Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η αλήθεια πίσω από τις μαϊμού συντάξεις των νεκρών 

Πρόσφατα φίλος μου έκανε αίτηση διακοπής συντάξεως λόγω θανάτου γονέα του. Εδώ και τρεις μήνες ο αποθανών γονέας του παίρνει ακόμα την σύνταξη. Σε επικοινωνία με το Λογιστήριο του Κράτους, ο υπάλληλος ήταν αποκαλυπτικός: «Είναι αγκυλώσεις του δημοσίου αυτό το φαινόμενο. Και αν θέλετε να ξέρετε, αυτά τα νούμερα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για τις 10.000 μαϊμού συντάξεις, να ξέρετε ότι συμπεριλαμβάνουν και περιπτώσεις σαν την δική σας μέσα». Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί δείχνουν το νούμερο των 10.000 μαϊμού συντάξεων ενώ ξέρουν ότι δεν είναι πραγματικό, η απάντηση είναι μια: Για να μπορούν μετά να μας λένε: «Μαζί τα φάγαμε». Παρεμπιπτόντος, ξέρετε πόσες συντάξεις λόγω θανάτου έχουν επιβεβαιώσει ως «μαϊμού»; Τριακόσιες είκοσι έξι.


Καθηγητής πανεπιστημίου ο Παπανδρέου! 

Όλα τα περιμέναμε, αλλά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα δίδασκε στο Χάρβαρντ πραγματικά ξεπερνά κάθε αρρωστημένη φαντασία…
Το δεύτερο σοκ που παθαίνουν όλοι είναι όταν μαθαίνουν τι θα διδάσκει ο Παπανδρέου. Κρατηθείτε: Θα διδάσκει Διαχείριση κρίσεων!
Προσωπικά, και μετά από ψυχραιμότερη σκέψη, εκτιμώ ότι το νέο αυτό είναι απολύτως λογικό, αφού θα μπορούσε ο Παπανδρέου να διδάσκει Διαχείριση κρίσεων, ως παράδειγμα αποφυγής…
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει την έξοδό του από την χώρα… Γιατί δεν μπορεί να ζει και τόσο άνετα πλέον στη χώρα. Αναφέρω ενδεικτικά δύο γεγονότα.
Το καλοκαίρι, σε ιπτάμενο δελφίνι στο οποίο ανέβηκε ο Παπανδρέου, ο καπετάνιος Νίκος Χατζηνάκης παραιτήθηκε αρνούμενος να δεχτεί τον Παπανδρέου στο καράβι του, δηλώνοντας: «Έκανα την αντίσταση μου, διότι δεν δέχομαι να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. Παραιτήθηκα όμως για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του».
Λίγο καιρό μετά, ο πρόεδρος της Βουλής Αθ. Νάκος ανακοίνωνε στη βουλή προς έγκριση ότι ο Παπανδρέου αιτείται έγκριση για ολιγοήμερη άδεια για απουσία στο εξωτερικό. Ο ίδιος ο κ. Νάκος το είπε χωρίς να κρύψει το ειρωνικό μειδίαμα, ενώ στην βουλή ακούστηκαν αρκετά γέλια ενώ ένας βουλευτής ακούστηκε να λέει: «θα γυρίσει φαντάζομαι»
Ε, μετά από το κόλπο με την διδασκαλία στο Χάρβαρντ που υλοποιούν οι Αμερικάνοι για να προστατεύσουν τον – απ’ ότι φαίνεται – πράκτορά τους, να είμαστε σίγουροι ότι αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να συλληφθεί, απλούστατα δεν πρόκειται να γίνει. Ας μην ξεχνάμε, στην άθλια χώρα μας, επιτρέψαμε να γίνει πρωθυπουργός ένας άνθρωπος που όχι μόνο είναι γιος μιας Αμερικάνας, αλλά που, κυρίως, έχει διπλή υπηκοότητα. Για να καταλάβετε πόσο σκανδαλώδες είναι αυτό (και κανένας δεν ασχολήθηκε), όταν άτομα με διπλή υπηκοόητα γίνονται πρωθυπουργοί ή αρχηγοί κράτους, απαρνούνται την άλλη υπηκοότητά τους. Ο Παπανδρέου δεν το έκανε… Για να μπορεί να φύγει τώρα που ολοκλήρωσε το έργο του… Σαν τον Χριστοφοράκο…


Τυχαία σύμπτωση, υπερβολή ή σατανικό σχέδιο;
Ένα κείμενο που βρήκα στο διαδίκτυο. Λόγω του μεγέθους του το κείμενο έχει υποστεί επεξεργασία. Άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα ή όχι, το κείμενο αποτελεί τροφή για σκέψη.

Όταν κοιτάς την ιστορία βλέπεις το μέλλον, οπότε επηρεασμένοι από το βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα» προσπαθούμε να παραλληλίσουμε αυτά που έπαθε ο Ελληνισμός τα τελευταία 100 περίπου χρόνια από το τουρκικό κράτος και αυτά που παθαίνει (ο Ελληνισμός) από το «ελληνικό» κράτος και γενικά τον τελευταίο καιρό για να δούμε που οδηγούμαστε.
1) Τούρκικο κράτος.
Εξαφάνιζαν και δολοφονούσαν τις πιο σημαντικές προσωπικότητες των Χριστιανικών κοινοτήτων.
«Ελληνικό» κράτος
«Πεθαίνουν» σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Τάσος Παπαδόπουλος πρωθυπουργός της Κύπρου (θυμηθείτε σχέδιο Ανάν), βγαίνουν σενάρια δολοφονίας του Καραμανλή επειδή άρχισε σχέσεις με Ρωσία, βέτο Σκόπια κτλ (δεν τον θεωρούμε και τόσο σπουδαίο αλλά τα σχεδία δολοφονίας του βγήκαν στην δημοσιότητα).

2) Τούρκικο κράτος. 
Δημιουργεί τα «Αναγκαστικά Τάγματα Εργασίας» και εξολοθρεύει πάνω από 400.000 Έλληνες με σκοπό την εκρίζωση των Ελληνικών πληθυσμών.
«Ελληνικό» κράτος 
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση Έλληνες ζουν στην εξαθλίωση δουλεύοντας σαν σκλάβοι αφού συνήθως δεν πληρώνονται, άνεργοι αρχίζουν να τρώνε σε συσσίτια και μαζεύουν φαγητό από τα σκουπίδια, μεταναστεύουν ή εγκαταλείπουν Ελληνικές περιοχές και τις καταλαμβάνουν αλλοδαποί (κέντρο της Αθηνάς και ευαίσθητες περιοχές όπως νησιά και Θράκη).

3) Τούρκικο κράτος. 
Το 1930 απαγόρευσαν την άσκηση πολλών επαγγελμάτων από τους Έλληνες για να εμποδίσουν την οικονομική τους πρόοδο.
«Ελληνικό» κράτος
Δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε διάφορα επαγγέλματα να μην μπορούν να τα κάνουν Έλληνες μικρομεσαίοι αλλά μόνο οι πολυεθνικές, οι οποίες έχουν και το δικαίωμα να φοροδιαφεύγουν με τεχνάσματα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες, με αποτέλεσμα οι πολυεθνικές να έχουν αβαντάρισμα ανταγωνιστικότητας θεσμοθετημένο από το ελληνικό κράτος!
 
4) Τούρκικο κράτος.
Στις 11 Νοεμβρίου 1942 με τον νόμο 4305 θεσπίζεται δυσθεώρητος Κεφαλικός Φόρος Περιουσίας. Αν δεν πληρωνόταν σε 15 μέρες εκτοπιζόσουν στο Ασκαλε (θεωρείται η Σιβηρία της Τουρκίας). Οι Έλληνες ξεπούλησαν τα πάντα.
«Ελληνικό» κράτος 
Καταιγισμός φόρων, Κεφαλικός, περιουσίας (σε λίγο και για τα ακαλλιέργητα χωράφια) που αν δεν τους πληρώσεις πας φυλακή λόγω χρεών. Φυσικά και τα εκτίεις κανονικά γιατί ο νέος νομός για την αποσυμφόρηση των φυλάκων δεν περιλαμβάνει αυτούς που μπήκαν για χρέη στο δημόσιο, δηλαδή ο άλλος με βιασμό ή ναρκωτικά ή ληστεία θα βγαίνει νωρίτερα, εσύ όμως όχι.

5) Τούρκικο κράτος. 
Νομός περί εξύβρισης του Τουρκισμού. Με την παραμικρή κατηγορία οποιουδήποτε μπαίνουν Έλληνες φυλακή, με αποτέλεσμα τον φόβο και την μη αντίδραση των Ελλήνων.
«Ελληνικό» κράτος 
Ψήφιση νόμου περί εχθροπάθειας για την ξενοφοβία, δαιμονοποίηση οποιουδήποτε μιλάει για τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης με την ταμπέλα του ρατσιστή. Δημιουργείται ένα κλίμα φόβου για να μην αντιδρά κάνεις.

6) Τούρκικο κράτος. 
Θεσπίζεται νόμος για να διορίσουν υποδιευθυντές Τούρκοι στα Ελληνικά σχολεία.
«Ελληνικό» κράτος 
Διορισμός ανθελλήνων στο υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να διδάσκονται τα παιδιά μας για συνωστισμούς στην Σμύρνη και άλλα πολλά τέτοια.

7) Τούρκικο κράτος. 
Ανοικτές φύλακες στην Ίμβρο, τρομοκρατία στους Έλληνες κατοίκους με βιασμούς, δολοφονίες, ληστείες, επίθεση Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στους Έλληνες με αποτέλεσμα να φύγουν.
«Ελληνικό» κράτος 
«Αποσυμφόρηση» στις φύλακες, ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών με αύξηση εγκληματικότητας. Οι Έλληνες να φεύγουν από τα σπίτια τους πχ Άγιος Παντελεήμονας. Και φυσικά μαζί με την οικονομική αβεβαιότητα φεύγουν και από την Ελλάδα.

8) Τούρκικο κράτος
Δεκαετία ’50 οι εφημερίδες τις εποχής εξαγρίωναν τους τούρκους εναντίον των Ελλήνων για να δημιουργήσουν τα σεπτεμβριανά και να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες για να φύγουν.
«Ελληνικό» κράτος
Τα ΜΜΕ δημιουργούν εμφύλιες καταστάσεις μεταξύ των Ελλήνων στην πολιτική (δεξιοί – αριστεροί, ακροδεξιοί - ακροαριστεροί), εργασία (δημόσιοι-ιδιωτικοί) ποδόσφαιρο κτλ. Ταυτόχρονα δημιουργείται και ένα καταθλιπτικό κλίμα ενός ανύπαρκτου μέλλοντος έτσι ώστε να θέλουν να μεταναστεύσουν πολλοί.

9) Τούρκικο κράτος
Το 1964 βγάζουν Διάταγμα με το όποιο πρόσωπα Ελληνικής Ιθαγενείας στερούνται του δικαιώματος αγοραπωλησίας ακίνητων. Το ίδιο έκανε και ο Ερντογάν προ ολίγων μηνών.
«Ελληνικό» κράτος
Με τους νέους φόρους και αυτούς που έρχονται κάποιος γονιός που έχει παιδί άνεργο ή με πολύ χαμηλό μισθό, δεν θα μπορεί να μεταβίβαση κάποιο σπίτι ή τα χωράφια στο χωριό γιατί δεν θα μπορεί να τα δικαιολογήσει.

Δεν ξέρουμε πόσο ο παραλληλισμός είναι σωστός ή όχι, αυτό που αισθανόμαστε και βλέπουμε είναι ότι αν συνεχιστεί η ιδία ροή στα γεγονότα θα καταλήξουμε στην ιδία κατάσταση με την Κωνσταντινούπολη, δηλαδή σε μια Ελλάδα δίχως Έλληνες.

Υ.Γ. Οι Έλληνες τις Κωνσταντινούπολης έκαναν λάθος επειδή δεν αντέδρασαν μαζικά και δυναμικά. Αλλά έπρεπε και η «ελεύθερη» Ελλάδα να τους βοηθήσει… 


Ακούσατε κάτι; 

Ακούσατε ποτέ κάτι για την σφαίρα που έπεσε στο γραφείου του υπουργού οικονομικών επί Παπακωνσταντίνου; Όχι ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: