Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011



ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ 2010.

Μέρος Α'

Ολόκληρη την χρονιά που μας πέρασε μάζευα τις καλύτερες φράσεις που ακουστήκανε και είτε σημάδεψαν το 2010, είτε το αντιπροσώπευσαν, είτε μας έκαναν να γελάσουμε, είτε να κλάψουμε, είτε να αντιληφθούμε το πνευματικό επίπεδο της πολιτικής, των εκπροσώπων και των σχολιαστών αυτής. Όσοι έχετε διαβάσει τις φράσεις του 2009 (εδώ), ίσως να προσέξετε ότι φέτος δεν προκαλούν και πολύ γέλιο. Εθνική κατάθλιψη; Πέτρινος χρόνος; Ο Χειρουργός έχει τις μαύρες του; Μάλλον λίγο απ’ όλα…

Ανδρέας Λοβέρδος υπουργός Εργασίας για τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ: «Δεν υπάρχει σάλιο».
Γιώργος Παπανδρέου: «Το 2010 θα πάμε με ορθοπεταλιές». Σχόλιο Χειρουργού: Αν θυμηθώ ότι με ορθοπεταλιές κόντεψε να σπάσει τα μούτρα του…
Γιώργος Παπανδρέου: «Μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό, ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη». Σχόλιο Χειρουργού: Να θυμίσω ότι ο Οδυσσέας γύρισε μόνος του...
Γιώργος Παπανδρέου: «Απ’ όλη αυτή την ιστορία έχω γίνει περισσότερο σοσιαλιστής».
Τζόζεφ Στίγκλιτς, οικονομολόγος βραβευμένος με Νομπέλ: «ΕΚΤ και Fed οδηγούν τον κόσμο στο χάος».
Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτικό παροξυσμό απευθυνόμενος στον Πρωτόπαπα: «Να σας κάνω μαθήματα βυζαντινής ιστορίας. Πάμε έναν-έναν τους αυτοκράτορες με τη σειρά. Σε προκαλώ. Πάμε. Ούτε έναν δεν ξέρεις».
Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπ. Οικονομικών: «Παρακαλώ μην καπνίζετε εδώ μέσα».
- Καμεραμάν: «Μα κύριε υπουργέ το...πληρώνουμε 4 ευρώ για να πάρει φόρους το κράτος».
- Παπακωνσταντίνου γελώντας: «Α, καλά αν είναι έτσι...».
Νάιτζελ Φαράζ, Βρετανός ευρωβουλευτής μέσα στο ευρωκοινοβούλιο «Poor Greece, ένας Θεός ξέρει τι θα πάθεις».
Λιάνα Κανέλλη: «Ο κόσμος βλέπει παντού κλέφτες γιατί ο πρώτος που τον κλέβει είναι το κράτος».
Λιάνα Κανέλλη: «Έχουμε την πιο αντισυνταγματική και παράνομη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ».
Λιάνα Κανέλλη: «Ο Παπανδρέου είπε ότι δεν θα γνωρίζουμε την Ελλάδα. Δε ρώτησε όμως αν θέλουμε να τη βλέπουμε όπως θα την κάνει».
Όλι Ρεν: «Καλό κουράγιο».
Λάκης Λαζόπουλος: «Γίναμε τόσο ανίκανοι που δεν μπορούμε να διώξουμε τους ανίκανους».
Εφημερίδα Ποντίκι πρωτοσέλιδο: «Μισοί οι μισθοί, μισές οι συντάξεις, μισές να είναι οι μέρες σας».
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Οι “φον φούφουτοι”, αν θέλουν, μπορούν να συνεννοούνται πολύ ωραία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι υπουργοί είναι άλλο».
Δημήτρης Σιούφας: «Περίπλοκος περιπλοκή περιεπλάκην δια περίπλοκων περιπλεγμένων περιπλοκών».
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα πουκάμισα τους». Σχόλιο Χειρουργού: Τελικά αγόρασαν από μια ντουζίνα καινούρια.
Γάλλοι διαδηλωτές σε διαδήλωση: «Εμείς δεν είμαστε Έλληνες».
Μίκης Θεοδωράκης: «Έχουμε ξένη κατοχή. Είναι στρατιώτες ξένοι με κουστούμια και γραβάτες».
Goldman Sachs, ένας διαχειριστής της: «Δεν είναι παράνομο να γαμάς το μαλάκα».
Νάιτζελ Φαράζ: «Το αισιόδοξο είναι πως ότι και να γίνει στην Ελλάδα, κάποια στιγμή θα γίνει επανάσταση με τους Έλληνες να πολεμούν και να επιμένουν να πάρουν πίσω την χώρα τους και την εθνική τους κυριαρχία».
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Η Γερμανία είναι απρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα γιατί οι τράπεζές της κερδίζουν από την κρίση του χρέους της χώρας μας. Οι Γερμανικες τραπεζες κερδοσκοπουν εις βαρος της Ελλαδας».
Τζο Μπάιντεν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ: «Αυτή είναι μια και γαμώ τις συμφωνίες!»
Τζο Μπάιντεν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ: «Είναι ο πιο εγωιστής μπάσταρδος που συνάντησα ποτέ».
Δημήτρης Ρέππας: «Δεν σκοτώνεις τον ταχυδρόμο για να αποφύγεις τα κακά μαντάτα».
Γιώργος Παπανδρέου: «Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν δεν αλλάξουμε».
Γιώργος Καρατζαφέρης: «Δεν είμαι σίγουρος ότι το “άνοιγμα” των απολύσεων είναι κακό…».
Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Μιλήστε ελληνικά ρε. Μιλήστε για το συμφέρον της Ελλάδας. Αει στο διάολο όλοι σας».
Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Ομολογώ ότι αισθανόμουν άβολα να κάθεται η γυναίκα μου δίπλα από τον Κλίντον λόγω της φήμης του».
Παναγιώτης Ψωμιάδης αστειευόμενος και ενθυμούμενος ότι τον είχαν γιαουρτώσει στο παρελθόν: «Εγώ το ‘φαγα το γιαούρτι αν θυμάσαι».
Σωκράτης Ξυνίδης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: «Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί».
Αλέκος Αλαβάνος: «Θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών».
Αρσένιος, ο εξ απορρήτων του ηγουμένου Εφραίμ, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας απέδωσε σε θαύμα την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι ανίερες ανταλλαγές των ακινήτων - φιλέτων του Δημοσίου με το νερό της λίμνης Βιστωνίδας. «Γιατί, εσείς δεν πιστεύετε στα θαύματα;»
Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τη δολοφονία των τριών άτυχων εργαζομένων στη Marfin. «Η χώρα έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό...»
Αναστάσιος Νεράτζης της Ν.Δ. «Όταν ένας υπουργός ξοδεύει 48 ολόκληρα λεπτά για να διασώσει τον πνιγόμενο, σημαίνει ότι έχει αρχίδια».
Γουίλεμ Μπούιτερ, πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας, σύμβουλος της ΕΚΤ και τώρα κορυφαίος οικονομολόγος της Citigroup: «Η μόνη διέξοδος για την Ελλάδαθα ήταν μια μαζική έκρηξη παγκόσμιας ζήτησης για ούζο και φέτα».
Βίκτορ Όρμπαν, πρωθυπουργός Ουγγαρίας: «Η προηγούμενη κυβέρνηση μαγείρεψε τα στοιχεία και είπε ψέματα για την κατάσταση της ουγγρικής οικονομία».
Loyn Blankfein διοικητής της Goldman Sachs: «Όταν κερδοσκοπώ επιτελώ το έργο του Θεού».
Γιώργος Καρατζαφέρης: «Αυτοί Μακεδονία του Βαρδάρη κι εμείς Μακεδονία του Μαγκούφη».
Γιώργος Σχοινιωτάκης γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Δεν είναι ευπρεπές για έναν υπουργό να επιχειρεί να πείσει τον πολίτη ότι ένα τέτοιο ποσό «λαδώματος» θεωρείται νόμιμη χορηγία.
Σοφία Σακοράφα στην βουλή για τα μέτρα σωτηρίας της πατρίδας: «Η σωτηρία δεν είναι της πατρίδας, αλλά όσων την απομυζούν».
Σοφία Σακοράφα στην βουλή: «Γιατί από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά; »
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί… Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ευχαριστώ».
Λιάνα Κανέλλη: « Έρχονται κάτι τυπάκια της τρόικας και λένε «κόψτε από δω, κόψτε από κει». Το ρημάδι το 1,1 εκατ. την ημέρα που πληρώνω για να κάνω το «μπάτσο» στη Σομαλία γιατί δε μου λένε να το κόψω;»
Τάσος Μαντέλης: «Θα πάρω κι άλλους μαζί μου».
Πέτρος Ευθυμίου για την φράση του Μαντέλη «Θα πάρω κι άλλους μαζί μου»: «Απειλεί ο νεκρός ότι θα πάρει μαζί του κι άλλους πεθαμένους». Σχόλιο του Χειρουργού: Σαν απειλή μου μοιάζει…
Χάρης Καστανίδης για τον πρόεδρο του ΣΕΒ που είπε «Ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να φέρει την σωτηρία της χώρας, οι επιχειρηματίες μπορούν»: «Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο».
Βλάντιμιρ Πούτιν, πρωθυπουργός της Ρωσίας: «Τώρα με την υπερθέρμανση οι Ρώσοι θα χρειάζονται λιγότερα γούνινα παλτά».
Γεώργιος Σανιδάς, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που προκάλεσε άπειρα ερωτηματικά για την νοιμιμότητα των πράξεών του, είπε για τον Γιώργο Ζορμπά: «Τον καταδότη εγώ θα τον συγχωρέσω, ο θεός ποτέ». Σχόλιο του Χειρουργού: Η σημασία της ατάκας αυτής έγκειται στο γεγονός ότι την ίδια ατάκα είχε χρησιμοποιήσει προ λίγων μηνών ο Αλκέτ Ριζάι, αλβανός κακοποιός!
Φιλίπ Μαρινί - Γάλλος γερουσιαστής με αφορμή τη σκληρή κόντρα της Λουξεμβούργιας επιτρόπου Δικαιοσύνης Βιβιάν Ρέντινγκ με τον Σαρκοζί για τις απελάσεις των Ρομά: «Ο Ναπολέων Γ’ και ο Μπίσμαρκ έπρεπε να έχουν συμφωνήσει διαφορετικά το 1867, ώστε το Λουξεμβούργο να μην υπάρχει».
Λόρενς Γκόλμπορν: υπουργός Ορυχείων της Χιλής: "Προτιμώ να είμαι συντηρητικός. Η κότα δεν κακαρίζει πριν γεννήσει το αυγό και προτιμώ να περιμένουμε".
Νίκος Χατζηνικολάου προς τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Ντίνο Ρόβλια ο οποίος δεν είπε ούτε κουβέντα : "Και βέβαια κ. υπουργέ, εσείς δεν τολμάτε να ελέγξετε τις μεγάλες εταιρείς πετρελαίων ... Κάνει τζιζζζ !"
Θεόδωρος Πάγκαλος: «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι ακόμη μεγαλοκτηματίας, διότι υπάρχουν κι άλλοι συγγενείς του εν ζωή που θα μπορούσε να κληρονομήσει...». Σχόλιο του Χειρουργού: Σαν να λέει ότι δυστυχώς ζούνε ακόμη οι συγγενείς του!
Giacomo Pichiassi, Ιταλός δημοσιογράφος: «Τι συνέβη εν τέλει στους ‘Έλληνες; Πως συμμορφώθηκαν έτσι απλά και γρήγορα στην τυραννία του ΔΝΤ και στις επιλογές μιας αδύναμης κυβέρνησης ; Γιατί δεν ακούγεται ούτε μια σοβαρή φωνή διαμαρτυρίας από εκείνον τον λαό που σχεδόν μισό αιώνα πριν δεν δίστασε να κατεβάσει πρώτος από όλη την Ευρώπη τη ναζιστική σβάστικα από τον Ιερό Βράχο;».
Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων: «Ο πρωθυπουργός ζει σε άλλο πλανήτη».
Ρασίντα Ντατί πρώην υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας: «Βλέπω ότι υπάρχουν ξένοι επενδυτές που επιζητούν κέρδη 20 με 25% τη στιγμή που το fellation είναι σχεδόν μηδενικό». Σχόλιο Χειρουργού: Το κορυφαίο είναι ότι η κυρία Ντατί (μια από τις ελκυστικότερες πολιτικούς της Ευρώπης) ήθελε να χρησιμοποιήσει την λέξη INFLATION που σημαίνει πληθωρισμός αντί την λέξης FELLATION που χρησιμοποίησε και σημαίνει στοματικός έρωτας! Αν το καλοσκεφτείς, ταιριάζει στην χώρα μας, αφού έτσι όπως είναι τα οικονομικά, που να βρεις όρεξη για fellation!
Δημήτρης Χριστόφιας πρόεδρος της Κύπρου: «Οι μητέρες πατρίδες (Ελλάδα και Τουρκία) εισέβαλαν και οι δύο στην Κύπρο».
Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πραγματικά καρτέλ βρίσκονται κυρίως στα διυλιστήρια και στο χονδρεμπόριο».
José Manuel Barroso, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Ο λόγος που χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακριβώς επειδή δεν είναι δημοκρατική».
Γιώργος Παπανδρέου: «Κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα».
Γιώργος Παπανδρέου: «Μέσα σε εννιά μήνες, καταφέραμε να κάνουμε το ακατόρθωτο».
Βοσκόπουλος Γιάννης, νομάρχης Φλώρινας: «Να φτιάξουμε κάθετο δρόμο προς την Κοζάνη, για να πηγαίνουμε γρηγορότερα στο Νοσοκομείο». Σχόλιο του Χειρουργού: Προφανώς ξεπουλήθηκε το νοσοκομείο της Φλώρινας…
Γκόντφρι Μπλουµ, βρετανός ευρωβουλευτής φώναξε προς τον Μάρτιν Σουλτς, γερµανό ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Οµάδας στα γερμανικά ένα σύνθηµα των ναζί επί Αδόλφου Χίτλερ: «Ενας λαός, µια αυτοκρατορία, ένας ηγέτης».
Νουριέλ Ρουμπινί, νομπελίστας οικονομολόγος: «Το θέμα πλέον δεν είναι αν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, αλλά πότε».
Γιώργος Καρατζαφέρης: «Ήμουν ο σημαιοφόρος της συναίνεσης αλλά δεν μπορώ να γίνω ο νεκροθάφτης της κοινωνίας».
Song Zhe, Κινέζος πρεσβευτής στις Βρυξέλλες: «Η βούληση της Ευρώπης να παίρνει οδηγίες και κατευθύνσεις από άλλες παγκόσμιες δυνάμεις είναι οικτρή και αξιολύπητη».
Βίβιαν Ρέντινγκ, Επίτροπος Δικαιοσύνης επιτιθέμενη στην Γερμανία που δεν ήθελε να συμμετέχει στον δανεισμό (και όχι βοήθεια): «Πληρώσαμε όλοι όταν έγινε η επανένωση της Γερμανίας και δεν το μετανιώνουμε».
Αλέξης Τσίπρας: «Οι μόνοι σύμμαχοι που σας έχουν απομείνει είναι οι εκδότες και οι καναλάρχες. Με αυτούς είστε γενναιόδωροι γιατί σας κάνουν τα χατίρια».
Ντανιέλ κον Μπεντίτ, ευρωβουλευτής των Πρασίνων: «Ομως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Ελληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα».
Προκόπης Παυλόπουλος: «Την τρομοκρατία θρέφουν οι γενικεύσεις και τα δήθεν σκάνδαλα».
Δημήτρης Δρούτσας, ΥΠΕΞ της Ελλάδας σε επίσκεψη στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εδώ για να επιβάλουμε λύση σε οποιονδήποτε». Σχόλιο Χειρουργού: Τι να επιβάλουμε όταν δεν μπορούμε ούτε καν να προτείνουμε;
Αμάδο Μπούδου, υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής: «Δανειστές - όρνεα θέλουν η χώρα να συνεχίσει να είναι αναγκασμένη να δανείζεται ακριβά, και φαίνεται ότι έχουν και γραφεία και αντιπροσώπους στο Μπουένος Άιρες».

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: