Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

Έγινα χειρουργός!

Η στήλη από σήμερα 31 Φεβρουαρίου αλλάζει όνομα. Το όνομα αυτής; «Στο χειρουργείο».

Δεν ξέρω ποιος καθηγητής είχε πείσει τον πατέρα μου ότι αν διαβάσει ο γιος του, θα μπορέσει να μπει στην Ιατρική. Πεπεισμένος ο πατέρας μου, προσπάθησε να με πείσει επ’ αυτού ματαίως. Αφού τελείωσα το σχολείο, άρχισα να το πιστεύω κι εγώ, και άρχισα να κινούμαι μεθοδικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Μετά από αρκετά χρόνια, λόγω αυτής της στήλης, αλλά και μέσω αυτής της στήλης, με συγκίνηση, βουρκωμένα μάτια και τρεμάμενη φωνή θα αναφωνήσω: «Πατέρα, έγινα χειρουργός»!


Δεύτε λάβετε καρπαζιά

Δημοσιεύματα που ακολούθησαν τα σκάνδαλα του Ζαχόπουλου με τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων:

New York Times: «η Ελλάδα από την 49η θέση που κατείχε στον κατάλογο της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια το 2004, έχει υποχωρήσει στην 56η θέση, κάτω από την Ιορδανία, την Κόστα Ρίκα και την Μποτσουάνα»

La liebre Belgique: «η Μελίνα Μερκούρη είχε πει ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Από τις 20 Δεκεμβρίου είναι βιομηχανία σκανδάλων».

Deutsche Welle: «όσο χειμαρρώδεις είναι οι Έλληνες όταν πρόκειται να υπενθυμίσουν στους άλλους το αρχαίον κλέος τόσο ανεπαρκείς είναι στην προστασία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς»

Πόσο πιο χαμηλά θεέ μου;


Καρπαζιών συνέχεια…

Έγραψα προ δεκαπενθημέρου για την κα. Αθήνη και το χαστούκι προς την κα. Λιάνη, το οποίο πιθανό να την στείλει και στην Βουλή των Ελλήνων. Εξέφρασα στο τέλος την ελπίδα να μην γίνει αυτό παράδειγμα προς μίμηση και αρχίσει να βρέχει καρπαζιές… Ήδη στην Φλώρινα άρχισε…


Πυρηνική βόμβα στο Αμύνταιο!

Κάπου μέσα στο Περισκόπιο θα διαβάσετε το πρόβλημα που προέκυψε με το Κλειδί. Υπάρχει μια λύση: Πυρηνική έκρηξη! Σκάει μια πυρηνική βόμβα στην περιοχή, ικανή να ισοπεδώσει τους δήμους Αετού, Φιλώτα και Αμυνταίου. Τα κέρδη πολλαπλά! Εξοντώνουμε όλους αυτούς τους ενοχλητικούς κατοίκους, «μπολιάζουμε» με τόση ραδιενέργεια την περιοχή ώστε κανένας να μην ξαναμιλήσει για τέφρα, αιωρούμενα σωματίδια και ηλεκτροστατικά φίλτρα, και βεβαίως, συνεχίζουμε ακάθεκτοι την κερδοφορία μας.


Στην Κίνα.

Σε λίγες ημέρες, η χάρη του «Χειρουργείου» θα φτάσει ως την Κίνα. Χωρίς την επιθεώρηση της στήλης, εγκαίνια στα Ολυμπιακά έργα δεν μπορούν να γίνουν. Η επιστροφή θα είναι μια – δυο μέρες μετά την κυκλοφορία του επόμενου φύλλου. Γι’ αυτό, στο επόμενο Περισκόπιο, όσοι απασχολήσουν την επικαιρότητα, η θεά Τύχη θα τους χαμογελάσει και θα παραμείνουν ασχολίαστοι. Αντ’ αυτού, κάτι άλλο θα βρεθεί να δημοσιευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: