Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μερικά στοιχεία - ερωτήματα για τον Καντάφι που «σφάζει τον λαό του».

1. Ξέρατε ότι από το 1977 ο Καντάφι είχε δώσει εξουσία στον λαό με την δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων τα οποία παίρνουν αποφάσεις για θέματα εθνικής εμβέλειας; Είναι το απόλυτο εργαλείο δημοκρατίας. Εδώ στην Ελλάδα, ακόμα και 34 χρόνια μετά δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Βέβαια, φρόντισε ταυτόχρονα να κάνει τον εαυτό του ισόβιο κυβερνήτη της χώρας. Κανείς δεν είναι τέλειος.
2. Ξέρατε ότι στη Λιβύη έχουμε κάμποσες φυλές και ότι η Λιβύη δεν είναι ενιαίος λαός; Υπάρχουν φυλές με βαθιά πίστη στο Ισλάμ που δεν μπόρεσαν ποτέ να δεχτούν τον «δυτικότροπο» Καντάφι.
3. Ξέρατε ότι ο Καντάφι παρ’ όλες τις πιέσεις, ποτέ δεν πούλησε τις πετρελαιοπηγές του σε ξένες εταιρείες ώστε να αποκομίζουν αυτές τα μεγάλα κέρδη και ο λαός τίποτα. Αντίθετα έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι ηγέτες που ενδιαφέρονται να μένουν μέσα στη χώρα τα κέρδη από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους. Εθνικοποίησε τις πετρελαιοπηγές με την κατάληψη της εξουσίας από τον προηγούμενο, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αφού ξεπούλησε τις πετρελαιοπηγές σε ξένες εταιρείες.
4. Το υψηλό προσδοκώμενο ζωής, ο χαμηλός αναλφαβητισμός και η ευημερία των Λίβυων, προϊόν καθαρά της διακυβέρνησης Καντάφι, συγκρίνεται με αυτό της Ελλάδας.
5. Ο Καντάφι πάντα υποστήριζε τα διάφορα αντιιμπεριαλιστικά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ανά τον κόσμο. Πολύ ενοχλητικό αυτό για κάποιους…
6. Τα κανάλια μίλησαν για βομβαρδισμό των αμάχων από τα αεροπλάνα του Καντάφι. Εικόνες από αυτό δεν είδαμε. Επιπλέον, οι Ρώσικοι δορυφόροι απέδειξαν, αναγκάζοντας το Αμερικανικό Πεντάγωνο να παραδεχτεί ότι παρόμοιοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί αμάχων δεν έγιναν ποτέ!
7. Τα κανάλια μίλησαν για χρήση μισθοφόρων από τον Καντάφι. Ακόμη και η γνωστή ΜΚΟ Human Rights Watch (που σαν διεθνής ΜΚΟ χρηματοδοτείται και στηρίζεται από τις από μη φιλανθρωπικά ιδρύματα με πονηρούς σκοπούς) ομολογεί ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο Καντάφι χρησιμοποιεί μισθοφόρους.
8. Στο κρατικό κανάλι που το θεωρούσα σοβαρό, σε μια επικοινωνία της παρουσιάστριας των ειδήσεων με δημοσιογράφο του στη Λιβύη μέσω κινητού, αντιμετώπισε προβλήματα επικοινωνίας. Εντελώς αμερόληπτα, η παρουσιάστρια – παπαγαλάκι αυτών που θέλουν μια πολεμική επέμβαση στη Λιβύη, απέδωσε την δυσχέρεια στα προβλήματα που βάζει στις τηλεπικοινωνίες ο Καντάφι. Όταν εμείς παιδευόμαστε να μιλήσουμε μέσω κινητού μέσα στην Ελλάδα και η συνομιλία μας κόβεται, μήπως πάλι φταίει ο Καντάφι; Στην χώρα μας που δεν βρίσκεται σε πολεμική σύρραξη – εμφύλιο, η επικοινωνία αντιμετωπίζει προβλήματα, εκεί δεν θα αντιμετωπίσει;
9. Οι δυνάμεις των επαναστατών είχαν την δυνατότητα να καταλάβουν πόλεις και να διαθέτουν βαρύτατο οπλισμό και καλή στρατιωτική οργάνωση που δυσκόλεψε σχετικά τον Καντάφι στην ανακατάληψη των πόλεων. Που τα βρήκαν;


Μια είδηση που δεν ακούστηκε πουθενά.

Εγώ πάντως δεν άκουσα από κανένα κανάλι αυτό το νέο. Πρόκειται για την δεύτερη καταδίκη από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδας για την κοινοβουλευτική κάλυψη και ασυλία που έχουν όλοι οι εγκαλούμενοι βουλευτές ακόμα και για παραπτώματα που δεν σχετίζονται καθόλου με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.
Ο πρώην σύζυγος της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη, κ. Συγγελίδης στράφηκε δικαστικά εναντίον της Αποστολάκη, όταν αυτή τον εμπόδισε να έρθει σε επαφή με το παιδί του. Ωραία μάνα…
Η βουλή, σαν Οίκος Ομερτά, αρνήθηκε να άρει την βουλευτική ασυλία της Αποστολάκη προστατεύοντας την για αδίκημα που ουδεμία σχέση είχε με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε λοιπόν την Ελλάδα με πρόστιμο 19.000 ευρώ, γιατί η Ελλάδα παραβίασε το δικαίωμα του κ. Συγγελίδη για πρόσβαση στα ελληνικά δικαστήρια, θεμελιώδες άρθρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πλάκα είναι ότι ενώ ο κ. Συγγελίδης εμποδίζεται να κινηθεί ποινικά εναντίον της βουλευτού και πρώην συζύγου του, εκείνη διατηρεί το δικαίωμα αυτό! Η καταδίκη αυτή, επιβεβαιώνει τον πραγματικά μαφιόζικο τρόπο παροχής προστασίας των βουλευτών από την δίωξή τους για οποιοδήποτε αδίκημα.
Η πλάκα είναι ότι ο μόνος ευρωδικαστής που μειοψήφισε ήταν ο Έλληνας δικαστής, που υποστήριξε ότι η προσφυγή έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη … Ντρέπομαι που αυτός ο άνθρωπος είναι Έλληνας…
Η πρώτη καταδίκη για την (παράνομη) βουλευτική ασυλία ήταν το 2004. Δεν άλλαξε τίποτα. Πιθανότατα να σας δημιουργείται το ερώτημα γιατί δεν αλλάζει τίποτα αφού μας υποχρεώνει η Ευρώπη. Αντί αυτού, εγώ θα επισημάνω ότι όλες οι δυσάρεστες για τον λαό αλλαγές γίνονται γιατί «μας υποχρεώνει η Ευρώπη».
Πληροφοριακά, το «λουκουμάκι» της υπόθεσης είναι άλλο: Τις ανοησίες της μάνας-υπόδειγμα που εμποδίζει τον πατέρα των παιδιών της από το να τα βλέπει, τις πληρώνουμε εμείς από τους φόρους μας και όχι η ίδια…




4 συμπεράσματα από την διαμονή των μεταναστών στην Υπατία.

1. Οι μετανάστες της Υπατίας σίγουρα είναι Έλληνες. Κάνουν καταλήψεις.
2. Οι μετανάστες της Υπατίας σίγουρα δεν είναι Έλληνες. Μέχρι και απεργία πείνας έκαναν για να μείνουν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα γιατί δεν την αντέχουν την Ελλάδα…
3. Πάντοτε είναι καλή στιγμή για μπίζνες. Το κτίριο της Υπατίας ενοικιάσθηκε από το πανεπιστήμιο ώστε να μεταφερθούν εκεί οι καταληψίες της Νομικής. Ο ενοικιαστής είναι φίλος με τον πρύτανη της Νομικής… Έξυπνο ε;
4. Οι μετανάστες της Υπατίας και ο Τσοχατζόπουλος έχουν κάτι κοινό: Μένουν σε διατηρητέο με έξοδα του δημοσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: