Τρίτη 15 Απριλίου 2008


Έχουμε κυβέρνηση!

Ε ναι! Μετά το βέτο του Καραμανλή, επιτέλους διαπιστώνουμε ότι έχουμε κυβέρνηση όσον αφορά τα εξωτερικά μας θέματα. Και μάλιστα κυβέρνηση που έστω και για λίγο υποστήριξε περισσότερο τα εθνικά μας θέματα από τα αμερικανικά! Καιρό είχαμε να το δούμε… Καλώς τονε κι ας άργησε ο Κώστας. Μετά από 4 χρόνια, έγινε επιτέλους πρωθυπουργός. Εκτός βέβαια αν τα δώσαμε όλα όσων αφορά την βάση της Σούδας, το Αφγανιστάν και το Κόσοβο για να μας επιτρέψουν να βάλουμε βέτο.

Αλλά να μη χαιρόμαστε και πολύ, γιατί αν το καλοσκεφτούμε, έχουμε ήδη ηττηθεί, μια και τελικά αποδεχτήκαμε να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Σαν να λέμε, φάγαμε ήδη εννέα γκολ, και αγωνιστήκαμε για να μην μπει το δέκατο και γράψει η ιστορία ότι ηττήθηκε η ομάδα μας με διψήφιο σκορ.

Ουσιαστικά, από κει που κάναμε διαδηλώσεις λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την λέξη «Μακεδονία» μέσα στην ονομασία των Σκοπίων, τώρα θα μας πουλήσουνε ως θρίαμβο (και εμείς ως πρόβατα θα πανηγυρίσουμε) αν πετύχουμε το όνομα «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία».


Να μη χαλάμε τις καρδιές μας

Πέθανε ένας από τους πραγματικά Έλληνες αυτού του τόπου. Ένας άνθρωπος που αν και δεν ήταν Έλληνας, έγινε πολύ περισσότερο Έλληνας από όλους μας. Και την τίμησε αυτήν την χώρα. Εκεί που θα πας Μεγάλε Έλληνα θα βρεις την Ελλάδα που αγαπάς πιο όμορφη, στα μάτια της Μεγάλης Ελληνίδας που 14 χρόνια νωρίτερα άφησε Εσένα και εμάς μόνους και τον πολιτισμό ορφανό. Και ειδικά για τον πολιτισμό, κρίμα γιατί υιοθετήθηκε από ανθρώπους πραγματικά άξεστους (για να μην πω ηλίθιους) που, αντί να τον εξυψώνουν τον αποχαρακτηρίζουν.

Και εμείς τώρα χωρίς Εσάς τι θ’ απογίνουμε; Μια καλή ιδέα είναι να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ε, να μην στενοχωρούμε και τους συμμάχους μας…


Περί ντόπας ο λόγος…

Αφού έγινε ότι έγινε με την υπόθεση ντόπας της ομάδας άρσης βαρών, ήρθε η κινέζικη εταιρεία να παραδεχτεί(!) ότι ήταν δικό της λάθος. Τελικά τώρα που η κινεζική εταιρεία δεν κάνει τον κινέζο, ποιος θα κάνει τον κινέζο;

Τι περιμένεις από κινέζικα προϊόντα; Όλο προβλήματα σου βγάζουν.


Ρε Μιχαλάκη…

Είπε ο κ. Λιάπης προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για το χάλι του Κρώνειου Λόφου που ήταν εντελώς αφύτευτος και απροετοίμαστος για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας: «δεν μπορούμε σε μια στιγμή να δημιουργήσουμε καμένα δάση».

Για ξανασκέψου αυτό που είπες ρε Μιχαλάκη…


Καλυφθείτεεε!

Τι είπε ο κορυφαίος κ. Κ. Μαρκόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την πρόταση του Αλαβάνου για δημοσκόπηση περί του Ασφαλιστικού;
Ότι καταλύει την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία!

Αν το καλοσκεφτείτε έχει δίκιο. Δεν πρέπει να δοθεί η δύναμη λήψης αποφάσεων στον λαό, γιατί κινδυνεύει η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Από την κανονική Δημοκρατία όμως!


Η ασπίδες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος στην εκστρατεία του στη Ασία, εφήρμοσε ένα πανέξυπνο κόλπο ώστε να φοβερίσει τον εχθρό και να αποφύγει έτσι κάποιες μάχες.

Σε σημεία επιλογής του, άφηνε μερικές ασπίδες και λοιπά όπλα, μεγάλου μεγέθους. Με αυτόν τον τρόπο, όταν οι εχθροί έβλεπαν εχθρικές δυνάμεις, αναπόφευκτα η φαντασία τους οργίαζε, και πίστευαν ότι στον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρχαν γίγαντες.

Με λίγα λόγια, δεν έχει σημασία πόσο δυνατός είσαι, αλλά πόσο δυνατός φαίνεται ότι είσαι. Και πόσο φόβο σπέρνεις στους εχθρούς.

Οι Η.Π.Α. φρόντισαν να χτίσουν την δύναμη τους με την δημιουργία εντυπώσεων. Λίγο το Χόλιγουντ, η πραγματικά ανίκητη μηχανή προπαγάνδας, λίγο οι άνθρωποι της Αμερικής ανά τον πλανήτη, λίγο οι αδίστακτες δολοφονικές μηχανές τους, η Σ.Ι.Α. κυρίως αλλά και ο στρατός τους, κατάφεραν να χτίσουν έναν αέναο κυρίαρχο αλλά και δυνάστη.

Εδώ στην Ελλάδα, έχει εμπεδωθεί πλήρως η δύναμη και η κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο που προβάλλονται από φίλους, αλλήλους και κυρίως «υπαλλήλους», οι φοβερές και τρομερές συνέπειες που θα υποστούν οι Έλληνες από τις Η.Π.Α. λόγω του βέτο. Το ίδιο προσπαθούσαν μάταια να κάνουν στον λαό της Κύπρου και στον Τάσο Παπαδόπουλο για να μην απορρίψουν το σχέδιο Ανάν, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Και έχει βγει κερδισμένη η μικρή Κύπρος.

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: