Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η απάντηση του Νομάρχη Φλώρινας στον Χειρουργό
(Σχόλιο του Χειρουργού: Ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος αναφέρεται στον Χειρουργό με το ονοματεπωνυμό του και όχι ως "Χειρουργός". Έγινε αντικατάσταση του ονοματεπώνυμου μου με το"Χειρουργός", όχι για λόγους απόκρυψης, μια και όποιος θέλει να βρεί ποιός είμαι μπορεί να το κάνει μέσω της εφημερίδας, αλλά γιατί στο Διαδίκτυο υπάρχω (και θέλω να υπάρχω) ως Χειρουργός).

κύριε Εκδότα,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας «περισκόπιο» με αριθμό 87/15.2.2010 και στη στήλη «Στο χειρουργείο» δημοσιεύετε σχόλιο του συνεργάτη σας Χειρουργού.

Λυπάμαι ειλικρινά για το ύφος γραφής του συνεργάτη σας, το οποίο δείχνει το αδίστακτο του χαρακτήρα του και την αθλιότητα της σκέψης του.

Πρόκειται για ρυπαρογράφημα που προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας και υπερβαίνει τα εσκαμμένα

Αυτό που κάνει ο Χειρουργός δεν είναι κριτική, δεν είναι καν υπερβολή. Η ψευδολογία, η αποσπασματική χρήση όσων έχω πει με σκοπό τη διαστρέβλωσή τους, αποκαλύπτει την εμπάθεια και το μίσος του προς το πρόσωπό μου. Ας ξαναδιαβάσει και ας ξανακούσει αυτά που είπα, αφού βγάλει προηγουμένως τον γράσο από τ’ αυτιά και τα μάτια, αν θέλει την αλήθεια και την πραγματικότητα

Δεν αναφέρομαι στη δεοντολογία, την οποίαν ο Χειρουργός δεν την γνωρίζει ούτε καν ως λέξη.

Στόχος του είναι η κατασυκοφάντησή μου και η προσβολή της αξιοπρέπειας και της υπόληψής μου. Ευτυχώς που ο τόπος μας είναι τόσο μικρός, κι ο καθένας μας γνωρίζει τον διπλανό του. Κι εμένα με γνωρίζουν καλά οι συμπολίτες μου και οι Δυτικομακεδόνες, γι’ αυτό και με τίμησαν με την ψήφο τους και ευελπιστώ να το ξανακάνουν

Δυστυχώς για τον Χειρουργό, τα γεγονότα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε να βραβευτεί ο Νομός μας ως ένας από τους Δέκα Καλύτερους Αναδυόμενους Αγροτουριστικούς Προορισμούς της Ευρώπης, να αναδειχτεί ο νομός μας ως ένας τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών. Η αύξηση των κλινών με τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες, η πληρότητα τους είναι η απάντηση στα όσα αναφέρει για τον τουρισμό. Η συμμετοχή μας στις εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό- και δεν είναι λίγες- δημιουργούν ένα πολύ καλό κλίμα για τους επισκέπτες, που άρχισε να αποδίδει καρπούς. Κι αυτό μπορεί ο Χειρουργός να το δει από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων αλλά κι από τους τουριστικούς πράκτορες. Έτσι απλά μαθήματα οικονομίας, μήπως και ξελαμπικάρει η σκέψη του. Εκτός κι αν περιμένει ο Χειρουργός να του χτυπήσουν την πόρτα οι Κινέζοι. Τέτοιες φωνές αντίθετες με τα συμφέροντα του τόπου ακούστηκαν και στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ», που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε ο κ. Γιώργος Λιάνης. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα, που χρόνο με το χρόνο δημιούργησαν μια σημαντική επισκεψιμότητα στην Πρέσπα.

Όμως για να δει κανείς τα στοιχεία αυτά, πρέπει να ασχοληθεί μ’ αυτά κι ο Χειρουργός«αγρόν αγοράζει».

Για όσους παροικούν την «Ιερουσαλήμ», θα γνωρίζουν ότι ο Χειρουργός εργαζόταν στο τουριστικό γραφείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να προωθήσει την υπόθεση του τουρισμού στον τόπο μας αλλά και την προβολή των τοπικών μας προϊόντων σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι η Θεσσαλονίκη.

Ο Χειρουργός ήταν μακράν των προσδοκιών και του ρόλου του γραφείου αυτού, λόγω της ανεπάρκειάς του. Γίναμε πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από επιχειρηματίες για την υπολειτουργία του γραφείου μας. Έτσι ύστερα από έρευνα που κάναμε, αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη σύμβαση του.

Αυτό φυσικά δεν του άρεσε, κι έτσι δικαιολογείται το μίσος και η προσπάθεια του να με εκδικηθεί.

Ο Χειρουργός δείχνει να μην φρονηματίζεται, επιδεικνύοντας τυχοδιωκτική συμπεριφορά. Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα βαρίδια της εμπάθειάς που τον οδηγούν στο πάτο του βαρελιού της χυδαιότητας και της ανυποληψίας.

Λυπάμαι ειλικρινά για την απάντησή μου, όμως όλα έχουν ένα όριο ανοχής. Κι αυτά κε Εκδότα, ο Χειρουργός τα έχει ξεπεράσει με τις ανοησίες του.

Γιάννης Βοσκόπουλος

Νομάρχης Φλώρινας


Παρένθεση του Χειρουργού: Την απάντηση του Χειρουργού στο νομάρχη Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο θα την βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: