Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

Τελικά θα παντρευτούνε τα παιδιά;

Έχουμε τώρα το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό που υποτίθεται ότι συζητούν περί συνεργασίας. Μια ο ένας λέει όχι, μια ο άλλος.
Εντωμεταξύ, γνωρίζουν και οι δυο τους ότι αν συνεργαστούν κάνουν κυβέρνηση αλλά πρέπει να πείσουν και τους ψηφοφόρους, κυρίως του Συνασπισμού. Οπότε τι κάνουν; Απλά συζητούν κάνοντας φλερτάκι τύπου: «Το Σάββατο μπορείς; -Όχι όχι», «Την Κυριακή μπορείς; -Μπορώ μπορώ. –Αλλά δεν μπορώ εγώ!» που λέει και το τραγούδι.
Το σκεπτικό είναι να βάλουν τους αρνητικούς σε σκέψη ώστε σιγά σιγά να το συνηθίσουν ως ιδέα και να το αποδεχτούν. Στο τέλος θα τους αρέσει κι όλας!
Η κοροϊδία πάει σύννεφο ή η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού; Εσείς αποφασίζετε!Είπατε τίποτα;

Μια χώρα που έχει αποφασίσει να πάει μπροστά και μια χώρα που έχει αποφασίσει να μείνει πίσω.
Έχοντας διαπιστώσει η Αλβανική κυβέρνηση ότι τα τιμολόγια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είναι υψηλά, αποφάσισε να δώσει και τέταρτη άδεια λειτουργίας δικτύου κινητής τηλεφωνίας ούτως ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός. Και μάλιστα, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός γι αυτό! Ταυτόχρονα, σκοπεύει να επιβάλλει την μείωση των τιμών επειδή ακριβώς θεωρεί ότι είναι υπερβολικά υψηλές.
Όπως στην Ελλάδα δηλαδή…


Σχολή σκανδάλων.

Παγκόσμια αναγνώριση της χώρας μας για άλλη μια φορά. H βρετανική εφημερίδα Economist, στις 11 Σεπτεμβρίου έκανε ένα πολύ θλιβερό σχόλιο για την κυβέρνηση της χώρας μας. Αφού έγραψε για την χειραγώγηση της δικαιοσύνης και την μη παραπομπή στην δικαιοσύνη κανενός από τους τόσους πρωτεργάτες σκανδάλων, ανέφερε την απόλυση του Ζορμπά και το κουκούλωμα του πορίσματος για τα δομημένα ομόλογα. Ο τίτλος του άρθρου; «Ελληνική Κυβέρνηση, σχολή σκανδάλων». Και εις ανώτερα!Madonna mia!

Άντε, για μια φορά ας γίνουμε STAR κι εμείς. Τι κουτσομπολιό έχουμε; Το Αμύνταιο έστειλε δύο αντιπροσώπους, οι οποίοι πέρασαν φανταστικά, στην συναυλία της Μαντόνα, και μάλιστα στις θέσεις VIP! Και μάλιστα, ξεκίνησαν εν μέσω απεργίας των τελωνειακών, με ολόκληρη την Ελλάδα στεγνωμένη από βενζίνη και αυτοί καταφέρνανε και βρίσκανε καύσιμα να συνεχίσουν τον δρόμο τους! Τα πιο πικάντικα είναι ότι δίπλα στον έναν καθόταν η Τζένη Μπαλασινού της οποίας εντελώς τυχαία (δίνει όρκο λέει) ακούμπησε τον πισινό της με το δεξί του χέρι. Δεν λέει να το πλύνει από τότε! Ποιός είναι αυτός; Θα τον αναγνωρίσετε από το μαύρο άπλυτο δεξί του χέρι!Δώστε πρέζα στο λαό.

Αυτό κι αν είναι νέο! Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών. Φέρεται να άσκησε πίεση σε τρεις αστυνομικούς ν' αλλάξουν τις καταθέσεις τους για κάτοικο του Μυλοποτάμου, ο οποίος είχε συλληφθεί για χασισοκαλλιέργεια.
Τώρα, όταν θέλουμε να «ψωνίσουμε», επισκεπτόμαστε το πολιτικό γραφείο του βολευτή της περιφέρειάς, του ζητάμε ακρόαση και του λέμε με ύφος ανάγκης αλλά και λίγο θολωμένο: «Κύριε βολευτά, μόλις βγήκα από την φυλακή. Είμαι χαρμάνης. Οι ντήλερ μου δεν με εμπιστεύονται και δεν μου πουλάνε τίποτα. Βρες μου ρε συ μια μυτιά και θα σου δώσω 12 ψήφους από το σόι μου. Έχω μεγάλο σόι εγώ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: