Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Το εντυπωσιακό αλισβερίσι της Μονής Βατοπεδίου Α.Ε. με την Κυβέρνηση Ε.Π.Ε.

Τον Δεκέμβριο του 2005, ανταλλάσσονται 73 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου με τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας.

Τον Απρίλιο του 2006, επιστρέφονται από τη Μονή 18 από τα προηγούμενα ακίνητα, για να της δοθούν 20 άλλα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου.

Τον Απρίλιο του 2007 και τον Μάρτιο του 2008, ανταλλάσσονται 121 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου με χιλιοστά εξ αδιαιρέτου του νερού της λίμνης Βιστωνίδας!

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου πριν ακόμα το Δημόσιο δώσει τα οικόπεδα στο Βατοπέδι, το Βατοπέδι τα είχε δώσει ξανά στο Δημόσιο για να πάρει άλλα που το εξυπηρετούσαν περισσότερο! Συγκεκριμένα, στις 26/4/2007 η ΚΕΔ έδωσε κάποια οικόπεδα στο Βατοπέδι, ενώ η Μονή ένα μήνα πριν, στις 27/3/2007 τα είχε παραχωρήσει ξανά στο ελληνικό Δημόσιο!

Και τέλος, τον Ιούλιο του 2007, η Μονή Βατοπεδίου επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο 95 ακίνητα απ αυτά που της είχαν δοθεί με προηγούμενες πράξεις, για να πάρει τα 13 κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού!

Υ.Γ. Με τρώει να αλλάξω τα πέντε τελευταία γράμματα της ονομασίας της αμαρτωλής μονής με ομόηχη λέξη επτά γραμμάτων, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνω. Άλλοι το έκαναν για μένα…


Συνάντηση μοναχών στις Πρέσπες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, στις Πρέσπες πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια συνάντηση μοναχών. Λέτε μετά την Βιστωνίδα να ήρθε η σειρά των Πρεσπών;


Μαθήματα δημοκρατίας στα ελληνικά σχολεία.

Προ λίγων ημερών διεξήχθησαν οι μαθητικές εκλογές στα σχολεία. Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα Αγωγής του Πολίτη απέτυχε παταγωδώς, τουλάχιστον στο σχολείο που βρίσκεται πλησίον της εργασίας μου. Με το έτσι θέλω λοιπόν, οι πέντε που θεωρούσαν ότι αυτοί δικαιούνται να βρεθούν στο πενταμελές μαθητικό συμβούλιο της τάξης τους, απλά μοίρασαν τις θέσεις μεταξύ τους χωρίς εκλογές! Τι ψηφοδέλτια και λοιπές λαϊκούρες σου λέει, άντε να τελειώνουμε!

Στην αρχή εξοργίστηκα, απογοητεύθηκα και βυθίστηκα σε σκέψεις για το που βαδίζουμε, τι γενιά είναι αυτή που έρχεται και τα συναφή. Αφού όμως γίνονται τα ίδια και στην διακυβέρνηση της χώρας και εμείς οι μεγαλύτεροί τους δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για να το σταματήσουμε αυτό, ευνόητο δεν είναι να έρθει και στην αυλή μας αυτό που δεν εμποδίσαμε να έρθει όταν το είδαμε από μακρυά;


Που πας ρε Καραμήτρο!

Πήγε ο κακομοίρης ο Κυριάκος να κάνει κι αυτός μια (ακόμη) λαμογιά, και έμπλεξε! Την περίοδο 2001 – 2003 (επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. δηλαδή), τοποθετήθηκε ο Κυριάκος διευθύνων σύμβουλος στην IVEN, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας. Κάπου τα πράγματα δεν πήγαν «κατ’ ευχήν» για τον Κυριάκο και την παρέα του, και τελικά οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει δίωξη εναντίον του Δ.Σ της IVEN, και έχουν υποβάλει αίτημα για άρση της ασυλίας του κ. Μητσοτάκη!

Πρέπει να κυνηγηθεί και να τιμωρηθεί ο Κυριάκος; Ότι και να κάνουμε χαμένοι θα βγούμε! Αν δεν πάθει τίποτα, θα ξεθαρρέψει και τότε αλίμονο μας! Αν διωχθεί, θα συνηθίσει και θα του φαίνεται προπόνηση για μεγαλύτερα κόλπα. Όπως όταν μπαίνει κάποιος στην φυλακή για μικροκλοπές και βγαίνει λήσταρχος με πτυχίο αποφοίτησης!
Τι τα θέλετε; Είναι να μη σου τύχει κροκόδειλος στο αυγό που αγόρασες νομίζοντας ότι είναι από κότα. Μεγαλώνουν τα σαγόνια, μεγαλώνει και η μάσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: