Πέμπτη, 1 Μαΐου 2008


Υπάρχουν και καλά νέα.

Τα καλά νέα μας τα φέρνει η ΤΕΔΚ Φλώρινας και ο πρόεδρος της, κ. Ηλιάδης Δημήτριος.

Μια συμπατριώτισσά μας, η συγγραφέας κα. Τσάμη Αντιγόνη, έχει γράψει ένα βιβλίο για τον Μακεδονικό Αγώνα και τους ανώνυμους ήρωες του νομού μας. Και μάλιστα, σε μια εποχή που μας είναι πολύ απαραίτητο και αναγκαίο. Η ανάμειξη της ΤΕΔΚ Φλώρινας σε αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Επιχορηγείται η έκδοση με 4.000 ευρώ για την αγορά 1000 αντιτύπων του βιβλίου. Σκοπός της ΤΕΔΚ είναι να αποσταλούν βιβλία σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος, και ο εκδοτικός οίκος να στείλει αντίτυπα σε βιβλιοθήκες ολόκληρης της υφηλίου.

Μια πραγματικά συγκινητική ενέργεια, από ανθρώπους που αγαπάνε αυτόν τον τόπο και το δείχνουν έμπρακτα, ειδικά αυτήν την δύσκολη εποχή που δοκιμάζεται η χώρα μας.

Σας ευχαριστούμε.


Και άλλα καλά νέα.

Μια από τις επιχειρήσεις - διαμάντια τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας, το εστιατόριο του Νίκου Κοντοσώρου στο Ξινό Νερό, βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σκούφο. Πρόκειται για το βραβείο καλύτερων εστιατορίων σε πανελλαδικό επίπεδο, και είναι το σημαντικότερο βραβείο στην Ελλάδα για εστιατόρια και σεφ. Το εστιατόριο του κ. Νίκου Κοντοσώρου, επιλέχθηκε από ειδικούς γευσιγνώστες που περιοδεύουν στην Ελλάδα γι’ αυτόν τον σκοπό. Συμμετείχαν πάνω από 80 υποψήφια εστιατόρια από ολόκληρη την Ελλάδα και η επιχείρηση του συμπατριώτη μας βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σκούφο, έναν από τους τέσσερις που δίνονται κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντοσώρος βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σκούφο Ελληνικής Κουζίνας. Μια μεγάλη τιμή για την περιοχή μας. Θερμά συγχαρητήρια.


Εκτός Κιότο η Ελλάδα

Στην συμφωνία του Κιότο για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, συμμετέχουν όλες οι χώρες της υφηλίου πλην των ΗΠΑ και κάποιες ελάχιστες ακόμα χώρες που τις ακολουθούν.

Η χώρα μας, μη έχοντας συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συμφωνία του Κιότο, αποβάλλεται από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου και οι ελληνικές βιομηχανίες δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στο εμπόριο δικαιωμάτων αερίων του θερμοκηπίου. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η χώρα μας είναι η πρώτη και μοναδική στον κόσμο που κατάφερε αυτόν τον άθλο… Και εις ανώτερα…


Τι χαΐρι, περιμένετε από δαύτους;

Ο ένας, θέλοντας να παίξει ποδόσφαιρο με τους φίλους του, φώναξε τις κάμερες να δουν την χάρη του. Τελικά, αυτό που κατάφερε ήταν να τον δουν όλες οι κάμερες να σπάει το πόδι του.

Ο άλλος, αθληταράς και μέγας ποδηλάτης, κόντεψε να μείνει παράλυτος τρέχοντας με 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Το έχω ξαναπεί. Η πολιτική έχει πολύ πλάκα. Μέχρι δακρύων ενίοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: