Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Η απογραφή του Αλογοσκούφη και η απογραφή του ΠΑΣΟΚ

Ας θυμηθούμε λίγο την απογραφή του Αλογομούρη χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της καθαρίστριας και θα κάνουμε και μια αναφορά σε αυτήν την κυβέρνηση που έκανε και αυτή μια καταστρεπτική απογραφή, με έμμεσο τρόπο όμως βάζοντας άλλον να κάνει τη βρωμοδουλειά.
Έχουμε λοιπόν ένα σπίτι (Η Ελλάδα), με τους ιδιοκτήτες της (τους Έλληνες), τους καλεσμένους (τους Ευρωπαίους) και την καθαρίστρια (την εκάστοτε κυβέρνηση). Η πρώτη καθαρίστρια (το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη), δεν ήταν και η πιο καπάτσα στην καθαριότητα, ήταν όμως ικανότατη στο να σου δίνει την ψευδαίσθηση της καθαριότητας, κρύβοντας τις βρωμιές της κάτω από το χαλί του σαλονιού. Έφυγε λοιπόν εκείνη η καθαρίστρια και ήρθε καινούρια (η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας). Νιώθοντας προφανώς υποδεέστερη της φαινομενικά επιτυχημένης προηγούμενης καθαρίστριας αλλά και γνωρίζοντας τα πονηρά κολπάκια της, αποφάσισε να εκμηδενίσει όλες εκείνες τις φωνές από τους καλεσμένους που παίνευαν την καθαριότητα της προηγούμενης, κάνοντας την δεύτερη να νιώθει ανίκανη. Τι κάνει λοιπόν η δεύτερη καθαρίστρια; Μπροστά σε όλον τον κόσμο, αποκαλύπτει τα κρυμμένα κάτω από το χαλί σκουπίδια γκρεμίζοντας την καλή (στους καλεσμένους) εικόνα της προηγούμενης καθαρίστριας, αλλά ταυτόχρονα ντροπιάζοντας τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι πλέον μοιάζουν ως παλιάτσοι μπροστά στους ελιτίστες καλεσμένους τους. Και έτσι πλέον αυτή αρχίζει να καθαρίζει με την δική της μέθοδο, η οποία είναι και αυτή δυσάρεστη στους ιδιοκτήτες. Δεν μπορούν όμως να την διαολοστείλουν γιατί έχουν συμβόλαιο μαζί της. Όταν με το καλό περνάει ο καιρός και λήγει το συμβόλαιο, έρχεται η νέα καθαρίστρια (κυβέρνηση Παπανδρέου), και για λόγους είτε εκδίκησης, είτε ηλιθιότητας είτε κουτοπονηριάς είτε για να εφαρμόσει και αυτή την δική της μέθοδο καθαριότητας, κάνει ακριβώς το ίδιο με την προηγούμενη καθαρίστρια: Όχι όμως η ίδια αλλα βάζει τον Αρτέμη Μάτσα του σπιτιού (Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας), ένα πρόθυμο γιουσουφάκι της που ήταν εκλεκτός συνεργάτης της προηγούμενης καθαρίστριας να σηκώσει το χαλί για να φανούν οι βρωμιές που άφησε κάτω από το χαλί η προηγούμενη καθαρίστρια! Προσέξτε την ποιοτική διαφορά που αποδεικνύει και την εξυπνάδα – πονηριά – επικινδυνότητα της νέας καθαρίστριας: Έβαλε άλλον να κάνει την βρωμοδουλειά, και έτσι κανένας δεν ξεσηκώθηκε να πει στην καινούρια ότι γίναμε πάλι ρεζίλι εξαιτίας της. Αποτέλεσμα; Μετά την ανακοίνωση του διοικητή της Τράπεζας τη Ελλάδος ότι το έλλειμμα της χώρας δεν είναι 6% αλλά 12%, υποβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.
Άρχισαν τα όργανα. Ότι βρίζαμε στον Αλογομούρη, το βρίσκουμε – μακιγιαρισμένο για να φαίνεται ομορφότερο – και στο ΠΑΣΟΚ. Τι είναι αυτό; Μα, η ηλιθιότητα!


Μητσοτάκης – Σαμαράς 1 -1

Το σκόρ άνοιξε το 1993 ο Σαμαράς ρίχνοντας τον Μητσοτάκη. Από τότε ο Δρακουμέλ του το κρατάει μανιάτικο, και όπου βρεθεί και όπου σταθεί, επιτίθεται στον Σαμαρά.
Ε, με το που ανακοινώθηκε η συνεργασία Αβραμόπουλου – Σαμαρα ο δεύτερος έπαθε δηλητηρίαση! Ζουμί τον πήγε! Και προσπαθούν μετά να μας πείσουν ότι οι Μητσοτάκηδες δεν έχουν τους «μηχανισμούς» με το μέρος τους.
Ένας από τους πολλούς λόγους που θέλω να βγει ο Σαμαράς είναι για να δω τον Δρακουμέλ να τρώγεται απ’ τον καημό του. Φανταστείτε το: Αν δεν βγει η Ντόρα, θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον για μια δεκαετία…
Τώρα που το σκέφτομαι, ας βγει η Ντόρα, γιατί αυτός από πείσμα αν δεν βγει η κόρη του, θα ζήσει μέχρι να βγει ο Κυριάκος! Δηλαδή ακόμα 30 χρόνια! Όχι θεέ μου τέτοιο ποτήρι…
Ε μια και είπαμε για εκλογές, να δώσουμε και μερικές πληροφορίες. Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση της Νέας Δημοκρατίας, «Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα των εκλογών, όλοι όσοι προσέλθουν στις κάλπες, αποδεχόμενοι τις ιδεολογικές αρχές του Κόμματός μας και εγγραφούν μέλη του θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου». Με λίγα λόγια, η διαδικασία είναι σχεδόν ίδια με του ΠΑΣΟΚ. Πάει όποιος θέλει και ψηφίζει. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ πρέπει να δηλώσετε φίλοι του κόμματος. Δεν υπάρχουν εκλογικοί κατάλογοι. Όποιος θέλει να ψηφίσει, πάει όπου θέλει.
Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας παλιά και νέα μέλη συμπληρώνουν μια αίτηση και εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους, έχοντας υποχρεωτικά μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών δικαίωμα ψήφου έχουν ΜΟΝΟ όσοι γράφτηκαν στους καταλόγους στις 29 Νοεμβρίου.
Αξίζει να πάτε, ακόμα και αν δεν ψηφίσετε ποτέ στην ζωή σας Νέα Δημοκρατία. Μην ξεχνάτε ότι ουσιαστικά θα ψηφίσετε τον επόμενο πρωθυπουργό. Και αυτό είναι σημαντικό. Ποιόν φαντάζεστε να κυβερνάει αυτήν την χώρα σε 5-10 χρόνια, Σαμαρά ή Ντόρα; Ντόρα ή Σαμαρά;
Τώρα που γυρίζει κύριοι, μετά θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: