Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

Εκλογικευόμαστε

Εκλογές πλησιάζουν, ώρα να σχολιάσουμε!
-Στην κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας – παρακαλώ μη γελάτε- έχουμε πρωταγωνιστές τους Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαρήγα, Αλαβάνο, Τσίπρα, Καρατζαφέρη κ.λ.π. Οι εκλογές αλλιώς καλούνται και γιορτή της Δημοκρατίας. Με αυτούς που πρωταγωνιστούν, πάει η γιορτή, σκατά έγινε…
- Είπε ο Γιωργάκης: «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα». Γιατί, είναι σοσιαλιστικό το ΠΑΣΟΚ;
-Είπε ο Γιωργάκης ότι βαρβαρότητα είναι:
1) Οι πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
2) Το κλείσιμο της Βουλής «νύχτα με το "έτσι θέλω"» για να υπάρξει παραγραφή.
3) Η ομηρία με τα προγράμματα stage.
4) Οι αντι-περιβαλλοντικές πρακτικές και η τσιμεντοποίηση του φυσικού πλούτου.
5) Η αγωνία και η ταλαιπωρία στον συνταξιούχο και τον πολίτη που μπλέκει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας της υγείας.
6) Η απάτη των ομολόγων και οι τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, που αδυνατούν να πληρώσουν το εφάπαξ.
7) Η λεηλασία δημόσιας υγείας και περιουσίας με το «μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου», η μαύρη τρύπα της διαφθοράς.
8) Οι άδικοι φόροι για «μαύρες προμήθειες».
9) Η ασυδοσία κερδοσκόπων.
10) Η ατιμωρησία, η συγκάλυψη, η διαφθορά και ο νόμος της ζούγκλας.
Μα καλά, τι χάπια παίρνει αυτός ο άνθρωπος; Δεν καταλαβαίνει ότι κατηγορεί το ίδιο του το κόμμα για βαρβαρότητα; Αν δεν αναφερόταν στην απάτη των ομολόγων (στο νούμερο 6 πάνω), δεν θα ήμασταν σίγουροι αν μιλούσε για τις κυβερνήσεις του κόμματός του ή για τις κυβερνήσεις της Νέα Δημοκρατίας!
- Ερώτηση: Γιατί άραγε οι εκλογές γίνονται μια ημέρα πριν τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος; Μια μέρα το χρόνο έρχεται το Άγιο Πνεύμα σε αυτή τη χώρα, και αυτή η μέρα είναι η επόμενη των εκλογών…

Κάλπη ή παραλία; Με αυτές τις φωτογραφίες φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι προφανής ε; :-)


Φαντάζομαι ότι πολλοί από σας (όπως κι εγώ έως πριν λίγες ημέρες) θα έχετε το δίλημμα τι να κάνετε στις εκλογές: Να ψηφίσετε ή να πάτε στην παραλία; Εμένα μου δημιουργήθηκε αυτό το δίλημμα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ελπίζω να είναι και η τελευταία.
Απευθύνομαι σε όσους έχουν αυτό το δίλημμα αλλά και σε όσους αποφάσισαν υπέρ της παραλίας:
Καταρχήν, έχετε δίκιο να μην θέλετε να πάτε να ψηφίσετε! Όλοι είμαστε απογοητευμένοι.
Λέμε ότι όλοι είναι κλέφτες και απατεώνες, ότι δεν αξίζει να ψηφίσουμε. Πολλοί από εμάς λέμε ότι θα τους τιμωρήσουμε με την αδιαφορία μας.
Εδώ λοιπόν είναι και το μεγαλύτερο λάθος: Αυτούς τους κλέφτες και απατεώνες θα τους τιμωρήσουμε με την αδιαφορία μας; Δεν υπάρχει κλέφτης που να θέλει να τον κυνηγάνε! Η αδιαφορία είναι ότι καλύτερο γι’ αυτούς! Μη νομίζεις ότι θα στενοχωρέσεις κανέναν από δαύτους. Το αντίθετο. Τα εκλογικά ποσοστά βγαίνουν από το σύνολο αυτών που ψήφισαν. Ακόμα και αν μόνο το 5% των ψηφοφόρων πάει να ψηφίσει, το κόμμα που είναι να βγει κυβέρνηση θα βγει, και μάλιστα με ποσοστό π.χ. 40%. Το 40% αυτών που ψηφίσαν!
Ας είναι όλοι κλέφτες. Κάποιος σίγουρα πιστεύεις ότι κλέβει λιγότερο. Εξάλλου, όταν κάποιος κλέφτης μπει στο σπίτι σου εσύ τον τιμωρείς με την αδιαφορία σου; Αν είσαι τέτοιος/α, πες μου που μένεις να μπω στο σπίτι σου να κάνω την τύχη μου!


Η Λέσχη Bilderberg και τα πολιτικά κόμματα.

Τον ρόλο και σκοπό ύπαρξης αυτής της λέσχης επίσης τον ξέρουμε λίγο ή πολύ. Τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τα δύο μεγάλα κόμματα την ξέρουμε όλοι μας. Τα υπόλοιπα 3 κόμματα της βουλής, έχουμε εντύπωση ότι όλα αγωνίζονται ενάντια στον άγριο καπιταλισμό και αγωνίζονται για τα δίκαια του λαού κλπ.
Κοντά στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο ξενοδοχείο που συναντήθηκε η Λέσχη Bilderberg, το μόνο κόμμα που κατέβηκε για να διαδηλώσει ενάντια σε αυτήν την λέσχη – και είναι προς τιμήν του αυτό – ήταν το ΚΚΕ. Και φαίνονταν τόσοι λίγοι, τόσο μόνοι… Πού ήταν ο πατριώτης Καρατζαφέρης; Που ήταν ο αγωνιστικός ΣΥΡΙΖΑ με τους εξεγερμένους του; Ούτε καν οι αναρχικοί, ούτε καν οι αντιεξουσιαστές δεν φάνηκαν...Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών μέρος 2


Στις 18 Μαΐου ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος του Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών με εκπαιδεύτρια την κα Φρόσω Παπαϊωάννου, διευθύντρια του νοσηλευτικού τομέα του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας και Εορδαίας.
Από αυτό το βήμα αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους όσους παρακολούθησαν το Σεμινάριο. Κυρίως όμως θα ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου: Τον Δήμαρχο Αμυνταίου κο Κωνταντίνο Θεοδωρίδη και τον Αντιδήμαρχο κο Λάζαρο Γεωργιάδη, οι οποίοι μόλις τους πρότεινα την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου, αμέσως έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον αλλά και μου παρείχαν τα αναγκαία για την οργάνωση αυτού του σεμιναρίου, την εφημερίδα Περισκόπιο του Στέλιου Γαβριηλίδη και το Ράδιο Αμύνταιο του Γρηγόρη Φραγκότση για την εθελοντική προβολή της προσπάθειας, όλους όσους δέχτηκαν να κολληθεί η αφίσα στον χώρο τους, αλλά και τον διευθυντή του ΤΕΕ Αμυνταίου κο Φωτιάδη Δημήτριο για την παραχώρηση της αίθουσας. Όμως το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστάω στους εκπαιδευτές αυτού του σεμιναρίου, την κα Φρόσω Παπαϊωάννου και τον Νικήτα Κακκαβά, οι οποίοι αφιλοκερδώς και με μεγάλη προθυμία δέχθηκαν να διαθέσουν τον χρόνο τους για την εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων πολιτών στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, αλλά και μου παρείχαν την αναγκαία τεχνοχνωσία για την οργάνωση αυτού το σεμιναρίου. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: