Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Το μαγαζί κλείνει!

Τι ακριβώς να πιστέψουμε όταν ο Καραμανλής κλείνει ξαφνικά και νωρίτερα από το συνηθισμένο την Βουλή;
Εσείς οι κακεντρεχείς σίγουρα πιστεύετε ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα. Ότι δήθεν θέλει να κλείσει την Βουλή νωρίτερα για να αποφύγει το περαιτέρω ξεβράκωμα από την αντιπολίτευση για σκάνδαλα. Έτσι κι αλλιώς η παραγραφή θα γινότανε με τον ερχομό των εκλογών, οπότε τι ύστερα, τι αύριο τι τώρα. Εξάλλου με την συμπλήρωση 2 χρόνων, οποιοδήποτε σκάνδαλο παραγράφεται!
Όχι κύριοι, η Βουλή δεν έκλεισε γι’ αυτόν τον λόγο. Απλά, έχει κουραστεί το παιδί και είπε να κάνει τις διακοπούλες του, να πάρει και καναν υπνάκο… Δείτε: Τον πήρε ήδη!

Παρεμπιπτόντως, θα αναρωτιέστε ίσως: «Μα καλά, υπάρχει Σύνταγμα χώρας που να δίνει αποκλειστικό δικαίωμα στην Βουλή να ασκεί ποινική δίωξη κατά υπουργών όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»; Βεβαίως και υπάρχει! Της Ελλάδας! ΜΟΝΟ!
Εμ, όλο αποχωρούσαν από την Βουλή οι κυβερνώντες, είπαν να το κλείσουν, να μην τους κουράζει το πέρα δώθε.



Κρίμα ρε Σπαθάρη…


Έφυγες εσύ που με τις φιγούρες σου μας χάριζες γέλιο και χαρά, και άφησες Χατζατζάρηδες και Καραγκιόζηδες (συγνώμη Καραγκιόζη μου, σχήμα λόγου είναι), επάνω στη σκηνή να μας προσφέρουν μιζέρια, δυστυχία και απόγνωση.


Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Στις 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΤΕΕ Αμυνταίου, το πρώτο σκέλος του σεμιναρίου με εκπαιδευτή τον Κακκαβά Νικήτα, καρδιολόγο με μεταπτυχιακό τίτλο στην «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική» από το ΕΚΑΒ. Το μάθημα είχε μεγάλη επιτυχία με απρόσμενα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ο Νικήτας, γιατρός με σπάνια κατάρτιση, με απλό, κατανοητό και έξυπνο ταυτόχρονα τρόπο, έδειξε στο κοινό πόσο πραγματικά εύκολο είναι να δώσεις σε έναν άνθρωπο που η καρδιά του δεν χτυπάει την ευκαιρία και το δώρο να ζήσει. Ο Δήμαρχος κ. Θεοδωρίδης, αντιλαμβανόμενος την σημασία της ύπαρξης μηχανήματος αυτόματης απινίδωσης – κάτι που λείπει ακόμα και από τα περισσότερα ασθενοφόρα στη χώρα μας όπως μας τόνισε ο Νικήτας, υποσχέθηκε την αγορά με έξοδα του δήμου ενός μηχανήματος απινίδωσης. Το μηχάνημα αρχικά θα εξοπλίσει την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ όταν (και αν) ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, ο αυτόματος απινιδωτής θα γίνει δωρεά σε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας. Ελπίζουμε να το δούμε αυτό σύντομα.
Κάποιοι συμπολίτες μας ίσως να ωφεληθούν, είτε από τις γνώσεις που μας παρείχε αυτό το σεμινάριο, είτε από το μηχάνημα αυτόματης απινίδωσης. Αυτό είναι και το σημαντικότερο αποτέλεσμα αυτού του σεμιναρίου. Και αυτό που με κάνει υπερήφανο είναι ότι η πρόταση για την δημιουργία του σεμιναρίου αλλά και η επιτυχής ως τώρα οργάνωση αυτού του σεμιναρίου έγινε από τον Χειρουργό.
Το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου θα γίνει στις 18 Μαΐου από τη κα Φρόσω Παπαϊωάννου, διευθύντρια του νοσηλευτικού τομέα του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας και Εορδαίας.



Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη ζει

Οι γυναίκες της Κένυας ξεκίνησαν απεργία από το σεξ, για να υποχρεώσουν τη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ραΐλα Οντίνγκα και του προέδρου Μβάι Κιμπάκι να σταματήσει τον πόλεμο προς το συμφέρον της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια η Λυσιστράτη έχει αναβιώσει αρκετές φορές, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Κολομβία κα.
Ωρε φαντάζομαι τους φαντάρους, θολωμένους από την αποχή, και με το ***** ίσα πάνω να τους χτυπάει το μάτι, να μη μπορούν να σημαδέψουν!



Είσαι τσίρκο;

Αν όχι, τότε δε θα πας στο τσίρκο στο οποίο βασανίζουν τα άτυχα αυτά ζώα. Αν σκέφτεσαι να πας, σκέψου πόσο φρικτό είναι να διασκεδάζεις με τα βασανισμένα αυτά πλάσματα. Εάν τελικά πας, ε, τότε είσαι για το τσίρκο!


Υ.Γ. Τι λέει το ζαμπονάκι όταν το βάζετε σε τοστ; «Θα σε πάρω μαζί μου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: