Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Είναι και ο Σαμαράς μέρος της σπείρας που απομυζά τον λαό;

Διάβασα τις προτάσεις της ΝΔ για ευρύτατη αναθεώρηση του Συντάγματος। Οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι 31 και κάποιες από αυτές μπορούν να γίνουν καταστρεπτικές για την ολιγαρχική μας δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία του επικίνδυνου - όπως αποδεικνύεται – Σαμαρά, προτείνει ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή.

Πρόκειται για μια πρόταση φέρετρο για την δημοκρατία μας. Όπως ίσως θα ξέρετε, ήδη ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να ορίσει θεωρητικά όσους εξωκοινοβουλευτικούς φίλους του θέλει ως υπουργούς. Ο Γιωργάκης το παράκανε, γι’ αυτό και ακούγονται πολλές φωνές (ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ) που λένε ότι ο Πρωθυπουργός κυβερνάει με τους φίλους του.

Παρόλα ταύτα, και αν εξαιρέσει κανείς τον Γιωργάκη, δεν γινόταν κατάχρηση αυτού του αντιδημοκρατικού δικαιώματος.

Φανταστείτε να ελευθερωθεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός και με βάση το σύνταγμα να διορίζει υπουργούς όποιους θέλει. Καταρχάς θα κυβερνάνε άτομα που δεν θα έχουν να δώσουν κανένα απολύτως λόγο στην κοινωνία

Από την άλλη, κάθε υπουργός θα είναι πλήρως αναλώσιμος ώστε να υλοποιεί – ως υψηλά αμειβόμενος υπάλληλος – το έργο που άλλοι (σίγουρα όχι ο πρωθυπουργός όμως) έχουν αποφασίσει. Όσο αντιλαϊκό ή αντεθνικό και αν είναι το έργο που θα πρέπει να επιτελέσουν, θα είναι ελεύθεροι να το πράξουν αφού δεν θα λογοδοτούν στην κοινωνία, αλλά και η κοινωνία δεν θα ξέρει τίποτα γι’ αυτούς. Αφού εκτελέσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε, θα αναπληρώνονται από άλλους φυτευτούς υπουργούς, ξεγελώντας τον ανόητο ψηφοφόρο, όπως έγινε με τον Παπακωνσταντίνου। Όλοι ηρεμήσανε μόλις εκπαραθυρώθηκε ο Παπακωνσταντίνου, λες και ήταν αυτός ο μόνος υπεύθυνος για τις αθλιότητες που διαπράχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της.

Με αυτόν τον τρόπο, ο απορριφθείς υπουργός θα λειτουργεί ως πολιτικός αποσβεστήρας, ο εκάστοτε πρωθυπουργός θα βγαίνει σχεδόν «καινούργιος», άρτι βαπτισθείς στην πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός καθίσταται ο απόλυτος κυρίαρχος της εξουσίας με απόλυτη υπερσυγκέντρωση εξουσιών και με μια δημοκρατία κουρελόχαρτο.

Η λαϊκή βούληση ακόμα και σήμερα έχει μια αξία έστω και μικρή. Με τον σχεδιασμό αυτό θα περιφρονείται ολοκληρωτικά.

Μια άλλη πρόταση του - επικίνδυνου όσο και του Παπανδρέου – Σαμαρά είναι και η πρόταση για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Δυστυχώς αυτή η άποψη βρίσκει οπαδούς σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, ο ποίος πιστεύει ότι έτσι θα λιγοστέψουν οι κλέφτες. Εκ πρώτης όψεως, ναι θα λιγοστέψουν οι κλέφτες. Θα αφανιστούν όμως και άνθρωποι όπως η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού οι διακόσιοι θα ελέγχονται καλύτερα από τους τριακόσιους. Αντιθέτως, θα έπρεπε να είναι παραπάνω από τριακόσιοι οι βουλευτές, με το συνολικό κόστος αυτών προ το κράτος να μειωθεί και όχι απλά να παραμείνει ισοδύναμο του κόστους των τριακοσίων στο κράτος. Δεν σας κάνει άραγε εντύπωση ότι ακόμα και το Μητσοτακεϊκο υποστηρίζει αυτήν την άποψη;


Είμαστε τόσο μικροί ή μας έχουνε πείσει ότι είμαστε γι’ αυτό;

Όλοι μας έχουμε πέσει στην παγίδα να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Σαφώς και έχουμε πρόβλημα αποδοτικότητας, αφού ενώ δουλεύουμε πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς, η κάθε εργατοώρα μας αποδίδει σε σύγκριση με τους Γερμανούς πολύ λιγότερα, ενώ παρόλο που η εργατοώρα στην Ελλάδα κοστίζει σχεδόν τα μισά απ' ότι στην Γερμανία, τελικά το κόστος του παραγόμενου προϊόντος είναι πιο μικρό στην Γερμανία παρά στην Ελλάδα!

Παρόλο λοιπόν το πρόβλημα παραγωγικότητας που έχει η Ελλάδα, δεν παύει να είναι μια σημαντική χώρα. Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει διάφοροι φίλοι αυτής της πολύ όμορφης χώρας.

Αριθμοί μιας δυνατής Ελλάδας. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζηπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και ΠΟΡΣΕ ρέπλικες φτιάχνουμε στην Κατερίνη. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα, ενώ οι ελληνικές εταιρείες κουφωμάτων είναι από τι καλύτερες στον κόσμο.

Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία!

Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα. Εμείς γίναμε μικροί και μίζεροι, εμείς την κάνουμε μικρή και μίζερη αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: