Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Εχθροπάθεια: Η συγγένεια της ως λέξη με την ψυχοπάθεια.

Ένας αντιρατσιστικός νόμος για να βάλει όλους τους Έλληνες και μη, στην φυλακή।

Διαβάστε τι σχεδιάζουν να κάνουν, πως μπορείτε στα καλά καθούμενα να μπείτε στη στενή, και πως ουσιαστικά προσπαθούν να φιμώσουν τον κόσμο για να μη μπορεί να πει την γνώμη του, ακόμα και για απλά καθημερινά πράγματα. Πραγματικά, νιώθω ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου… Τα υπογραμμισμένα είναι κομμάτια από το προς ψήφιση νομοσχέδιο, τα υπόλοιπα είναι σχόλια και κείμενο του Χειρουργού.

Άρθρο 1 Σκοπός

Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου σύμφωνα με την Απόφαση-Πλαίσιο

Άρθρο 2

Στον παρόντα νόμο, ο όρος «εχθροπάθεια» θα πρέπει να νοηθεί ως αναφερόμενος τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας.

Η έννοια της «εχθροπάθειας», εμένα μου μοιάζει περισσότερο ως ιατρικός παρά ως νομικός όρος. Στην εξωτερίκευση αισθημάτων μίσους και αντιπαλότητας αν το καλοσκεφθούμε συμπεριλαμβάνονται ο μορφασμός, το μούγκρισμα και το στραβοκοίταγμα. Υπό προϋποθέσεις, αν το καλοσκεφτείτε, συμπεριλαμβάνεται και η πορδή. Μπορεί να βρω τον μπελά μου αν κατά τύχη αμολήσω μια τσιριχτή πορδίτσα την ώρα που μιλάει κάποιος για τα δικαιώματα κάποιας μειονότητας.

Άρθρο 3

1. Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή χιλίων έως πέντε χιλιάδων (1.000 – 5.000) ευρώ.

Αν μιλήσω για τις σφαγές των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους δεν προκαλώ ή διεγείρω εχθροπάθεια ενάντια στους Εβραίους; Αν μιλήσω για τα εγκλήματα των Αμερικανών δεν προκαλώ εχθροπάθεια; Αν μιλήσω για ληστεία από αλλοδαπό δεν προκαλώ εχθροπάθεια; Τα παραδείγματα είναι άπειρα και μυρίζει συγκεκαλυμμένη λογοκρισία.

Άρθρο 4

1. Όποιος δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, ……………………τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ.

Εδώ η τρέλα θριαμβεύει. Πρόκειται να αναπαραγωγή νόμου που υπάρχει στην «πολιτισμένη» και «δημοκρατική» Ευρώπη, όπου αν τολμήσεις και αμφισβητήσεις το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μπαίνεις φυλακή. Σκοπός είναι να μπορούν να εκφραστούν απόψεις όσο ανόητες ή έξυπνες και αν είναι αυτές. Κάπου στο δρόμο, χάθηκε η φράση του Βολταίρου: « Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όλα όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες αυτά που πρεσβεύεις »… Άραγε η Ρεπούση, που ουσιαστικά αμφισβήτησε την γενοκτονία των Ποντίων που «συνωστίζονταν» στο λιμάνι της Σμύρνης, θα έμπαινε φυλακή με έναν τέτοιο νόμο;


Τώρα, επειδή έβαλαν το νομοσχέδιο στη διαβούλευση δε σημαίνει ότι θα λάβουν υπόψη τους τα σχόλια, αλλά τέλος πάντων…

Δεν άντεξα λοιπόν την ηλιθιοπάθεια και μπήκα μέσα στη Διαβούλευση (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1011), όπου και άφησα το παρακάτω σχόλιο:

Κύριοι νομοθέτες, πραγματικά αναρωτιέμαι αν σκοπεύετε να μας βάλετε όλους (εκτός των πολιτικών βεβαίως βεβαίως) φυλακή, ή απλά σκοπεύετε να γεμίσετε τα ταμεία του κράτους με ζεστό χρήμα από πρόστιμα.
Άραγε θα μπορώ να ανήκω σε σύλλογο Ποντίων ή Αρμενίων όπου αναπόφευκτα μιλάνε για την γενοκτονία τους από τους Τούρκους ή κινδυνεύω με φυλάκιση γιατί καλλιεργώ εχθροπάθεια ενάντια στους Τούρκους!
Άραγε τα δελτία των ΜΜΕ θα μπορούν να μιλάνε για τις τουρκικές παραβιάσεις ή θα δημιουργούν εχθροπάθεια;
Άραγε θα μπορώ να γράψω σε μια ιστοσελίδα ότι με λήστεψαν αλλοδαποί ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους αλλοδαπούς;
Άραγε θα μπορώ να μιλάω για τα εγκλήματα των Ισραηλινών ενάντια στους σκλαβωμένους Παλαιστίνιους, ή θα μου απαγορευθεί για να μη δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Εβραίους;


Άραγε θα μπορώ να ανεβάσω την Ελληνική σημαία στις 25 Μαρτίου ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Τούρκους;
Άραγε θα μπορώ να μιλήσω ενάντια στην κλειτοριδεκτομή ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Ισλαμιστές;
Άραγε θα μπορώ να μιλήσω για τα εγκλήματα των Αμερικανικών κυβερνήσεων ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια ενάντια στους Αμερικανούς;
Άραγε θα μπορώ να πω ανέκδοτα για πόντιους ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Πόντιους;
Άραγε θα μπορώ να γράψω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας ή θα δημιουργήσω εχθροπάθεια στους Σλαβομακεδόνες;
Καταλαβαίνω ότι προσπαθείτε να κάνετε τους Έλληνες να ανεχτούν έστω και δια της βίας τους πάρα πολλούς ξένους (μέχρι και ο ΟΗΕ το αναγνωρίζει αυτό μιλώντας για ανθρωπιστική τραγωδία στην Ελλάδα), αλλά αυτά είναι υπερβολές.
Έχετε υπόψη σας ότι ο κόσμος από αντίδραση στρέφεται όλο και πιο εθνικιστικά. Ουσιαστικά εκκολάπτετε το αυγό του φιδιού ενώ προσπαθείτε να κάνετε το αντίθετο. Η καταπίεση φέρνει αντίδραση, και από τον πιο φιλόξενο λαό θα μας κάνετε χειρότερους και από Ναζί.
Ετοιμαστείτε να κτίσετε πολλές φυλακές γιατί δεν θα χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος που εμπίπτει στα κριτήρια του νομοθετήματος. Ω τι ειρωνεία, ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν τα σχολεία…άρα σύντομα θα αρχίσουν να ανοίγουν οι φυλακές…


Τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτό το νομοθέτημα είναι πραγματικά διάτρητο και θα καταπέσει τόσο γρήγορα που ουσιαστικά θα ζημιώσει την εικόνα του νομοθέτη. Βασικά, τον έχει ζημιώσει ήδη.

Παραθέτω μέρος από τους (ρατσιστικούς σήμερα, φυσιολογικούς την εποχή που γράφτηκαν) στίχους ενός τραγουδιού που όλοι μας ξέρουμε τουλάχιστον τις δύο στροφές του.

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και «Αλλά», εφώναζαν, «Αλλά»,
και των Χριστιανών τα χείλη
«φωτιά», εφώναζαν, «φωτιά».

Λιονταρόψυχα, εκτυπιούντο,
πάντα εφώναζαν «φωτιά»,
και οι μιαροί κατασκορπιούντο,
πάντα σκούζοντας «Αλλά».

Παντού φόβος και τρομάρα
και φωνές και στεναγμοί·
παντού κλάψα, παντού αντάρα,
και παντού ξεψυχισμοί.

Ήταν τόσοι! Πλέον το βόλι
εις τ’ αυτιά δεν τους λαλεί.
‘Ολοι χάμου εκείτοντ’ όλοι
εις την τέταρτην αυγή.

Σαν ποτάμι το αίμα εγίνη
και κυλάει στη λαγκαδιά,
και το αθώο χόρτο πίνει
αίμα αντίς για τη δροσιά.

Της αυγής δροσάτο αέρι,
δεν φυσάς τώρα εσύ πλιο
στων ψευδόπιστων το αστέρι·
φύσα, φύσα εις το ΣΤΑΥΡΟ!

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δηλαδή αν πω ολόκληρο τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος θα με βάλουν μέσα; Τελικά η μαλακία πάει σύννεφο (συγνώμη Μάικο αλλά δεν άντεξα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: