Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Απάντηση του Χειρουργού στον Νομάρχη Φλώρινας.
Κύριε Νομάρχη, με φωνές, βρισιές και ταρατατζούμ, πολιτική δεν γίνεται.


Ο κ. Νομάρχης ενοχλήθηκε από την κριτική που του ασκεί ο Χειρουργός. Κανονικά θα έπρεπε να ενοχλείται από το έργο και τις πράξεις του ως Νομάρχης Φλώρινας. Το χαμόγελο του Χειρουργού στη φωτογραφία της εφημερίδας αφιερώνεται στα γραφόμενα του κ. Νομάρχη προς εμένα.

(Παρένθεση του Χειρουργού: Ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος αναφέρεται στον Χειρουργό με το ονοματεπωνυμό του και όχι ως "Χειρουργός". Έγινε αντικατάσταση του ονοματεπώνυμου μου με το"Χειρουργός", όχι για λόγους απόκρυψης, μια και όποιος θέλει να βρεί ποιός είμαι μπορεί να το κάνει μέσω της εφημερίδας, αλλά γιατί στο Διαδίκτυο υπάρχω (και θέλω να υπάρχω) ως Χειρουργός).


Παρακάτω επισυνάπτω το κείμενο του και του απαντάω μετά από κάθε φράση που κρίνω ότι πρέπει να απαντηθεί και μάλιστα με πιο πολιτισμένο τρόπο απ' ότι αυτός σε μένα.
Τα γραφόμενα του κ. Νομάρχη είναι με πλάγια γραφή και αμέσως μετά ακολουθούν οι απαντήσεις μου με αστερίσκο μπροστά. Ολόκληρο το θλιβερό κείμενο του νομάρχη Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου θα το βρείτε εδώ.

«Πρόκειται για ρυπαρογράφημα που προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας και υπερβαίνει τα εσκαμμένα».
* Όταν εσείς μας κοροϊδεύετε λέγοντάς μας ότι δεν κάνατε έργο επειδή η αντιπολίτευση σας εμποδίζει, σας φταίμε εμείς που σας ασκούμε κριτική; Μήπως να σκύψουμε κιόλας;
Όσον αφορά στα εσκαμμένα, θα αναφερθώ στην κυριολεκτική έννοια της λέξης: Ποια εσκαμμένα κύριε Νομάρχη; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Τόσα χρόνια δεν κάνατε σοβαρό έργο για να σκάψετε κάτι! Το μόνο που κάνετε είναι ανούσιες βολτίτσες γαρνιρισμένες με μπόλικες βραβεύσεις;
Κ. Νομάρχη, οι πολλές βραβεύσεις παραπέμπουν στην τακτική του θαμπώματος προς απόκρυψη της ανυπαρξίας έργου. Ως διαμαρτυρία, επειδή μπουχτίσαμε από βραβεύσεις χωρίς έργο, σε κάθε τεύχος θα δημοσιεύω από μια βράβευση δική μου, έτσι για να δούμε ποιος θα πάρει τις πιο πολλές. Ουσιαστικά, το μόνο εσκαμμένο που υπάρχει είναι ο λάκκος που σκάψατε και πέσατε ο ίδιος μέσα.

«Αυτό που κάνει ο Χειρουργός δεν είναι κριτική, δεν είναι καν υπερβολή. Η ψευδολογία, η αποσπασματική χρήση όσων έχω πει με σκοπό τη διαστρέβλωσή τους, αποκαλύπτει την εμπάθεια και το μίσος του προς το πρόσωπό μου. Ας ξαναδιαβάσει και ας ξανακούσει αυτά που είπα, αφού βγάλει προηγουμένως τον γράσο από τ’ αυτιά και τα μάτια, αν θέλει την αλήθεια και την πραγματικότητα».
* Καταρχάς, το γράσο είναι ουδέτερη λέξη. Το γράσο, του γράσου, το γράσο, ω γράσο. Δεν είναι «Ο Γράσος», για να λέμε «τον γράσο». Ακόμα και αρσενικού γένους να ήταν, λόγω των κανόνων του τελικού ν, πάλι δεν θα χρειαζόταν το ν. Για να γίνετε αρχιτέκτονας σημαίνει ότι ήσασταν καλός μαθητής, άρα το γραμματικό λάθος δεν οφείλεται σε ελλιπείς γνώσεις, αλλά στο ότι από τις πολλές βόλτες στο εξωτερικό αρχίσατε να ξεχνάτε τα ελληνικά. Και διαβάστε ξανά αυτά που είπατε για το ότι δεν έγιναν έργα εξαιτίας του κ. Στρατάκη, γιατί δεν ξέρετε ή δε θέλετε να θυμάστε τι έχετε πει.

«Δεν αναφέρομαι στη δεοντολογία, την οποίαν ο Χειρουργός δεν την γνωρίζει ούτε καν ως λέξη. Στόχος του είναι η κατασυκοφάντησή μου και η προσβολή της αξιοπρέπειας και της υπόληψής μου. Ευτυχώς που ο τόπος μας είναι τόσο μικρός, κι ο καθένας μας γνωρίζει τον διπλανό του. Κι εμένα με γνωρίζουν καλά οι συμπολίτες μου και οι Δυτικομακε-δόνες, γι’ αυτό και με τίμησαν με την ψήφο τους και ευελπιστώ να το ξανακάνουν».
* Επειδή ακριβώς ο τόπος μας είναι μικρός, να είστε σίγουρος ότι θα σας φάει το μαύρο πολιτικό σκοτάδι.
Αν δεοντολογία είναι να ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύετε κατάμουτρα, λέγοντας μας ότι δεν κάνατε έργο εξαιτίας της αντιπολίτευσης, αν η δεοντολογία λέει να ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύετε με τα πανάκριβα τηλεφωνικά μηνύματα για δεκάδες προεκλογικά εγκαίνια έργων που είτε είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα είτε δεν είχαν καν αρχίσει, που έφτασε τους Φλωρινιώτες να βουρκώσουν από τα γέλια εις βάρος σας, τότε μάλλον έχετε δίκιο, θα έπρεπε εμείς να σωπαίνουμε όταν εσείς πράττετε, εν τη απραξία σας. Τι έχετε να πείτε για τη δεοντολογία συμπεριφοράς και έκφρασης που υποχρεώνει το Νομάρχη ως θεσμό να εκφράζεται κόσμια; Εκφράσεις του τύπου «…βγάλει τον γράσο από τ’ αυτιά και τα μάτια…», ή «…μήπως και ξελαμπικάρει η σκέψη του…» που λέτε παρακάτω προς εμένα, ή οι ακόμα χειρότεροι χαρακτηρισμοί «Καραγκιόζης, παραμυθάς, Παπατζής» προς τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, νομίζετε ότι έχουν σχέση με δεοντολογία; Προφανέστατα κ. Βοσκόπουλε όχι απλά αγνοείτε τη λέξη δεοντολογία, είστε μαλωμένος με αυτήν. Σημειωτέον ότι στο «Χειρουργείο» της 15/2 δεν άσκησα κριτική για το επίπεδο των χαρακτηρισμών σας προς τον κ. Στρατάκη, γιατί τους θεώρησα ως μια ψευτοϋ-περβολή της εφημερίδας που το διάβασα. Αδυνατούσα να πιστέψω ότι ο θεσμικός ρόλος του Νομάρχη είναι να υβρίζει λες και η Φλώρινα είναι ένα μεγάλο καφενείο. Νομίζετε ότι βρίσκεστε σε καφενείο κ. Νομάρχη; Αναρωτιέμαι, έχετε αίσθηση του θεσμικού σας ρόλου; Αν ο Νομάρχης εκφράζεται έτσι, οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν: Να σφάζονται; Σε κάτι όμως έχετε δίκιο. Λέτε: «Δεν είναι καν υπερβολή». Βεβαίως, αυτά που λέω δεν είναι υπερβολή, είναι η απλή αλήθεια!
Το ότι σας τίμησαν με την ψήφο τους είναι γιατί δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα δεν δίνουν επιλογή στους πολίτες για τους υποψήφιους του κόμματός τους. Ας είχε εσωτερικές εκλογές η Ν.Δ. όταν σας επέλεξε το κόμμα ως υποψήφιο Νομάρχη και τότε θα βλέπαμε αν θα εκλεγόσασταν. Εξάλλου, στον Μπούς που κατέστρεψε τον κόσμο, στον Χίτλερ που κατέστρεψε την Ευρώ-πη, στον Καραμανλή που αποτελείωσε την Ελλάδα και σε σας που καταστρέφετε το νομό, υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Όλοι ψηφίστηκαν από το λαό. Αυτό αποδει-κνύει ότι και ο λαός κάνει λάθη. Καλά κάνετε και ευελπιστείτε να σας ξανατιμήσει με την ψήφο του ο λαός της Φλώρινας. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Κρίμα για σας, πέθανε πριν πολύ καιρό.

«Δυστυχώς για τον Χειρουργό, τα γεγονότα είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε να βραβευτεί ο Νομός μας ως ένας από τους Δέκα Καλύτερους Αναδυόμενους Αγροτουριστικούς Προορισμούς της Ευρώπης, να αναδειχτεί ο νομός μας ως ένας τουριστικός πόλος έλξης επισκεπτών. Η αύξηση των κλινών με τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες, η πληρότητα τους είναι η απάντηση στα όσα αναφέρει για τον τουρισμό».
* Αν κρίνω από το υπόμνημα που καταθέσατε ως Νομάρχης Φλώρινας στην Υπουργό Περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, όπου ζητούνται περισσότερα ορυχεία, τότε μπορώ να δω πόσο προσπαθείτε για την τουριστική ανάπτυξη του νομού. Οι τουρίστες ζητάνε ορυχεία; Ή μήπως θα τα κάνετε επισκέψιμα γιατί τα πλήθη των τουριστών δεν χωράνε σε ένα;
Κ. Νομάρχη, να σας θυμίσω ότι ο νομός βραβεύθηκε 2-3 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας. Θεωρείτε ότι εσείς συμβάλλατε σε αυτό ή ο προηγούμενος; Αυτό που έφερε την άνοδο του τουρισμού στο νομό είναι η Εγνατία οδός. Η σημασία της πρόσβασης για την τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής είναι θεμελιώδης. Το ξέρει όλος ο κόσμος, και είναι από τα πρώτα μαθήματα που έκανα στον τουρισμό. Εσείς δεν το ξέρετε;

«Η συμμετοχή μας στις εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό - και δεν είναι λίγες- δημιουργούν ένα πολύ καλό κλίμα για τους επισκέπτες, που άρχισε να απόδίδει καρπούς. Κι αυτό μπορεί ο Χειρουργός να το δει από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων αλλά κι από τους τουριστικούς πράκτορες. Έτσι απλά μαθήματα οικονομίας, μήπως και ξελαμπικάρει η σκέψη του».
* Αν θέλετε να μου κάνετε μαθήμα-τα για τις οικοδομές με τις οποίες ασχολείστε, ευχαρίστως να σας ακούσω. Θα έχετε πολλά να μου μάθετε, αλλά δεν θα αγόραζα από εσάς, διότι αν σχεδιάζετε και κατασκευάζετε όπως σκέπτεστε ως Νομάρχης, τότε κλάφτα... Όμως, μαθήματα οικονομίας δεν θα ανεχθώ από σάς. Η εμπειρία μου, οι σπουδές και το μεταπτυχιακό που ολοκληρώνω είναι στην οικονομία και διοίκηση του τουρισμού, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρω.

«Εκτός κι αν περιμένει ο Χειρουργός να του χτυπήσουν την πόρτα οι Κινέζοι. Τέτοιες φωνές αντίθετες με τα συμφέροντα του τόπου ακούστηκαν και στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ», που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε ο κ. Γιώργος Λιάνης. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα, που χρόνο με το χρόνο δημιούργησαν μια σημαντική επισκεψιμότητα στην Πρέσπα».
* Το παράδειγμα σας είναι άστοχο και θλιβερό. Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι το κόμμα στο οποίο ανήκετε είχε εναντιωθεί στα Πρέσπεια και για σχεδόν 20 χρόνια είχε γυρισμένη την πλάτη σε αυτό. Ευτυχώς, επί Κορτσάρη (φωτισμένη κίνηση κ. Κορτσάρη, μπράβο), η Ν.Δ. στήριξε τα Πρέσπεια έστω και μετά από 20 χρόνια. Είναι σίγουρο ότι δεν φύγατε από τη γραμμή του κόμματος. Είναι σίγουρο ότι αρνηθήκατε και σεις τα Πρέσπεια. Μην το αρνείστε γιατί αρκετά προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας. Και μην προσπαθείτε με έμμεσο τρόπο να συγκριθείτε με τον κ. Λιάνη και το έργο του, γιατί δεν τον φτάνετε ούτε ως τα γόνατα.

«Όμως για να δει κανείς τα στοιχεία αυτά, πρέπει να ασχοληθεί μ’ αυτά κι ο Χειρουργός «αγρόν αγοράζει».
* Απ’ ότι καταλαβαίνετε έχω γνώση για όσα λέω και δεν αγοράζω αγρούς. Αν αγόραζα, θα αγόραζα σε σοβαρή τιμή. Ακούς εκεί μεταχειρισμένη Μερσεντές 100.000 ευρώ...Να το ψάξουμε άραγε;

«Για όσους παροικούν την «Ιερουσαλήμ», θα γνωρίζουν ότι ο Χειρουργός εργαζόταν στο τουριστικό γραφείο της Ν.Α. Φλώρινας, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να προωθήσει την υπόθεση του τουρισμού στον τόπο μας αλλά και την προβολή των τοπικών προϊόντων σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι η Θεσσα-λονίκη. Ο Χειρουργός ήταν μακράν των προσδοκιών και του ρόλου του γραφείου αυτού, λόγω της ανεπάρκειάς του. Γίναμε πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από επιχειρηματίες για την υπολειτουργία του γραφείου. Έτσι ύστερα από έρευ-να που κάναμε, αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη σύμβαση του».
* Μην ψεύδεστε, η σύμβαση έληξε, δεν λύθηκε. Αν ψεύδεστε για μικροπράγματα, φαντάζομαι τι κάνετε για τα μεγάλα. Μια και είπατε για Ιερουσαλήμ, μαθαίνω πήγατε κι εκεί! Αφήστε και κάτι για την επόμενη φορά. Αυτήν που ευελπιστείτε να σας ξανατιμήσουν οι πολίτες. Υποθέτω βιάζεστε να πάτε παντού γιατί γνωρίζετε ότι οι Φλωρινιώτες δεν πρόκειται να σας ξανατιμήσουν, έτσι δεν είναι;
Θα πρέπει να ξέρετε ότι το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης της Ν.Α. Φλώρινας στην Θεσσαλονίκη, είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Και ως τέτοιο, δεν υπάρχει κάποιος δεδομένος τρόπος λειτουργίας, και κανένα νομοθετικό πλαίσιο που να καθορίζει το έργο και τον τρόπο λειτουργίας του.
Στις 100 περίπου ημέρες που εργάστηκα εκεί την πρώτη φορά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2006 έως τα τέλη του ίδιου έτους (πριν δηλαδή αναλάβετε τη νομαρχία της Φλώρινας εσείς και αποφασίσετε να το υπολειτουργήσετε για 2 μήνες και να το κλείσετε για άλλους 4), το γραφείο πήρε το χαρακτήρα που έχει αυτήν τη στιγμή. Λόγω της αγάπης μου για το νομό της Φλώρινας, των γνώσεών μου για το τουριστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας όντας ειδικευμένος στον τουριστικό τομέα, της πείρας μου στον τουρισμό, αλλά και την καθοδήγηση από την διευθύντρια της Δ/νσης Τουρισμού, το Γραφείο έγινε ένα μικρό διαμάντι και καμάρι της Φλώρινας. Μέσω επαφών μου, προωθητικών ενεργειών μου, δημοσιεύσεων σε εφημερίδες γνωστών μου δημοσιογράφων και εφημερίδων που συνεργαζόμουν όσο διέμενα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και όμορφων συζητήσεων με καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μαθεύτηκε από τους Θεσσαλονικείς και την εκεί επιστημονική κοινότητα, και το Γραφείο δεχόταν επισκέψεις από καθηγητές του πανεπιστημίου, συγγραφείς μέχρι και από το Δ.Σ του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έρχονταν να ενημερωθούν για την Φλώρινα και για την πρωτότυπη αυτή ιδέα. Στους τρεις και μισό μήνες της τότε λειτουργίας του έπρεπε να αντιμετωπιστούν προβλήματα σοβαρά, όπως: έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής και τηλεφωνικής γραμμής, ανεπαρκές ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά και έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα μας. Και το χειρότερο, είχα να αντιμετωπίσω και την εχθρική αντιμετώπιση του Γραφείου από σοβαρότατο εχθρικό παράγοντα της τουριστικής βιομηχανίας, ο οποίος θα μπορούσε να κλείσει νομιμότατα το γραφείο μέσα σε μια ημέρα, και τον οποίο αντιμετώπισα επιτυχώς βασιζόμενος στις γνώσεις μου επί της τουριστικής νομοθεσίας, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ο συγγενής σας όντας καθόλου σχετικός με τον τουρισμό. Ειδικά στο χάλι που είναι το Γραφείο τώρα, αν ο ίδιος παράγοντας έρθει και το δει, το γραφείο θα κλείσει κ. Βοσκόπουλε. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, σε αυτό το Γραφείο κατέθεσα την ψυχή μου. Οι συνάδελφοι στη Δ/νση Τουρισμού της Νομαρχίας (τους οποίους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη τους, και τη διευθύντρια για τα όσα πολύτιμα με δίδαξε) θα θυμούνται τη φράση που έλεγα για το Γραφείο, ότι «Είναι το σπίτι μου».
Επίσης, οι συνάδελφοι μου, αλλά και εσείς κ. Νομάρχη, θυμόσαστε ότι απέρριψα πρόσληψη για εργασία στην Εθνική Τράπεζα που ισοδυναμούσε με σίγουρη μονιμοποίηση μετά από 6 μήνες εργασίας. Την πρόσκληση προσλήψεως μου σας την έδειξα. Όταν για άλλους είναι αυτονόητο να ζητάνε μονιμοποίηση και για άλλους είναι αυτονόητο να βολεύουν αναξιοκρατικά τους δικούς τους εις βάρος ακόμα και του ίδιου του τόπου τους, για εμένα είναι αυτονόητη η επιθυμία προσφοράς στην πατρίδα μου. Απόδειξη της προσφοράς μου η δημιουργία της στήλης «Μια ιδέα για τον τουρισμό μας» το 2007, η οποία προσπάθησε να συντονίσει δημόσια τη συζήτηση για το τουριστικό μέλλον του νομού μας, αλλά και να παρέχει ιδέες για την τουριστική ανάπτυξή του. Η ταυτόχρονη δημοσίευση της στήλης σε 7 εφημερίδες του νομού Φλώρινας, αλλά και το περιεχόμενό της, την κάνουν μοναδική στα ελληνικά χρονικά μια και ποτέ ξανά στην ιστορία του τύπου της πατρίδας μας δεν υπήρξε ταυτόχρονη δημοσίευση στήλης τουριστικού περιεχομένου.
Αυτά αποδεικνύουν ότι εγώ δεν είμαι φωνή ενάντια στα συμφέροντα του τόπου. Θα σας πληροφορήσω, ότι εγώ ήμουν αυτός που έδωσε αυτόν το χαρακτήρα στο Γραφείο, εγώ ήμουν αυτός που καθοδήγησε τον κουνιάδο σας στο να φέρουμε και άλλες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, αλλά και προϊόντα στο γραφείο, εγώ ήμουν αυτός που καθοδήγησε τον κουνιάδο σας ώστε να φέρουμε σε επαφή τους επιχειρηματίες του νομού με τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.
Όμως, υπάρχουν και δράσεις στις οποίες δε συνέβαλα. Δεν συνέβαλα στο να μπουν στο Γραφείο οποιεσδήποτε επιχειρήσεις. Δεν συνέβαλα στο να μπει διαφημιστικό έντυπο υλικό από φούρνο(!), από μπαρ(!), από κάποιον καλλιτεχνικό διευθυντή (!) του νομού. Δεν συνέβαλα στο να μπει διαφημιστικό υλικό από διάφορες ψησταριές και φαστφουντάδικα(!) του νομού. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις αυτές συνυπάρχουν με τις υψηλού επιπέδου τουριστικές επιχειρήσεις του νομού. Νομίζετε ότι ενδιαφέρονται οι Θεσσαλονικείς για τα αρτοποιεία και τα φαστφουντάδικα της Φλώρινας; Δεν είμαι ελιτιστής, ούτε και βλέπω αφ’ υψηλού κάποιες επιχειρήσεις του νομού. Όποιος έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις για τον τουρισμό, και έχει επισκεφθεί έστω μια έκθεση τουριστικού περιεχομένου, θα αντιληφθεί το αυτονόητο: Δεν γίνεται να βάλεις όλες τις επιχειρήσεις σε έναν εκθεσιακό χώρο. Βασικός λόγος είναι ότι απομυθοποιείται ο τόπος που πασχίζεις να διαφημίσεις, γιατί το μάτι του επισκέπτη του εκθετηρίου θα πέσει εκεί που δεν πρέπει. Στο φαστφουντάδικο.
Επιπλέον, αυτονόητο είναι να θεωρηθεί ότι για να μπει έντυπο υλικό επιχειρήσεων όπως οι προαναφερθείσες, ο νομός είναι φτωχός από τουριστικές επιχειρήσεις επιπέδου, και λόγω απόγνωσης βάλαμε οτιδήποτε βρήκαμε μπροστά μας για να γεμίσουμε το εκθετήριο, ζημιώνοντας τις επιχειρήσεις επιπέδου. Όταν δίπλα σε επιχειρήσεις διαμάντια όπως αυτές των κυρίων Κοντοσώρου, Πασπάλη, Γώγου, Τόρτοκα, Σιάτσκα, Ρέμπελου, Τσίκου και άλλων (να με συγχωρούν όσοι δεν αναφέρω), συνυπάρχουν κάρτες από φαστφουντάδικα και φούρνους, δεν νομίζετε ότι ζημιώνονται οι πρώτες αφάνταστα; Αυτό το σκεφτήκατε εσείς και ο κουνιάδος σας;
Οι λόγοι που μπήκαν αυτές οι κάρτες στο Γραφείο είναι η έλλειψη τουριστικών γνώσεων του «καταλληλότερου» κουνιάδου σας, αλλά και η χρήση του Γραφείου ως γραφείο δημοσίων σχέσεων του Νομάρχη. Βάζετε τις κάρτες τους στο Γραφείο μπας και πάρετε καμία ψήφο, και κοροϊδεύετε τον κόσμο ότι κάνετε και λίγο έργο.
Εδώ θα πρέπει να κάνω γνωστό στους πολίτες ότι συνεργάστηκα ξανά με τη νομαρχία, για 8 μήνες, 6 μήνες μετά την ανάληψη της νομαρχίας από τον κ. Βοσκόπουλο.
Να υποθέσω κ. Νομάρχη ότι ως τότε ήμουν κατάλληλος για εσάς και μετά καταλάβατε ότι είμαι ακατάλληλος; Μήπως ο σκοπός που με προσέλαβε η νομαρχία ξανά ήταν για να δείξω τη δουλειά στον κουνιάδο σας που δεν είχε καμία ιδέα περί της λειτουργίας του Γραφείου Τ. Προβολής; Και πως γίνεται ένας υπάλληλος με σπουδές και προϋπηρεσία να κρίνεται ανεπαρκής ενώ ο συγγενής σας, απόφοιτος λυκείου, ασφαλιστής 20ετίας να κρίνεται καταλληλότερος;
Ο λόγος για τη μη ανανέωση της σύμβασης μου με τη νομαρχία, ήταν ότι έτσι άνοιξε ο δρόμος και δόθηκε η δυνατότητα στο Γραφείο να κάνει πράγματα «πιο σημαντικά» από το να προωθεί τον τουρισμό στο νομό μας. Οι ισχυρισμοί του κ. Στρατάκη ότι το Γραφείο έχει γίνει πολιτικό γραφείο του Νομάρχη και ασφαλιστικό γραφείο του συγγενή του, είναι απόλυτα αληθείς. Είναι αλήθεια κ. Βοσκόπουλε ότι στην απογευματινή βάρδια έχετε βάλει μια κυρία, η οποία έχει μοναδικό προσόν για την θέση την γνωριμία της μαζί σας; Αληθεύει ότι η κυρία αυτή είναι οικονομικά ευκατάστατη με επιχειρήσεις στην Χαλκιδική; Ήταν δύσκολο να βάλετε κάποιο νέο άτομο που έχει πραγματικά ανάγκη από εργασία;

«Αυτό φυσικά δεν του άρεσε, κι έτσι δικαιολογείται το μίσος και η προσπάθεια του να με εκδικηθεί».
* Κ. Βοσκόπουλε, η ζωή στην Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει τόσο πολύ για τα γούστα μου, που ήθελα να φύγω εδώ και χρόνια και έψαχνα δουλειά εκτός Θεσ/νίκης πολύ πριν λήξει η συνεργασία μου με τη Ν.Α.. Αν την είχα βρει νωρίτερα, δεν θα συνεργαζόμουν καθόλου με τη νομαρχία ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά. Εξάλλου, δύο μήνες μετά τη λήξη της σύμβασής μου, μετακόμισα με χαρά στο Αμύνταιο. Αν θυμάστε καλά, συναντηθήκαμε σε ημερίδα για τον τουρισμό στην Φλώρινα λίγους μήνες μετά τη λήξη της σύμβασης και σας έδωσα φιλικότατα το χέρι και μάλιστα με χαμόγελο. Ακόμα θυμάμαι το μπερδεμένο βλέμμα σας, σαν να αναρωτιόσασταν πως είναι δυνατόν να μην με έχει πειράξει η μη ανανέωση της συνεργασίας μας. Απλούστατα, δεν με πείραξε κ. Βοσκόπουλε. Καθόλου. Και αν ήθελα να εκδικηθώ, δεν θα σας ασκούσα κριτική πιο πριν που θα δικαιολογείτο να είμαι περισσότερο θυμωμένος; Θα περίμενα 3 χρόνια; Ξανασκεφτείτε το.

«Ο Χειρουργός δείχνει να μην φρονηματίζεται, επιδεικνύοντας τυχοδιωκτική συμπεριφορά». «Δεν μπορεί να ξεφύγει από τα βαρίδια της εμπάθειάς που τον οδηγούν στο πάτο του βαρελιού της χυδαιότητας και της ανυποληψίας».
* Τα περί φρονηματισμού να τα εκλάβω ως έμμεση απειλή ότι θα πρέπει να κάτσω φρόνιμα; Θέλω να πιστεύω ότι απλά σας ξέφυγε μια τέτοια άστοχη έκφραση. Να τονίσω στον κ. Νομάρχη, ότι το «βαρέλι της χυδαιότητας και της ανυποληψίας» τουλάχιστον έχει πάτο. Το βαρέλι με τα υπέρογκα έξοδα που ακούω έχει πάτο; 42.000 € για αλλαγή επίπλων; 100.000 για μεταχειρισμένη Μερσεντές; Γιατί δεν βλέπω πάτο; Μήπως έχουν χρυσά χερούλια; Σε αυτό το θέμα απ’ ότι βλέπω, χωράει μεγάλη συζήτηση.

«Λυπάμαι ειλικρινά για την απάντησή μου, όμως όλα έχουν ένα όριο ανοχής. Κι αυτά κε Εκδότα, ο Χειρουργός τα έχει ξεπεράσει με τις ανοησίες του».
* Κ. Βοσκόπουλε, απαντήσατε στην κριτική που σας άσκησα, χωρίς ούτε ένα επιχείρημα στήριξης των θέσεων σας. Λέτε ότι σας συκοφαντώ, όμως, δεν απαντάτε σε όσα σας καταλογίζω περί αναίτιων ταξιδιών, μηδενικού έργου και προσβολή της νοημοσύνης μας με θλιβερές δικαιολογίες περί του μηδενικού σας έργου. Το μόνο που κάνετε είναι να σκούζετε και να κλωτσάτε προκαλώντας ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για την ικανότητά σας ως Νομάρχης. Με φωνές βρισιές και ταρατατζούμ, πολιτική δεν γίνεται. Σοβαρό πολιτικό λόγο και έργο θέλει. Σας επιστρέφω όσα θλιβερά λέτε περί εμπάθειας και μίσους, αφού εσείς μου επιτεθήκατε με προσβολές. Μήπως δυσκολεύεστε να μου συγχωρήσετε την καυστική κριτική που άσκησα στο κόμμα σας την τελευταία τριετία; Ή μήπως δεν αντέχετε να σας κάνουν κριτική; Οι Άγγλοι λένε: If you can not stand the heat, stay out of the kitchen. Δεν θα το μεταφράσω, γιατί πιστεύω ότι από τις τόσες βολτίτσες στο εξωτερικό, όλο και λίγα αγγλικά θα μάθατε.
Υ.Γ. Κι εγώ λυπάμαι για την απάντησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: