Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Το 1984 μόλις έρχεται…

Είναι κάτι νέα που αν τα μάθαινα πριν 5 χρόνια, πραγματικά δεν θα το πίστευα. Οι υπουργοί Οικονομικών (Γιώργος Παπακωνσταντίνου) και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) επεξεργάζονται μια ιδέα (!) για να περάσουν την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα καταγράφονται όλες οι καταναλωτικές συναλλαγές, έτσι ώστε να γνωρίζει το κράτος πόσο φόρο και ΦΠΑ θα πρέπει να εισπράττει από τον καθένα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η «Κάρτα του Πολίτη», πρόκειται να αντικαταστήσει και τις αστυνομικές ταυτότητες ενώ λέγεται ότι θα περιέχεται και ένα τσιπάκι με το δακτυλικό αποτύπωμα και την ίριδα του ματιού. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ ανησυχητικό, παρόλο που κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται. Εδώ και λίγες δεκαετίες υπάρχει η δυνατότητα να αντλήσει ο άνθρωπος πάρα πολλές πληροφορίες να την σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου μέσα από την ανάλυση της ίριδας!

Ίσως αυτό να φανεί τραβηγμένο, όμως η Ιριδολογία είναι τόσο διαδεδομένη ως επιστήμη που μια αναζήτηση στην Θεσσαλονίκη, θα σας δώσει την ευκαιρία με 100 ευρώ να κάνετε ανάλυση της ίριδας σας, και να εκπλαγείτε αλλά και να βεβαιωθείτε για το αληθές της διαγνωστικής αυτής μεθόδου. Για ποιο λόγο λοιπόν να χρειάζονται όλα αυτά τα στοιχεία από εμάς; Θέλουν να μας κάνουν δωρεάν διάγνωση; Όχι ντε! Εδώ μας έχουν καταπηδήξει, λες να νοιαστούν κιόλας;

Όπως και να’ χει, θα καταγράφονται τουλάχιστον οι αγορές μας. Με το να υπάρχει η πρόσβαση στο τι αγοράζουν οι πολίτες, αμέσως γίνεται εφικτό να αντιληφθούμε τις πολιτικές, θρησκευτικές και σεξουαλικές προτιμήσεις τους, τα προβλήματα υγείας, τις συνήθειες, τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς τους, μέχρι και το τι διαβάζουν. Όταν είναι γνωστά όλα αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε ακόμα και τους φόβους αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα αλλά και το μέλλον ενός ανθρώπου.

Δεν μπορώ να αποφύγω την αναφορά στην Αποκάλυψη αφού με το που ακούστηκε το νέο με την «Κάρτα του Θύματος», αμέσως ο νους μου πήγε εκεί. Λέει λοιπόν η Αποκάλυψη του Ιωάννη: «Και έκανε όλους τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν ένα χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματός του».

Ε τι διάολο, ή οι Γραφές σιγά σιγά εκπληρώνονται, ή αυτοί σιγά σιγά εκπληρώνουν τις Γραφές!


Μαζί τα φάγαμε μα γω ΄χανω κιλά…

Με αφορμή την φράση του πραγματικά ανεκδιήγητου Πάγκαλου, «Μαζί τα φάγαμε», αφιερώνω ένα ποίημα του Άρη Μπιτσώρη στον άνθρωπο που είναι τρανή απόδειξη του ποιος «έφαγε» και πόσο «έφαγε».

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;

Τρανή κουβέντα να μην πεις λεν τα σοφά γερόντια,
καλλίτερα τρανή μπουκιά να μασουλάς στα δόντια.

Μα ο Θόδωρος ο Πάγκαλος εδώ μας τα χαλάει,
σε υπέρογκες ποσότητες και τρώει και μιλάει.

Κι είπε: «Μαζί τα φάγαμε
τα φράγκα στην Ελλάδα»,
μα ίδιο τρώει ένας αμνός
και ίδιο μια αγελάδα;

Ηλίου φαεινότερο
ποιοι φάγανε την κρέμα
και ποιοι γλύψαν τα κόκαλα
που βρήκανε στο ρέμα.

Των πρώτων ο εκπρόσωπος
είναι η αφεντιά του,
σαράντα πέντε ζυγαριές
δεν πιάνουν τα κιλά του.

Αυτοί ως καπιταλιστές
χειρίζονται κομπίνες,
όμως σοσιαλιστικά
μοιράζουνε ευθύνες.

Γι’ αυτό προτείνω να ελεγχθεί
του Πάγκαλου το ξύγκι,
κάθε γραμμάριο τόσα δις
το χρέος να ξεσφίγγει.


Εκλογικό 11888.

Παίρνουμε τους 2 υποψήφιους, Θεοδωρίδη Κώστα και Ιωσηφίδη Μάκη. Αναμιγνύουμε καλά τα ονοματεπώνυμα στο μπλέντερ και παίρνουμε το εξής ονοματεπώνυμο: Μάκης Θεοδωρίδης, πρόσωπο που συμμετέχει στις εκλογές του τόπου μας. Προσθέτουμε τα γράμματα του ονοματεπώνυμου του και βγάζουμε άθροισμα 159. Πολλαπλασιάζουμε με το 7 και όλο μαζί με το 11 (7 Νοεμβρίου ή 7/11, ημέρα των εκλογών). Βγαίνει άθροισμα 12243. Αφαιρούμε 365 ημέρες αφού η προεκλογικλογική περίοδος άρχισε πέρυσι, ενώ προσθέτουμε και 10 ημέρες από την άδεια που πήραμε για διακοπές. Όλο μαζί, 11888. Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Η Σαλώμη και ο Μυστικός Δείπνος

Μετά τον απολογισμό του Νομάρχη Φλώρινας και την ανάγνωση του βιβλίου των πεπραγμένων της Νομαρχίας όπου αναφέρονται:

1) σχεδόν 400 απευθείας αναθέσεις έργου (!)

2) Έργα με παράλογα ψηλές τιμές, όπως η ανάπλαση βρύσης (βρυσούλας) στον Φιλώτα κόστους 6.000 ευρώ.

3) Έργα που δεν μπορούν να εντοπιστούν πουθενά παρά μόνο στο βιβλίο του απολογισμού της Νομαρχίας.

4) Χαλικόστρωση δρόμου από το χωριό Α στο χωριό Β και μετά από 1-2 χρόνια, χαλικόστρωση του ίδιου δρόμου από το χωριό Β προς το χωριό Α,

Η νομαρχιακή αντιπολίτευση, ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τον δήμο Φλώρινας, ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Το γεύμα; Η κεφαλή του κ. Βοσκόπουλου επί πίνακι...


Βράβευση αχώνευτη.

Αφού ο Χειρουργός τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο, απέκτησε προβλήματα …επενδύσεων. Κατόπιν παραπόνων στον άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκε το φαγητό του, ο δεύτερος αντί για βραβείο, του χάρισε (με τιμές και τελετουργικά), ροφήματα χρήσιμα, όπως θα διαπιστώσετε στην φωτογραφία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

Παραδικαστικό και στη Φλώρινα... Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;

2 σχόλια:

john fistikis είπε...

ΤΙ ΠΑΠΑΤΖΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ??
ΦΙΛΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΟΣ. :-)

Ο Χειρουργός είπε...

:-)) :-)) :-))
Τίποτα δεν έχω κάνει ρε συ Τζώνη!
Επειδή βάζω μέσα τα αρθρα από την εφημερίδα, ως ημέρομηνία στο ιστολόγιο βάζω την ημέρα δημοσίευσης της εφημερίδας.
Τώρα βέβαια θα αναρωτιέσαι γιατι βάζω παλιά.
Λόγω φόρτου ξεχνάω πολλές φορές να περάσω τα κείμενα κ μου ξεφεύγουν οι ημερομηνίες. Όμως, δεν θέλω να δημοσιεύσω ολες τις παλιές μονομιάς για να φτάσω στο σήμερα. Ασε, ζημιά μου κάνει η καθυστέρηση αλλά τι να κάνω...