Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Φοβού τους Δαναούς και κουκούλες φέροντες

Η απαγόρευση της κουκούλας ουσιαστικά απαγορεύει οτιδήποτε καλύπτει τα χαρακτηριστικά του ατόμου και εμποδίζεται η αναγνώριση του από τις αρχές.
Πως γυρίζει η ιστορία: Κάποιοι κουκουλοφόροι τότε στον εμφύλιο, αυτοί που έδειχναν με το δάχτυλο στους Γερμανούς και στους συνεργάτες τους ποιοι πρέπει να εκτελεστούν, γίνανε βουλευτές και υπουργοί.
Φαντάζομαι θα θυμάστε σε πολλές περιπτώσεις όπου αστυνομικοί νομιμότατα και επιβεβλημένα φοράνε κουκούλες – τις γνωστές μπαλακλάβες, αυτές που καλύπτουν τα πάντα εκτός από τα μάτια, το στόμα και την μύτη. Θα απαγορευτούν κι αυτές;
Το κουκούλωμα των σκανδάλων θα απαγορευτεί κι αυτό; Και πως θα κυβερνάνε τότε; Η κυβέρνηση θα φυγαδευτεί όπως παλιά στο Κάϊρο;
Τι θα γίνει με τους γιατρούς και την μάσκα τους; Με τα καρναβάλια; Με τους ΜΑΤατζήδες που καλύπτουν τα πρόσωπά τους με μάσκα για τα δακρυγόνα; Και μετά ποιος θα μου ρίχνει δακρυγόνα εμένα τώρα που τα συνήθισα; Ε;
Οι μελισσκόμοι θα φοράνε της μάσκα τους ή από τούδε και στο εξής θα τους αναγνωρίζουμε από το τουμπανιασμένο πρόσωπο;
Οι ηλεκτροσυγκολλητές εξαιρούνται των μέτρων ή θα τους αναγνωρίζουμε κι αυτούς από τα πρησμένα μάτια;
Και τι θα γίνει με τον Παρη Κουκουλόπουλο τον δήμαρχο Κοζάνης; Στη μπουζού και αυτος;
Άραγε οι κουκούλες για την βροχή επιτρέπονται ή απαγορεύονται κι αυτές;
Ο φερεντζές; Το τσεμπέρι της γιαγιάς μου; Τιιι;;; Ε μη μου πείτε ότι θα πηγαίνω φαΐ στην Μπάμπω μου στην φυλακή; Έχει κακές παρέες εκεί, φοβάμαι μη μου την χαλάσουν και πρέπει να της πάω και τσιγάρα.
Τώρα που το σκέφτομαι, λέτε να συναντηθούν ο Κουκουλόπουλος της Κοζάνης με την Μπάμπω μου, γίνουν κολλητάρια και να ξηγηθεί διορισμό στον δήμο Κοζάνης για όλο μου το σόι;



Ο Καραμανλής ξανά πρωθυπουργός.

Κι όμως. Είναι σοβαρότατο εθνικό συμφέρον να βγει πρωθυπουργός για τρίτη φορά ο Καραμανλής. Να θυμίσω τι είπε: «Αν δεν βγω θα παραιτηθώ».
Το ερώτημα μου είναι: Ποιος πιθανότατα θα ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας όταν φύγει Καραμανλής; Μπορεί οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας να προτιμούν τον Σαμαρά (στα γκάλοπ μεταξύ Ντόρας και Σαμαρά αυτός προκρίνεται), όμως προβάλλεται από τα ΜΜΕ πολύ έντονα η Ντόρα.
Νομίζετε ότι με την Ντόρα πρωθυπουργό δεν ρισκάρουμε τα πάντα; Νομίζετε ότι με την Ντόρα πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης και η γκαντεμιά του δεν καραδοκεί;
Εγώ πάντως, το σκέφτομαι σοβαρά να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία…
Ρε λέτε να είναι εκβιαστικό τέχνασμα του Καραμανλή για να τον ψηφίσουμε;
Ο θείος του είχε πει το «Ή Καραμανλή ή τάνκς». Ο ανιψιός έμμεσα λέει «Ή Καραμανλής ή Ντόρα»!


Λέτε;

Οι φήμες λένε ότι υπάρχει η πρόθεση να κοπούν τα δώρα του Καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Τοποθετούν δε χρονικά την επιχείρηση αυτού του μέτρου κάπου μετά το Πάσχα.



Vodafone

Αλήθεια, θυμάστε κάτι από εκείνες τις υποκλοπές; Τι απέγινε άραγε εκείνο το σκάνδαλο; Απ’ ότι φαντάζομαι, θα πείτε ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα! Κι όμως κάτι είχε γίνει. Είχε πέσει πρόστιμο 76 εκατομμύρια ευρώ. Θυμάμαι ότι πολλοί εντυπωσιαστήκανε, μαζί κι εγώ.
Ε. λοιπόν, η ιστορία έχει και συνέχεια. Το πρόστιμο ακυρώθηκε! Έτσι, σεμνά και ταπεινά, όπως μπήκε…
Ίσως να αναρωτιέστε γιατί δεν ακούσατε τίποτα. Είναι πολλές οι διαφημίσεις…
Ο μόνος που πήγε να ψελλίσει κάτι ήταν ο Χρήστος Βερελής του ΠΑΣΟΚ. Τον έφαγε όμως στην στροφή η Όλγα Τρέμη λέγοντας του ότι δεν συζητούν αυτό το θέμα την συγκεκριμένη στιγμή.



Η Ελλάδα πρώτη!

Μια εντυπωσιακή πρωτιά για την Ελλάδα. Ήταν πρώτη σε αριθμητική συμμετοχή δήμων και κοινοτήτων για την Ώρα της Γης, όπου όλος ο κόσμος έκλεισε τα φώτα για μια ώρα συμβολικά. Η Ελλάδα όχι μόνο είναι πρώτη αναλογικά με τον πληθυσμό της αλλά και αριθμητικά.
Πιθανόν είναι γιατί οι Έλληνες δεν είναι και τόσο φωτισμένος λαός…


Συγχαρητήρια από την καταναλωτική οργάνωση ΕΚΑΤΟ Φλώρινας.


Συγχαρητήρια στους Αμυντιώτες δίνει η ΕΚΑΤΟ με επιστολή προς το Χειρουργείο, τονίζοντας ότι από τις 4 ημερίδες που οργάνωσε (2 στην Φλώρινα, μια στην Κοζάνη και μια στο Αμύνταιο) με θέμα την ασφάλεια στο Ιντερνετ, η ημερίδα του Αμυνταίου μάζεψε τον περισσότερο κόσμο. Η οργάνωση, γνωρίζοντας την αναμενόμενη επιτυχία, διάλεξε το Αμύνταιο από ολόκληρη την Ελλάδα για την διοργάνωση της «1ης Πανελλαδικής Συνάντησης για την Οδική Ασφάλεια», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αμυνταίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», την Εθελοντική Ομάδα bloka.com και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ)


Προς όλους τους γαλακτοπαραγωγούς: ΠΡΟΣΟΧΗ!


Μεγάλη εταιρεία γάλακτος (η Vivartia) σπάει συμβόλαια γάλακτος με γαλακτοπαραγωγούς σε Θράκη και κεντρική Μακεδονία. Ας είναι προετοιμασμένοι και οι δικοί μας γιατί ποτέ δεν ξέρεις… Αυτά τα πράγματα μεταδίδονται από την μια στην άλλη σαν ίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: