Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Νέμα ΕΡΑ Φλώρινας, νέμα ΕΤ1.

Σχεδιάζουνε την κατάργηση τη ΕΡΑ Φλώρινας και μερικοί διαμαρτύρονται γιατί θα πάψει η Φωνή της Φλώρινας και επιπλέον δεν θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών του νομού.
Ε πως δεν θα υπάρχει… Ήδη πιάνουμε πολύ καλά το Radio Pelister…
Και από την άλλη, σχεδιάζουνε να διακόψουν την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ΕΤ1 για λόγους μείωσης κόστους. Σαφώς και πρέπει να μπει μια τάξη και να μη πληρώνουμε για προσωπικό τριπλάσιο από το BBC(!). Σαφώς και πρέπει να μην πληρώνει η ΕΡΤ 7 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών του Ολυμπιακού, πόσο μάλλον όταν ένα ιδιωτικό δεν θα έδινε ούτε τα μισά. Και βέβαια, θα πρέπει να μειωθεί η εισφορά των πολιτών, κάτι που είναι εφικτό αν εξορθολογιστούν τα έξοδα της ΕΡΤ.
Το κανάλι της ΕΤ1 είναι αντιπαραγωγικό. Δεν δείχνει ούτε τούρκικες σειρές ούτε ριάλιτι. Δεν δείχνει την σειρά ΕΖΕΛ που γυρίστηκε στην κατεχόμενη Κύπρο και την παρουσιάζει σαν να ήταν μια νόμιμη χώρα. Δεν δείχνει πρωινές εκπομπές για να χορτάσουμε λίγο κωλαράκι και βυζάκι από την Ελένη και την κάθε Ελένη. Δεν προβάλλει τους απεργούς σαν τους καταστροφείς του κόσμου και δεν διχάζει την κοινωνία γεμίζοντας τον κόσμο με φόβο για τον συνάνθρωπό του ώστε να γίνεται εύκολα εκμεταλλεύσιμος. Δεν προβάλλει το κάθε σουργελο και τον κάθε ηλίθιο ως πρότυπο ανθρώπου με σκοπό να καταντήσουμε όλοι στην Ελλάδα ηλίθιοι ώστε να μας κουμαντάρουν καλύτερα.
Αντιθέτως, η ΕΤ1 δείχνει κάτι αθλητικά γεγονότα από παιχνίδια που δεν θα τα έδειχνε κανένα ιδιωτικό κανάλι, όπως π.χ.το πόλο γυναικών όπου οι Ελληνίδες αθλήτριες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου. Δείχνει επιστήμονες και καλλιτέχνες που τα ιδιωτικά δεν θα τους έδειχναν ούτε τη μέρα της κηδείας τους.
Μη σκέφτεστε ότι οι άνθρωποι που πήραν αυτές τις αποφάσεις είναι ηλίθιοι, δεν είναι… Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
Υ.Γ. Αν κλείσει η ΕΤ1 τότε δεν θα πρέπει να μειωθεί και η εισφορά-χαράτσι που πληρώνουμε για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.;


Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Στο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου προβλέπεται και η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, ενός θεσμού καθαρά Ελληνικού που πηγάζει από την ίδια μας της ιστορία. Κατακρίθηκε λόγω του ότι κάποιες ομάδες έκαναν κατάχρηση αυτού του θεσμού αν και θα μπορούσαν άνετα να αποτραπούν.
Θα σταθώ στην θριαμβολογία της κατάργησης του Ασύλου από την Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ, η οποία δήλωσε: «Στη Δημοκρατία το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι περιττό, στη Χούντα χρειάζεται». Θα προσπεράσω το γεγονός ότι δεν το λες και «Δημοκρατία» το πολίτευμα που έχουμε. Θα προσπεράσω επίσης και το γεγονός ότι το Άσυλο ίσχυε και στην αληθινή Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας. Θα μείνω στο ερώτημα: Αφού στην Δημοκρατία το Πανεπιστημιακό Άσυλο είναι περιττό, τότε γιατί δεν είναι περιττή και η βουλευτική ασυλία;


Βρε τον Καραμανλή...

Πως τα φέρνει η Ιστορία... Να δείτε που έτσι όπως το πάει ο γιωργάκης συνεπικουρούμενος και από τις αποκαλύψεις για την δράση των αμερικανών ενάντια στον Καραμανλή (σχέδιο δολοφονίας του, υποκλοπές κλπ), θα καταφέρει όχι μόνο να μας κάνει να πεθυμήσουμε τον σουβλακοφάγο, αλλά να ανακουφιστούμε κιόλας όταν θα μας έρθει... Κάτι μου λέει ότι ετοιμάζεται επιστροφή του.


Ο Μη ερχομός της Ντόρας στο Αμύνταιο. Φωτορεπορτάζ.

Έξαλλοι και ανακουφισμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους οι κλειδαμπαρωμένοι Αμυντιώτες όταν έμαθαν ότι η Ντόρα ΔΕΝ ήρθε στο Αμύνταιο. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: