Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Siemens = Ζιμενς = Μίζες, Νο 2

Με τόσα σκάνδαλα, φαντάζομαι όλοι σας να παίρνετε πίτσες και μπύρες, να αράζετε στον καναπέ σας παρέα με φίλους για να απολαύσετε το ματς, έτσι δεν είναι; Και το σκάνδαλο με την Ζίμενς αγριεύει. Παίρνει μπάλα και τα δυο κόμματα. Έτσι εξηγείται γιατί δεν βγαίνει στην φόρα τόσο καιρό. Έχει βγει στην επιφάνεια εδώ και δυο χρόνια στην Γερμανία, αλλά εδώ ησυχία. Όταν ζητήθηκε η συνδρομή της ελληνικής δικαιοσύνης επί Αναστάσιου Παπαληγούρα, αυτή άρχισε να σφυρίζει αδιάφορα. Όμως, προσεχώς στην μικρή σας οθόνη, μια νέα φαρσοκωμωδία ετοιμάζεται να προβληθεί… Ευτυχείτε!

Το καλύτερο είναι ότι το σκάνδαλο της Siemens, απλώνεται και σε άλλες χώρες, όπως την Ρωσία, την Λιβύη και τη Νιγηρία. Στην Νιγηρία μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την Γερμανική Δικαιοσύνη η δικαστική συνδρομή των Τριτοκοσμικών Νιγηριανών και πρώτων στην κυβερνητική διαφθορά, αυτοί το έπραξαν αμέσως. Εμείς τελικά είμαστε πιο πίσω και από αυτούς!


Οι δυο πιο αποτυχημένοι πορνοστάρ της ιστορίας.

Φτιάξανε τα παιδιά μια απλή τσοντούλα, έτσι για να περάσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Όμως δεν το είδε κανείς από όσους έπρεπε. Δεν το είδαν στο Μέγκα, δεν το είδε η Τρέμη, δεν το είδε ο Μάκης, δεν το είδε ο Θέμος, δεν το είδε ο Κουκοδήμος, δεν το είδε ο Καμπουράκης, δεν το είδε ο Χίος, δεν το είδε ο Αγγέλου, δεν το είδε ο Αδριανός, δεν το είδε ο Καραμανλής, δεν το είδε η Νατάσσα, δεν το είδαν 11 έντεκα εκατομμύρια Έλληνες. Δεν το είδε κανείς… Χορτάτοι ο Έλληνες από DVD με ταινίες και τσόντες αφειδώς παρεχόμενες από τις παρακμάζουσες εφημερίδες και περιοδικά, απαξίωσαν ένα ακόμα πορνό DVD.

Η προσωποποίηση της μοναξιάς του καλλιτέχνη, είναι σίγουρα οι εθνικοί μας πορνοστάρ, με την παράστασή τους να μην την βλέπει κανείς, και το χειροκρότημα να μην έρχεται…


Η θεωρία του χάους και το πέταγμα της πεταλούδας στην σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα.

Θα μπορούσε να είναι και τίτλος διπλωματικής εργασίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των σχολών πολιτικών επιστημών, επικοινωνιολόγων κλπ. Κάλλιστα όμως θα μπορούσε να μελετηθεί και ως παράδειγμα σε μαθητές και φοιτητές των φυσικομαθηματικών.

Η Θεωρία του χάους λέει ότι ένα γεγονός, ανεξάρτητα από το αν είναι σημαντικό ή όχι, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από γεγονότα, τα οποία αν και είναι φαινομενικά άσχετα από το αρχικό γεγονός, εξαρτώνται απόλυτα από το αρχικό γεγονός και μάλιστα αποτελούν απόρροια αυτού.

Ο Πρωθυπουργός, προ των εκλογών του 2000, είχε υποσχεθεί ανανέωση της σύμβασης όλων των συμβασιούχων, περίπου 100.000 ο αριθμός τους. Όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά αγνόησε και τις δικαστικές αποφάσεις που ήταν υπέρ της πρόσληψης των συμβασιούχων. Μέσα σε αυτούς τους συμβασιούχους ήταν και η κα. Τσέκου! Αν ανανεωνόταν η σύμβαση όλων αυτών (άρα και της Τσέκου), τίποτα από όσα παρακολουθούμε εδώ και 2 μήνες στα ΜΜΕ δεν θα υπήρχε…


Τα κλεφτόπουλα


Μάνα μου τα, μάνα μου τα κλεφτόπουλα, τρώνε και τραγουδάνε, άιντε πίνουν και γλεντάνε…

Αν το ήξεραν οι δάσκαλοι ότι το τραγούδι αυτό θα παρερμηνευτεί τόσο στην εποχή μας, θα το είχαν απαγορεύσει στα σχολεία…

Υ.Γ. Και μια αφιέρωση:

Μαύρη ειν’ η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα,

Μαύρη ζωή που κάνουμε, εμείς οι μαύροι κλέφτες.


Αποπροσανατολίζοντας

Τελικά με την υπόθεση Ζαχό, κατάφεραν να μας αποπροσανατολίσουν ή όχι; Αν όχι τότε γιατί ασχολούνται με τον Θέμο και τον Κουκοδήμο; Και μια και λέμε για τον Κουκοδήμο, είναι δυνατόν ένας απλός βουλευτής να αναλάβει να «διευθετήσει» το πρόβλημα μόνος του, χωρίς εντολές από άνωθεν; Εμένα μου μοιάζει περισσότερο με «επικίνδυνη αποστολή», όπου ο εντολοδόχος δίνει την εντολή της εκπλήρωσης μιας αποστολής, όπου η τελευταία εντολή – προειδοποίηση είναι: «Αν σε πιάσουν, εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα. Δεν μας ξέρεις, δεν σε ξέρουμε».


Ρίξε και συ ένα χαστούκι.

Η κα Νατάσσα Αθήνη, μια γυναίκα που όσοι θυμούνται, παλιότερα είχε χαστουκίσει την Δήμητρα Λιάνη κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της. Μετά από αρκετά χρόνια, έβαλε υποψηφιότητα με το Λ.Α.Ο.Σ. και βγήκε αναπληρωματική βουλευτής! Και με απόφαση του εκλογοδικείου μάλλον θα πάρει βουλευτική έδρα! Κοίτα να δεις που μπορεί να σε φτάσει μια σφαλιάρα. Στην Βουλή! Κι εγώ που νόμιζα ότι σφαλιαρίζοντας τον κόσμο μπαίνεις φυλακή ή τρέχεις στα δικαστήρια!

Υ.Γ. Ελπίζω να μην φτάσουμε στο σημείο να «βρέχει» καρπαζιές και να τρέχουμε να κρυφτούμε…


. Όταν μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: