Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Φωτιά στα μπατζάκια μας.

Μερικές σκόρπιες σκέψεις για τις φωτιές, οι οποίες αναδεικνύουν την ανοησία κάποιων αλλά και τα σκοτεινά σχέδια αυτών που μας κυβερνάνε.
- Α, όχι, δεν πρόκειται να κατηγορήσω για ανοησία ή ανικανότητα αυτούς που μας κυβερνάνε, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πως εξηγείτε εσείς το γεγονός ότι μας περιμένουν εκατομμύρια ευρώ επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση - δηλαδή δώρο - και η κυβέρνηση δεν τα παίρνει για να ενισχύσει την οργάνωση και την άμυνα της χώρας στις πυρκαγιές; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν είναι αμέλεια. Συνάδει με το πνεύμα της προσπάθειας αναθεώρησης του άρθρου 24 του συντάγματος που προστατεύει τα δάση της χώρας μας.
- Τώρα θα μου πείτε, δεν γίνεται οι εμπρηστές να κάψουν και την Βουλή; Τι να σας πω…
- Πάντως καταφέραμε και κάτι καλό: Φτάσαμε πολύ κοντά στο επίπεδο των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα της Καλιφόρνια. Όχι για καλό όμως… Οι φωτιές που έζησε η Καλιφόρνια πρόσφατα, ήταν πραγματικά τρομακτικές.
- Αποτελεσματικότατη η κυβέρνηση Καραμανλή. Κατόρθωσε να κάνει την Ελλάδα πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. BBC, SkyNews, CNN και πάμπολλα άλλα είχανε πρώτο θέμα τις φωτιές στην Αθήνα. Για καλό πάντως, πρώτο θέμα η κυβέρνηση δεν τα έχει καταφέρει στα πέντε χρόνια διακυβέρνησής της.
- Φαντάζομαι ότι τουλάχιστον ένα δένδρο θα μείνει. Έτσι, μπας και κρεμάσουμε κανέναν από αυτούς. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον γι’ αυτό γίνονται όλα! Ε, τότε, να δώσουμε άφεση αμαρτιών στους πολιτικούς μας μπας και σταματήσει το κάψιμο.
- Μας πήραν χαμπάρι και οι ξένοι: Ο ανταποκριτής του BBC Malcolm Brabant είπε ότι δεν έμεινε φύλλο όρθιο και ότι σχεδόν όλα τα ακριβά σπίτια με κάποιον τρόπο γλίτωσαν.
- Έχει και τα καλά της η φωτιά αυτή. Τουλάχιστον ξέρουμε ότι στην Αττική δεν θα έχουμε φωτιές για καμιά δεκαετία. Αφού δεν έμεινε ούτε φύλλο!
- Ε μα αυτός ο Καραμανλής, ούτε αλχημιστής να ήτανε: Δέντρο πιάνει, κάρβουνο γίνεται! Κάρβουνο πιάνει, τσιμέντο γίνεται!
- Παρεμπιπτόντως: Έγινε θαύμα στις φωτιές. Το σπίτι του Στυλιανίδη σώθηκε, ενώ του γείτονα έγινε κάρβουνο! Να ποιος έπρεπε να γίνει αρχηγός της πυροσβεστικής!
- Για να έχουμε και καλό ρώτημα, άραγε πόσα από τα σπίτια που κάηκαν ήταν νόμιμα; Και από την άλλη, τα αυθαίρετα που κάηκαν, μπορούν να ξαναχτιστούν;
- Τελικά ο Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε. Κάποιοι από αυτούς που κλαίνε τα σπίτια τους φέτος, είναι αυτοί που έχτισαν πέρυσι σε αυτά που κάηκαν πρόπερσι!
- Επί Καραμανλή, το 2007 είχαμε τις χειρότερες πυρκαγιές της τελευταίας 150ετίας. Επι Καραμανλή ξανά, το 2009 είχαμε τις χειρότερες πυρκαγιές της τελευταίας 20ετίας για την Αττική. Ελπίζω να μην υπάρξει και άλλο καλοκαίρι για τον Καραμανλή, γιατί θα καεί και η υπόλοιπη Ελλάδα.
- Κωστάκη, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
- Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, γιατί να μην τα κάψουν οι καταπατητές όταν ο ίδιος ο Σουφλιάς, κοτζάμ υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει αυθαίρετο και δεν τιμωρήθηκε παραδειγματικά;
- Πρόσεξε κανένας σας τους πυραύλους που μετέφεραν από απειλούμενο στρατόπεδο; Τους μετέφεραν με τέτοια άνεση, χωρίς καμία συνοδεία ασφαλείας! Είναι να αναρωτιέται κανείς για το πόση ανοησία μπορεί να υπάρχει σε αυτήν την χώρα.
- Την ώρα που καιγόταν ο Μαραθώνας, την ώρα δηλαδή που δινόταν το τελικό χτύπημα στον Μαραθώνα, στο Βερολίνο την ίδια στιγμή γινόταν ο τελικός του μαραθωνίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τετέλεσθαι Μαραθώνα εδώ, τελικό μαραθωνίου εκεί.
- Ξέρετε γιατί δεν βγήκε ο Καραμανλής με το τζάκετ του στην τηλεόραση, όπως έκανε το 2007 για να δημιουργήσει συνειρμό πολεμικής ετοιμότητας; Δεν τον χώραγε!
- Άλλη ένδειξη ότι η χώρα κυβερνάται από ανεγκέφαλους: Το κάψιμο ενός κωλοδέντρου τα Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας και το οποίο χαροποίησε πολλούς Έλληνες, είχε ως αποτέλεσμα να το περιφρουρεί μια ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών. Τόσα εκατομμύρια δέντρα στα δάση μας όμως, καμία προσπάθεια δεν γίνεται για να προστατευθούν.
- Φαντάζομαι ότι θα αναρωτιέστε γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει τίποτα για τις φωτιές στα δάση μας. Ε. φοβάται μη τυχόν σβήσει και η φωτιά στον πυρσό της. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πάντως, δείχνουν ότι έχει ήδη σβήσει…
- Πλάκα πλάκα, γιατί η Ν.Δ. έχει τον πυρσό ως σύμβολο;
- Για να καταλαβετε πόσο μας υπολογίζουν. Προ διμήνου, η ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης (aftodioikisi.gr) έγραφε αποκαλύπτοντας άφοβα το σχέδιο: «Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009». Μετά από2 μήνες, άρχισαν οι διαδικασίες ένταξης…
- Και για να καταλάβετε το πνευματικό επίπεδο του πρωθυπουργού μας: Για τον θάνατο του αδικοχαμένου πιλότου του πυροσβεστικού αεροπλάνου που συνετρίβη επί τω έργω στην Κεφαλονιά, είπε ο ανεκδιήγητος: «Εκφράζω τη συντριβή μου και τη θλίψη όλων μας και τα συλλυπητήριά μου». Θα το γράψω όσο πιο «κομψά» μπορώ: Πόσο «μη έξυπνος» μπορεί να είναι κάποιος, ώστε για έναν θάνατο από αεροπορική συντριβή, να εκφράζει την συντριβή του! Άραγε, δύσκολο είναι να συντριβεί ο ίδιος;
- Άντε, να ‘μαστε καλά και του χρόνου, να κάψουμε και τα υπόλοιπα και φυσικά να χτίσουμε σε αυτά που κάηκαν φέτος..

Υ.Γ. Δήμαρχεεε, αν δεν μου δώσεις τα μισά Πευκάκια, θα τους βάλω φωτά και θα σου φέρω χρυσόβουλο του πασά και θα το κάνω οικόπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: