Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009


Ελληνική Δικαιοσύνη + Γερμανική Δικαιοσύνη = LOVE

Όλοι λέμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα χάλια της. Όλοι επίσης λέμε ότι η Γερμανία είναι κράτος δικαίου, οργανωμένο και λοιπές μπαρούφες. Ναι μπαρούφες, μη μας σοκάρει το γεγονός ότι καταρρέει το στερεότυπο της οργανωμένης και τοποθετημένης ψηλά σε βάθρο Γερμανίας.
Όταν λοιπόν εδώ στην Ελλάδα ακόμα και ο Χειρουργός (που δεν παρακολούθησε το θέμα του Χριστοφοράκου) είχε δει φωτογραφία από δορυφόρο της βίλας στο Μόναχο που έμενε ο διάσημος πλέον Χριστοφοράκος, και όταν όλοι οι Έλληνες του Μονάχου γνώριζαν την βίλα που έμενε ο Χριστοφοράκος, αλλά και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας ανάφεραν την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου που είχε ο καταζητούμενος με διαφόρους σε Ελλάδα και Γερμανία, τότε δικαίως θα συμπεράνουμε ότι κανείς δεν θέλει να συλληφθεί ο Χριστοφοράκος. Όμως, για να ρίξουν και λίγο στάχτη στα μάτια μας, οι γερμανικές αρχές εισέβαλλαν με φανφάρες και ταρατατζούμ στην βίλα του, όταν βεβαίως αυτός έλειπε! Πήγαν επίσκεψη στο σπίτι του καμιά τριανταριά αστυνομικοί με σκυλιά έτσι για να εμπεδώσουμε (λες και δεν το γνωρίζουμε) τι σημαίνει γερμανική εισβολή. Μόνο οι κλόουν και το μαλλί της γριάς έλειπε..Ο λαός και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Το ότι ο μόνος κερδισμένος σε αυτές τις εκλογές είναι ο Καρατζαφέρης είναι γνωστό.
Το ότι κανείς δεν μπορεί να χωνέψει πως είναι δυνατόν μετά την παταγώδη αποτυχία του ανήθικου νεοφιλελευθερισμού να μην στραφεί ο λαός αριστερότερα είναι επίσης γνωστό. Η απάντηση δεν είναι και τόσο γνωστή. Η πολιτική ελπίδα της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές του κατήντησε ΜΥΡΙΖΑ.
Ποιες ήταν αυτές οι επιλογές του;
Καταρχήν η - παραπάνω απ’ όσο έπρεπε - υποστήριξή του στην εξέγερση του Δεκεμβρίου. Στα τότε επεισόδια, μετά από κάμποσες ημέρες, έγινε φανερό ότι στην εξέγερση μπήκαν ξένα στοιχεία, τα οποία είτε απλά βόλευαν, είτε - κατόπιν εντολής - εξυπηρετούσαν την κυβέρνηση που ήθελε να μειώσει την δύναμη και πολιτική σημασία της εξέγερσης. Ακόμα και τότε, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλήφθησαν την παγίδα, με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ και κάτι κάλαντα με αλλαγμένο στίχο τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΥΓΗ. Αυτά τα κάλαντα, παρωδούσαν χαιρέκακα το (ομολογουμένως πανέμορφο) κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο σε επίσημη εφημερίδα ενός πολιτικού κόμματος ισοδυναμεί με επικρότηση αυτού του καψίματος αλλά και των επεισοδίων γενικότερα και έχει ως αποτέλεσμα την αναμενόμενη εις βάρος του κόμματος εκτόξευση κατηγοριών ότι υποθάλπει τα επεισόδια και τα σπασίματα. Ασχέτως αν αυτό ήταν αληθές ή όχι, καταβαράθρωσε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μια άλλη αιτία είναι και το γεγονός ότι πολιτικά παρακλάδια του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιστοσελίδα του αναγνωρίζει ευθέως τη FYROM ως Μακεδονία, έχει μάλιστα και μετάφραση των κειμένων της στην «Μακεδονική γλώσσα». Που πας ρε Καραμήτρο;
Περιμένεις να δεχτούν οι Έλληνες τις επιθυμίες των Αμερικανών μόνο και μόνο επειδή έχουν αριστερό μανδύα;
Τέλος, ήταν και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. Το ότι η λαθρομετανάστευση έχει πάρει διαστάσεις που ανησυχούν αρκετούς πολίτες της χώρας (ακόμα και οι νόμιμοι πλέον μετανάστες ανησυχούν από την λαθρομετανάστευση), δεν το κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι μεν δικαίως το κόμμα ζητάει την νομιμοποίηση για όσα παιδιά μεταναστών γεννήθηκαν στην χώρα, ταυτόχρονα όμως δεν ζήτησε να γίνει κάτι για να μειωθεί η είσοδος λαθρομεταναστών. Άρα δεν ικανοποίησε το αίσθημα πολλών ψηφοφόρων που ανησυχούν με το θέμα.
Και είναι λάθος να λέμε ότι οι ψηφοφόροι κινήθηκαν δεξιά. Αν το καλοσκεφτούμε, υπάρχει κάτι οξύμωρο: Η είσοδος των μεταναστών στην χώρα μας προκλήθηκε από το κεφάλαιο και ευνόησε το κεφάλαιο λόγω φθηνότερων εργατικών. Το κεφάλαιο εκπροσωπείται από την δεξιά. Σαν να λέμε δηλαδή ότι το κεφάλαιο που έχει ωφεληθεί από την μετανάστευση ότι είναι εναντίον της μετανάστευσης! Αυτό δεν γίνεται! Και όμως, την υπεράσπιση των μεταναστών την έχει αναλάβει η Αριστερά, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις η ύπαρξη μεταναστών σήμανε και πτώση των καθιερωμένων αμοιβών, άρα και επιβάρυνση του λαού που παραδοσιακά υπερασπίζεται η αριστερά. Μπάχαλο δηλαδή! Και καλά ενορχηστρωμένο μάλιστα.
Για το ΚΚΕ τώρα, τα πράγματα πήγαν αδιάφορα. Παρόλο που είχε μια ελάχιστη άνοδο, με τόση δυσαρέσκεια στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, είναι αποτυχία η τόσο μικρή άνοδος.
Η Νέα Δημοκρατία, αν σκεφτεί κανείς πόσο μαντάρα τα έχει κάνει σε όλους τους τομείς, θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει μέχρι και νικήτρια των εκλογών! Ας όψεται η αντιπολίτευση που δεν πείθει και κοντεύει να εκλέξει για τρίτη φορά τον πιο άχρηστο πρωθυπουργό της Ελλάδος …
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πανηγύριζε, ουσιαστικά όμως έχασε. Η άνοδος του ήταν πολύ μικρή. Βγήκε πρώτο λόγω της πτώσης της Νέας Δημοκρατίας με την παράλληλη αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων της. Σε εθνικές εκλογές τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ρόδινα για το ΠΑΣΟΚ, ενώ αν γίνει καλή μοιρασιά στον Καρατζαφέρη η Νέα Δημοκρατία θα είναι ξανά κυβέρνηση.
Ο μόνος κερδισμένος, ο Καρατζαφέρης, αποκτά πλέον σημαντική μερίδα στο βαζάκι με το μέλι, και έχει χεστεί στο πανηγύρι. Πλέον ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι ακραίο κόμμα, αφού σχεδόν όλα τα κόμματα χρησιμοποιούν για την λαθρομετανάστευση τα ίδια λόγια που χρησιμοποιούσε ο ΛΑ.Ο.Σ. όταν χαρακτηριζόταν ακραίος. Όσοι ψηφίσαν το κόμμα του λόγω των απόψεων του στο Μακεδονικό, δεν γνωρίζουν όμως ότι σημαντικό στέλεχος του κόμματός του, σε ομιλία του μέσα στη FYROM ανέφερε την χώρα αυτή ως Μακεδονία (μπείτε εδώ), κάνοντας όλους στην χώρα να τον χειροκροτούν και τα κανάλια της χώρας αυτής να πανηγυρίζουν. Από συνέπεια στην πολιτική του ο ΛΑ.Ο.Σ. μια χαρά τα πάει…


Να κι ένας σοβαρός!

Μέσα σε τόσους γελοίους, πως καταφέρνει ένας σοβαρός πολιτικός (προς το παρόν τουλάχιστον) να επιπλέει; Μιλάω για τον Σαμαρά, τον Υπουργό Πολιτισμού. Σε ένα υπουργείο που θεωρείται Β’ κλάσης, ο άνθρωπος καταφέρνει να παρουσιάσει έργο, και να διαφημίζει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και την χώρα μας.
Προσφάτως, δυο κινήσεις του εντυπωσίασαν.
Αποφάσισε ο υπουργός, να βάλει τιμή εισιτηρίου για την είσοδο στο νέο μουσείο της Ακρόπολης ένα ευρώ! Το μέτρο από μόνο του αποτέλεσε μια τόσο απλή και φθηνή διαφήμιση, που αποτέλεσμα είχε να μάθει ολόκληρη η υφήλιος το άνοιγμα του καινούριου μας μουσείου, αλλά και του σεβασμού και της αγάπης που έχουμε για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ώστε να δίνουμε σε όλους την δυνατότητα να έρθουν και να τα θαυμάσουν.
Η δεύτερη αφορά στην απάντηση που έδωσε ο ίδιος στο Βρετανικό Μουσείο, το οποίο «προθυμοποιήθηκε» να μας δανείσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα λόγω του καινούριου μουσείου. Αρνήθηκε αξιοπρεπέστατα τονίζοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με αναγνώριση της υφαρπαγής των Μαρμάρων και της κτήσης τους από το Βρετανικό Μουσείο.
Και όλα αυτά, την ώρα που η αντίπαλός του στην διαδοχή του θρόνου, η Ντόρα, σκεφτόταν πως θα καθυστερήσει την παράδοση του περιβόητου τηλεγραφήματος.Η Μεγάλη Απόσυρση


Θα ήθελα να ήξερα σε ποια οικονομική σχολή σπουδάσανε αυτά τα ξεφτέρια της πολιτικής μας.
Εν μέσω κρίσης, το σημαντικότερο μέτρο που έλαβαν μέχρι πρότινος, ήταν να χαμηλώσουν τα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, με πρώτο αποτέλεσμα το ξεπούλημα όλων των πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν ξεμείνει στις αντιπροσωπείες. Βοήθησε το κράτος αυτούς που έχουνε χρήματα ώστε να αγοράσουν πιο φθηνά! Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας δεν παράγει αυτοκίνητα. Με την πώληση αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ουσιαστικά η χώρα μας αιμορραγεί οικονομικά προς τις χώρες που τα παράγουν.
Αφού έλυσαν το πρόβλημα της έλλειψης πολυτελών αυτοκινήτων σειρά έχει ο κλιματισμός του πολίτη. Επιδοτείται λοιπόν η αλλαγή του παλαιότερου κλιματιστικού με ένα καινούριο, χαμηλότερης κατανάλωσης. Εκ πρώτης όψεως το μέτρο φαντάζει σωστό, μια και θα επιφέρει άμεση μείωση της κατανάλωσης ρεύματος άρα και μείωση της παραγόμενης μόλυνσης, κάτι που θα ωφελήσει κυρίως εμάς εδώ στην ηλεκτροπαραγωγό περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αν το ξανασκεφτούμε όμως, θα δούμε ότι και με αυτό το μέτρο θα έχουμε εκροή κεφαλαίων προς τις χώρες που παράγουν τις συσκευές κλιματισμού.
Πως θα μπορούσανε να ωφελήσουν την κοινωνία και το περιβάλλον περισσότερο;
Μια λύση είναι να εφαρμόσουν τον επιτέλους φρεσκοψηφισθέντα νόμο που δίνει την δυνατότητα ηλεκτροπαραγωγής με ηλιακούς συλλέκτες σε οικιακούς χρήστες. Ως τώρα, οι ιδιώτες αποθαρρύνονται να τοποθετήσουν ηλιακά πανελ στα σπίτια τους για πώληση του παραγόμενου ρεύματος στην ΔΕΗ. Αυτό γιατί το κράτος ζητάει έναρξη επαγγέλματος ηλεκτροπαραγωγού, κάτι το οποίο συνεπάγεται και πληρωμή ασφαλίστρων στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), πληρωμή ΦΠΑ και άλλων τέτοιων τραγικών, που αποτέλεσμα έχει ότι αν κάποιος θελήσει να πουλήσει το ρεύμα που παράγει στην ΔΕΗ θα πρέπει να πληρώσει τριπλάσια και τετραπλάσια έξοδα – πράγμα ασύμφορο. Εδώ και χρόνια το παιδεύουν, ακόμα δεν το προχώρησαν όσο θα έπρεπε. Θα μπορούσε επιπλέον, να δοθεί μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση ή κρατικός δανεισμός στις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες ώστε να τοποθετήσουν ηλεκτροπαραγωγά ηλιακά πάνελ και να ωφεληθούν οικονομικά και οι μη έχοντες αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Αυτό το τελευταίο βέβαια κανείς δεν το συζητάει. Μόνο εμείς στο Περισκόπιο συζητάμε τέτοια πράγματα.
Αντ αυτού, βλέπουμε απόσυρση κλιματιστικών…
Απόσυρση ηλιθιότητας μην περιμένετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: