κώλος βραδιάτικα ;
Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξοργίσθηκε με τον Κασιδιάρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξοργίσθηκε με τον Ηλία Κασιδιάρη πριν λίγες εβδομάδες, επειδή ο δεύτερος είπε ότι τα χρήματα που παίρνουν οι βουλευτές δεν είναι 5.500 ευρώ όπως έλεγε ο Γεωργιάδης, αλλά 8.000 ευρώ, δείχνοντας μάλιστα και το μισθολόγιό του! Ο Γεωργιάδης έγινε έξαλλος, και προσωπικά αναρωτιόμουν γιατί! Μάλλον έχω την απάντηση: Θα κατάλαβε ότι η Μανωλίδου του έκρυβε τα υπόλοιπα!


Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3000 εργαζόμενοι στη Γερμανία απαιτούνται 1000.

Αυτήν την έκφραση χρησιμοποίησε ο Φούχτελ για να δείξει το υπαρκτό πρόβλημα παραγωγικότητας και αποδοτικότητας που έχουν οι υπάλληλοι κυρίως του δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Και που πήγε να πει αυτήν την έκφραση ο πανέξυπνος; Στην συνέλευση των ΟΤΑ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Σαν να μιλάς για ανέκδοτα με γύφτους μέσα σε καταυλισμό τσιγγάνων, σαν να πηγαίνεις σε γάμο και να εύχεσαι «και του χρόνου», σαν να μιλάς για τα ξενοκοιτάγματα του μακαρίτη στο σπίτι που κηδεύεται!


Ποιος ο ρόλος των Αμερικάνων;

Όταν κάτι κακό συμβαίνει στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, πάντα (και δικαίως) αναρωτιόμαστε αν κρύβονται από πίσω οι Αμερικάνοι. Πάντα βέβαια αποδεικνύεται ότι βρίσκονται αυτοί από πίσω.
Κάνω λοιπόν μια ερώτηση προς όλους και που την έχω κάνει και παλαιότερα από αυτήν την στήλη: Σε αυτήν την ιστορία με την καταστροφή της πατρίδας μας, ποιος είναι ο ρόλος των Αμερικάνων;
Θα μπορούσε να έπαιξε η χώρα μας τον Δούρειο Ίππο για την καταστροφή της Ευρωζώνης; Θα μπορούσε να έχει οργανωθεί όλη αυτή η ιστορία ώστε να βγούμε από το ευρώ ώστε να μην γίνονται οι συναλλαγές από τα πετρέλαια που θα βγάλει η Ελλάδα σε Ευρώ; Η φράση αυτή μπορεί να φαίνεται ακατανόητη (αν όχι ακατάληπτη), θα γίνει όμως περισσότερο κατανοητή αν γνωρίζουμε τα εξής: Οι δυο προηγούμενοι που τόλμησαν να ξεκινήσουν συναλλαγές πετρελαίου με ευρώ ήταν οι Σαντάμ και Καντάφι, ενώ άλλος ένας είναι ο Αχμαντινετζάντ…
Αν υποκατασταθεί το δολάριο στις συναλλαγές πετρελαίου, θα χάσει τόσο πολύ την αξία του που θα είναι σχεδόν άχρηστο…
Γιατί άραγε κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά; Δεν γνωρίζει κανείς ή όλοι είναι «φιμωμένοι»; Θα μπορούσε η ιστορία μου να είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά;
Θα φανεί…


Κάποιοι ξυπνάνε επιτέλους.

Παραθέτω μια παράγραφο από άρθρο της Δήμητρας Κοκαλιάρη, Διεθνολόγος Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η δράση του τουρκικού προξενείου συνεχίζει αμείωτη με εκτεταμένη προπαγάνδα και ανεξάντλητες παρατυπίες, κάποιες φορές συγκεκαλλυμμένα και κάποιες φορές κατάφωρα χωρίς κανένα σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στις διεθνώς κατοχυρωμένες αρχές που διέπουν τις μειονότητες. Μάλιστα, είναι πρωτοφανές διεθνώς ότι μειονότητες καταπιέζονται προς αφομοίωση από άλλη μειονότητα και όχι από τις εθνικές αρχές της χώρας που βρίσκονται. Ο εκτουρκισμός που συντελείται ιδίως εναντίον των Πομάκων είναι αδιανόητος και θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές ώστε να εγγυηθούν την ισονομία και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των μειονοτήτων αντί να παραμένουν αμέτοχες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: