Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από την Χούντα.

Είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν, επικεφαλής Δ.Ν.Τ.: «Όταν είσαι άρρωστος πηγαίνεις στον γιατρό και ο γιατρός δεν σου λέει πάντα ευχάριστα πράγματα. Σου δίνει φάρμακα. Εμείς δίνουμε κυρίως χρήματα για να διορθώσουμε το πρόβλημα, αλλά ταυτοχρόνως λέμε κι εμείς ότι πρέπει να αλλάξετε πολιτική. Είναι όπως με το γιατρό. Αν δεν αλλάξεις νοοτροπία, όσα φάρμακα και να πάρεις δεν θα γίνεις καλά. Η ευθύνη δεν είναι πάντα του γιατρού, αλλά και του ίδιου του ασθενή».
Τελικά. Αυτά ειπώθηκαν φέτος, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. 43 χρόνια πριν, είχαν ειπωθεί τα εξής από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο:
«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον. Η ταχύτητα ανάρρωσης είναι κάτι το οποίον εξαρτάται από την βαρύτητα του ασθενούς, την οποίαν αυτήν την στιγμή δεν θα ημπορούσα να είπω ότι γνωρίζω».


Σταυρώστε τους!Μεταφορικά ή κυριολεκτικά, εσείς διαλέγετε…
Θέλατε δεν θέλατε, ο Μούφας θα έμπαινε στη μέση, αφού είναι και ο δήμαρχος Αμυνταίου, άρα έχει το προβλεπόμενο «βύσμα».
Εκ δεξιών του Θεοδωρίδη, ο Φίστας, ο αντίπαλος που χαίρει την εκτίμηση του Θεοδωρίδη, αφού σε ομιλία του ο νυν δήμαρχος Αμυνταίου επαίνεσε τον Φίστα για την πρότασή του για δημιουργία γραφείου του δήμου Αμυνταίου στις Βρυξέλλες.
Εκ αριστερών του Θεοδωρίδη, ο Ιωσηφίδης. Τα ειρηνικά συναισθήματα μεταξύ τους είναι αμοιβαία. Σε περίπτωση «ανάστασης» του μεσαίου, είναι αυτονόητο ότι δεν θα έλεγε σε καμία περίπτωση το «μνήσθητι μου κύριε εν τη βασιλεία σου», αλλά ούτε και ο μεσαίος θα τον συμπεριλάμβανε στη βασιλεία του. Σε περίπτωση «ανάστασης» του Ιωσηφίδη θα γίνονταν ακριβώς τα ίδια.
Τι να κάνω όμως με τον τέταρτο υποψήφιο, τον Κέρλοβα; Αφού οι σταυροί είναι τρεις και δεν χώραγε, που να τονε βάλω; Τον έβαλα στη θέση της μαυροφορεμένης που κλαίει και του υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά θα τον έχω «πρώτο τραπέζι πίστα».
Τώρα, για το ποιος θα αναστηθεί, μη βασίζεστε στο τι γίνεται το Πάσχα εδώ και 2.000 χρόνια. Εκεί αποφασίζει ο θεός που τα πάντα εν σοφία εποίησε, εδώ αποφασίζει ο Αμυντιώτης που τα πάντα χάος εποίησε!


Οικογένεια να σου πετύχει!

Μετά από την αντιπαράθεση του Μητσοτάκη με τον Σαμαρά, βγήκε ο γιος του ο Κυριάκος και ουσιαστικά «κρέμασε» τον πατέρα του λέγοντας «με τον πατέρα μου δεν συμφωνούμε σε όλα»! Ο κακομοίρης, νιώθει ότι είναι στο μικροσκόπιο του Σαμαρά, και έσπευσε να πάρει θέση ώστε να μην δυσαρεστήσει τον «Σουλτάνο» Αντώνη.
Η Ντόρα, στις εσωτερικές εκλογές είπε ότι το γεγονός ότι είναι κόρη του Μητσοτάκη είναι επιβαρυντικό για την εκλογή της! Μα καλά, τι κωλοπαίδια έβγαλε αυτός ο άνθρωπος; Φανταστείτε τι τους μάθαινε τόσα χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: