Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ο Χειρουργός πιστός στο ραντεβού του.

Ο Χειρουργός, σε απάντηση προς το κείμενο που εστάλη από τον «θαυμαστή» του και Νομάρχη Φλώρινας στο προηγούμενο φύλλο του Περισκοπίου, έγραψε: «Ως διαμαρτυρία, επειδή μπουχτίσαμε από βραβεύσεις χωρίς έργο, σε κάθε τεύχος θα δημοσιεύω από μια βράβευση δική μου, έτσι για να δούμε ποιος θα πάρει τις πιο πολλές». Ε λοιπόν, σας δείχνω την πρώτη βράβευση που έχω λάβει την 31 Φεβρουαρίου του 1994 ως πρωτεργάτης του κινήματος διάσωσης της πράσινης κουρούνας που ενδημεί στις παρυφές του όρους Μπαρούφα της Δυτικής Σοροβιτσίας στη Ρουμανία.




Η μεγάλη ύφεση είναι στην ζωή σου.

Καμπάνια φόβου. Παρατηρείτε ότι η αστυνομία έχει διαλυθεί. Η τηλεόραση προβάλει αναπόφευκτα τις όλο και αυξανόμενες ληστείες φόνους κλπ, όταν παλιότερα, ενώ και τότε γίνονταν εγκλήματα, οι τηλεοράσεις δεν άναβαν κόκκινο. Τι έχει αλλάξει; Έχει αλλάξει η επιθυμία του «Αφεντικού» σου. Ο φόβος που σου φυτέψανε σε νικάει, και μες τον πανικό σου, θα δώσεις την σιωπηλή σου συγκατάθεση και την υπακοή. Σε λίγο θα παραχωρήσεις μόνος σου πολλά από τα δικαιώματα σου. Θα ζητήσεις κάμερες παντού, μπας και σου φέρουν ασφάλεια. Μα ασφάλεια δεν θα δεις, αυτό να το θυμάσαι. Το Λονδίνο, μια από τις πιο ανασφαλείς πόλεις της δύσης, είναι γεμάτη από αυτές. Άλλος είναι ο λόγος για τις κάμερες.

Και σε ρωτάω ρε κακομοίρη, πότε παθιάστηκες για κάτι που πραγματικά αξίζει; Όχι κακομοίρη, σε αυτά που πραγματικά αξίζουν δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ούτε η τσόντα της Τζούλιας. Μιλάω για πράγματα που θα σε κάνουν ζωντανό, για πράγματα αληθινά. Πες μου κακομοίρη, πόσο καιρό έχεις να κάνεις κάτι δημιουργικό; Όχι ρε κακομοίρη, δημιουργικό δεν είναι ούτε η ανακάλυψη ενός νέου προσώπου ή συμβάντος για κουτσομπολιό, ούτε ο νέος τρόπος για να τα κονομήσεις ακόμα περισσότερο. Σε καλώ να φύγεις από αυτόν τον καναπέ , πριν γίνει προέκταση του σώματος σου, πριν σε βρουν μια μέρα πεθαμένο. Επειδή δεν κουνιέσαι, δε συζητάς όταν αφήνεις την ζωή σου να περνά μπροστά από την τηλεόραση, σκέψου μονάχα τούτο: Αν πεθάνεις μπροστά από την τηλεόραση στον βολικό σου καναπέ, το πιθανότερο είναι οι δικοί σου να σε πάρουν χαμπάρι όταν αρχίσεις και μυρίζεις. Φαντάζομαι έχουν συνηθίσει να σε βλέπουν χωρίς ζωή μπροστά στην τηλεόραση.

Σε βλέπω. Έχεις χεστεί απάνω σου από την κρίση. Η ύφεση έχει γίνει ο νέος σου εφιάλτης. Κι όμως κακομοίρη, η μεγάλη ύφεση είναι στην ζωή σου…


Καλά νέα για την Φλώρινα.

Ανακοινώθηκε η κατάργηση από φέτος, της βάσης του 10. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό ε; Αγορές ακίνητης περιουσίας στην Φλώρινα. Ξέρω, πολλοί θα πουν ότι έτσι θα μπαίνει και η κουτσή Μαρία στα ΤΕΙ. Ναι όμως, αν η κουτσή Μαρία δεν μπει στο ΤΕΙ, θα πάει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού, και κυρίως σε κάποια από τα πανεπιστήμια της Αγγλίας τα οποία προσφέρουν σπουδές επιπέδου ΙΕΚ με δικαιώματα επιπέδου πανεπιστημίου. Οπότε, ας έρθει η κουτσή Μαρία εδώ παρά να μας στέλνει το συνάλλαγμα έξω. Ασε που κουτσαίνει κιόλας…


Καλά νέα για την οικονομία μας.

Οι Ευρωπαίοι αποφασίσανε να μας δανείσουν με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της αγοράς. 5% είναι υψηλό, αλλά καλύτερο από το 7%. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει – τώρα και με ευρωπαϊκούς σπόνσορες!


Η τσόντα είναι το ίδιο μορφωτική με τα βιβλία.

Μη βαράτε, δεν το λέω εγώ. Το απέδειξε η Τζούλια με το DVD που λάτρεψε το πανελλήνιο. Προσέξτε την μαγκιά που έγινε: Το DVD κυκλοφόρησε με περιοδικό και όχι μόνο του. Η νομοθεσία, τα συνοδευόμενα με τις εφημερίδες και περιοδικά DVD, τα φορολογεί ως έντυπα και βιβλία, με 5%. Με λίγα λόγια, η σαμπάνια της Τζούλιας (αλλά και τα συναφή …εκπαιδευτικά DVD που συνοδεύουν περιοδικά) αποδεικνύεται ότι είναι προς επιμόρφωση του ελληνικού λαού. Ξέρω τι θα πείτε: «Και από πού θα μαθαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας τις νέες …μόδες, τάσεις και στάσεις»; Τώρα που το σκέφτομαι, όχι μόνο έχετε δίκιο, αλλά θυμάμαι ότι και μεις στην εφηβεία, «εκπαιδευτική τηλεόραση» το λέγαμε!


Δεν είναι Πρωταπριλιά!

Αυτό κι αν είναι νέο! Με ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου, βγήκε στην δημοσιότητα το εξής! Η Τράπεζα της Ελλάδος, το κατεξοχήν οικονομικό όργανο της χώρας μας, διατηρεί οff-shore εταιρεία στον φορολογικό παράδεισο των νησιών Κέϊμαν! Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να κλάψω ή να σκάσω από τα γέλια. Την λατρεύω αυτήν την χώρα!


Τρίτη και 13

Αυτήν την στιγμή που γράφω (Τρίτη και 13), σκέφτομαι το εξής: Ο 14ος μισθός ουσιαστικά έχει καταργηθεί, και το νούμερο 13 είναι γρουσούζικος αριθμός… Πάμε για 12;

Δεν υπάρχουν σχόλια: