Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ 2010 Μέρος Β΄ + Η αφρόκρεμα των φράσεων του 2010


Ολόκληρη την χρονιά που μας πέρασε μάζευα τις καλύτερες φράσεις που ακουστήκανε και είτε σημάδεψαν το 2010, είτε το αντιπροσώπευσαν, είτε μας έκαναν να γελάσουμε, είτε να κλάψουμε, είτε να αντιληφθούμε το πνευματικό επίπεδο της πολιτικής, των εκπροσώπων και των σχολιαστών αυτής. Όσοι έχετε διαβάσει τις φράσεις του 2009 (εδώ), ίσως να προσέξετε ότι φέτος δεν προκαλούν και πολύ γέλιο. Εθνική κατάθλιψη; Πέτρινος χρόνος; Ο Χειρουργός έχει τις μαύρες του; Μάλλον λίγο απ’ όλα…

-Μέρος Β΄

Άγκελα Μέρκελ: «Το χρέος που συσσωρεύτηκε γίνεται τώρα αντικείμενο κερδοσκοπίας από εκείνα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διασώσαμε ενάμιση χρόνο πριν».

Νάιτζελ Φαράζ, Βρετανός ευρωβουλευτής προς Χέρμαν Βαν Ρομπέι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε διάφορες επιθέσεις εναντίον του: «Ποιος είστε; Ποιος σας εξέλεξε; Σας ξέρει κανένας στην Ευρώπη; Ποιοι σας ψήφισαν; Έχετε όλα τα χαρίσματα ενός βρεγμένου κουρελιού και την εμφάνιση ενός χαμηλόβαθμου τραπεζικού υπαλλήλου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι προτίθεστε να γίνετε ο σιωπηλός δολοφόνος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας των ευρωπαϊκών χωρών. Είσαστε εναντίον του έθνους κράτους και προέρχεστε από το Βέλγιο, που είναι μη κράτος! Δεν έχετε δικαίωμα να επεμβαίνετε στα εσωτερικά της Ελλάδας και να τη βλέπετε σαν προτεκτοράτο! Περιμέναμε κάποιον καλύτερο από τον Ομπάμα και τι έχουμε; Εσάς! Να σηκωθείτε να φύγετε»!

Γιάννης Ραγκούσης, μέσα Μαρτίου: «Η Ελλάδα βγήκε από την κρίση. Tο πρόβλημα τώρα το έχει η Ευρώπη». Σχόλιο Χειρουργού: Η μαλακία πάει σύννεφο (συγνώμη μάικο δεν θα ξαναβρίσω). Δηλαδή, η Ελλάδα πριν τις εκλογές είχε λεφτά, μετά βρεθήκαμε μπατίρια, αμέσως μετά πάρθηκαν τα μέτρα - φωτιά (μέσα Φεβρουαρίου ως τέλη Μαρτίου), οι Ευρωπαίοι μας έδωσαν το δάνειο και εμείς βγήκαμε από την κρίση μέσα Μαρτίου.

Θεόδωρος Πάγκαλος για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης που διαφώνησαν με το νόμο για τους μετανάστες: «Είναι ηλίθιοι, θέλουν άσυλο».

Κώστας Γκιουλέκας στον Σηφουνάκη όταν ο δεύτερος κατηγόρησε την ΝΔ για όσα συμβαίνουν σήμερα στην χώρα: «Το ότι η Κατσέλη διόρισε τον κουμπάρο της Γ.Γ. ευθύνεται η Ν.Δ.»;

Σωκράτης Ξυνίδης, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ: «Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την μπάλα».

Γιάννος Παπαντωνίου: «Εγώ διαφωνώ με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής». Σχόλιο Χειρουργού: Γιατί άραγε;

Αλέξης Τσίπρας: «Ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν έχει πει τόσα ψέματα».

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Κύριε Σαχινίδη, έχετε δίκιο. Ο κος Παπακωνσταντίνου δεν πηγαίνει σιδηροδέσμιος στις Βρυξέλλες. Γυρίζει σιδηροδέσμιος από τις Βρυξέλλες».

Αλέκος Αλαβάνος: «Ο πρωθυπουργός κόβει τη δημόσια διοίκηση σε κοψίδια και την μοιράζει στην οικογενειακή του παρέα».

Δημήτρης Δρούτσας ΥΠΕΞ της Ελλάδας: «Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι ένα παιχνίδι ανταγωνισμού». Σχόλιο Χειρουργού: Ε και τι διάολο είναι;

Αλέξης Τσίπρας προς Πάγκαλο: «Δεν είμαστε στην εποχή που κυβερνούσε ο παππούς σας ο δικτάτορας».

Άνθιμος προς Μπουτάρη: «Όσο ζω εγώ, δήμαρχος δεν θα γίνεις».

Γιάννης Μπουτάρης: «Ο Άνθιμος αν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική ας ξυρίσει τα γένια του, ας φτιάξει κι ένα κόμμα να τελειώνουμε».

Χρήστος Γιανναράς, καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας για τον Παπανδρέου: «Το άγλωσσο βλέμμα, σχεδόν βλέμμα πτηνού, το χαμόγελο που είναι μόνο σύσπαση και καθόλου φωτισμός του προσώπου, ακυρώνουν ακόμα και την πιθανή οξύνοια».

Μπαράκ Oμπάμα: «Θέλω να μάθω ποιανού πισινό να κλωτσήσω».

Γεράσιμος Γιακουμάτος: «Όπου και να πάω, ο κόσμος το μόνο που μου λέει είναι να πάω στο διάολο».

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Ο γιος μου δεν θέλω να αναλάβει το ΛΑΟΣ γιατί είναι σοβαρός».

Πολ Ουάιτχάους επικεφαλής της Επιθεώρησης Αγροτικής Εργασίας (GLA) στην Βρετανία: «Το 2007 γιορτάσαμε 200 χρόνια από την κατάργηση της δουλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δυστυχώς, σήμερα επικρατούν ίδιες συνθήκες».

ΕΣΗΕΑ, συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων: «Καλούνται οι λειτουργοί του Τύπου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις θέσεις που διατυπώνουν δημοσίως, προκειμένου να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουν μεταβληθεί σε εκπροσώπους της Κυβέρνησης».

Γιώργος Τράγκας: «Ο Κώστας Σημίτης είναι κλέφτης». Σχόλιο Χειρουργού: Για την ιστορία, στον Τράγκα επεβλήθη πρόστιμο 60.000 από το ΕΣΡ γι’ αυτή του την φράση. Αν έλεγε ψέματα δηλαδή τι πρόστιμο θα του επέβαλλαν;

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Αφού λοιπόν για άλλο θέμα μιλάγατε, γιατί συμπεριλάβατε κι εμένα; Τι είμαι εγώ, η σάλτσα;»

Λιάνα Κανέλλη: «Αν είναι να ρεύσει ένα αίμα, ξέρουμε τίνος θα είναι. Των ηθικώς ανίκανων να σχεδιάσουν το μέλλον χωρίς να υποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδας».

Και η αφρόκρεμα των φράσεων με την Σοφία Σακοράφα, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Γιώργο Τράγκα και την Λιάνα Κανέλλη να κρατάνε τα σκήπτρα:

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Κύριε Πεταλωτή ήρθατε με διαστημόπλοιο σ ’αυτή τη χώρα;».

Θανάσης Γιαννόπουλος της ΝΔ: «Οι του ΠΑΣΟΚ να μη μας κάνουν τις παρθένες».

Κατερίνα Ακριβοπούλου, σχολιάστρια του ΣΚΑΙ για τις 35 ημέρες διακοπές που έκανε φέτος ο Γιώργος: «Το θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα τα κάνει όλα αυτά. Του βουνού ή της θάλασσας;»

Δημήτρης Καμπουράκης για την άνοδο των βουλευτών στην ΔΕΘ: «Ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να πηδήξουν».

Angela Napoli ιταλίδα βουλευτής: «Γυναίκες που εκλέχθηκαν στη Γερουσία και τη Βουλή, εκλέχτηκαν αφού πρώτα ήταν πουτάνες».

Φωτεινή Πιπιλή: «Ο άντρας της κυρίας Πελέκη (ο Βουλγαράκης) δε φόραγε πολιτικά παντελόνια, αλλά φούτερ πανάκριβα».

Βαγγέλης Παπαχρήστος ο «Καβαφικός" βουλευτής που διαγράφηκε πρόσφατα από τον Παπανδρέου: «Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την πολιτική όπως το θέλεις, τούτο προσπάθησε, όσο μπορείς, μην την εξευτελίσεις…».

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Τα φάγαμε μαζί».

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Το ΠΑΣΟΚ κάνει την σκατοδουλειά».

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Δεν ξέρω τι δουλειά είχε ο Μ. Γλέζος επιτιθέμενος εναντίον της φρουράς του Άγνωστου Στρατιώτη. Ίσως δεν κάνει και τις καλύτερες παρέες».

Ένας κορυφαίος διάλογος μεταξύ Πάγκαλου - Λιάνας με απίστευτη τάπα της Λιάνας:

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Αφού η παρουσία μου σας απειλεί, τότε το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η εξαφάνισή μου, πράγμα δύσκολο βέβαια…».

Λιάνα Κανέλλη: «Για να εξαφανιστείτε πρέπει να σας πάρει ο αέρας σαν τη σημαία στα Ίμια».

Σωκράτης Ξυνίδης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: «Ο Παπανδρέου δεν κοιμάται, κάθε βράδυ κάθεται και κλαίει με όσα γίνονται».

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Τους χτυπήσατε αγρίως τους Νεοδημοκράτες. Ο Παπανδρέου φέρθηκε βάναυσα στη ΝΔ και τους μεταχειρίστηκε επιθετικά χωρίς να χρησιμοποιήσει καν λιπαντικό»!

Σοφία Σακοράφα. «Αρνούμαι να υπογράψω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, αρνούμαι να γίνει αυτή η Βουλή κατοχική».

Σοφία Σακοράφα στην βουλή: «Εάν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι».

Αλέκα Παπαρήγα, λίγο μετά την βιαιοπραγία σε βάρος του Χατζιδάκη της Ν.Δ.: «Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει».

Λούκα Κατσέλη: «Κανείς δεν είπε προεκλογικά ότι υπάρχουν λεφτά».

Αρης Σπηλιωτόπουλος: «Στην πολιτική θα σε πουν ή αδερφή ή κλέφτη». Σχόλιο Χειρουργού: Αυτόν τον είπανε αδερφή παλαιότερα, γι’ αυτό παραπονιέται.

Αρετή Σιδηροκαστρίτου, δημοσιογράφος: «Το καλάμι που καβαλήσανε μερικοί πολιτικοί δυστυχώς δεν μπήκε εκεί που πρέπει».

Κων/νος Μητσοτάκης: «Δεν με τρομάζει ο θάνατος».

Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας μια πικρή διαπίστωση για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων: «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζούνε πολλά χρόνια μετά τη σύνταξή τους».

Γιώργος Τράγκας: «Η Μέρκελ είναι η Γκιόσα της Ευρώπης».

Γιώργος Τράγκας: «Για όλα φταίει αυτός ο τόφαλος».

Λάκης Λαζόπουλος: «Τα τελευταία 13 χρόνια η Ελλάδα κυβερνιώταν από 2 ηλίθιους».

Παναγιώτης Ψωμιάδης βλέποντας τηλεόραση: «Της πουτάνας γίνεται...».

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Ο κ. Πάγκαλος λέει ότι τα φάγαμε μαζί αλλά αυτός έχει παχύνει και ο λαός έχει αδυνατίσει».

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Εγώ δεν είμαι πισωγλέντης».

Λιάνα Κανέλλη για την υπογεννητικότητα: «Γαμάτε γιατί χανόμαστε».

Λιάνα Κανέλλη: «Κόψε μου τον 14ο , κόψε μου τον 13ο , κόψε μου και το 3ο το μακρύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: