Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Συνέβη κι αλλού;

Η κυρία Βάσω Παπανάγνου – Λελεντζή, καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Λαμίας γιατί στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ως εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ συνελήφθη κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης να παραποιεί τα αποτελέσματα υπέρ της ΝΔ.
Στο δικαστήριο στην προσπάθεια της να δικαιολογηθεί, είπε ότι αυτό γίνεται συχνά στις εκλογές!
Δεδομένου του γεγονότος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προλάβει να δημιουργήσει τους μηχανισμούς παραποίησης εκλογικών αποτελεσμάτων, εγώ αναρωτιέμαι: Ποιος θα κυβερνούσε αυτόν τον τόπο αν όλα γίνονταν νόμιμα;Η δόση του ενός δισεκατομμυρίου που δεν πήραμε και έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ…

Φαντάζομαι θα την θυμόσαστε. Είναι αυτή η μη δοθείσα δόση που κατηγορήθηκε ότι φταίει γιατί δεν υπήρχαν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς, και που με απύθμενο θράσος οι μνημονιακοί έριξαν το φταίξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι μπορεί να γινόταν κυβέρνηση και φόβισε τους Ευρωπαίους με αποτέλεσμα να μην μας δώσουν την δόση.
Ας μάθουμε λοιπόν την αλήθεια:
Τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς με νόμο του Λοβέρδου έπαψαν να κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, ο νόμος αυτός απαγόρευε στις εταιρείες να το πουλήσουν στα φαρμακεία ή σε ιδιώτες, τα νοσοκομεία για προφανείς λόγους δεν μπορούσαν να τα αγοράσουν τοις μετρητοίς και οι εταιρείες για προφανείς λόγους δεν μπορούσαν να τους τα προμηθεύσουν επί πιστώσει. Φαντάζομαι ότι οι καρκινοπαθείς δεν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…
Όσον αφορά τώρα στο 1 δις ευρώ που περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού, τα πράγματα είναι εξίσου εξωφρενικά:
Από αυτά τα χρήματα, τα 900 εκατομμύρια πηγαίνουν ως εισφορά στον ESM ή αλλιώς Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Δηλαδή κυρίες και κύριοι, αφού έφτιαξαν έναν νόμο για να φτιάξουν σκηνικό τρόμου για το πώς θα είναι μια χρεοκοπία αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν και κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φταίει για λεφτά που δεν πήραμε, που όμως σχεδόν όλα προορίζονταν να πάνε σε ξένα χέρια!Τι είχε πει ο κ. Στουρνάρας (ο νέος υπουργός Οικονομικών) για την Ελληνική κρίση:

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ το 2009 επί Κ. Καραμανλή, ο κ. Στουρνάρας ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ερώτηση αν η κρίση τελειώνει είχε απαντήσει: «Έτσι δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία. Οι χώρες της Ασίας, αλλά και ορισμένες χώρες της ευρωζώνης πήγαν ανέλπιστα καλά το β΄ τρίμηνο του 2009».
Απ’ ότι φαίνεται, δικαιώνει το όνομά του στις προβλέψεις ο καινούριος υπουργός μας… Πολύ καλή επιλογή Αντώνη…Ο Χειρουργός σάρωσε στις προβλέψεις του!

Αντίθεμα από τον κ. Στουρνάρα, ο Χειρουργός δικαιώνεται στις προβλέψεις του:
Στο Περισκόπιο της 15ης Απριλίου, ο Χειρουργός προέβλεπε συνεργασία του Κουβέλη με τις μνημονιακές δυνάμεις. Περαστικά μας λοιπόν… Περαστικά και στον φίλο μου τον Μάκη που στηρίζει Κουβέλη…


Ένα πανέξυπνο σκίτσο από την βρετανική εφημερίδα Independent. Κυκλοφόρησε τις ημέρες που η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ετοιμαζόταν να παίξει με την Γερμανία.


Το άρθρο που ακολουθεί είναι του Στάθη Κατσίνα. Ουσιαστικά περιγράφει τις διαφωνίες μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί πολύ καλά τους λόγους που η αριστερά δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά στον τόπο μας.


Που πήγε η Ελληνική σημαία ωρέ ΣΥΡΙΖαίοι;


Στην φώτο αντάρτες που χορεύουν.

Βρέθηκα και γω στην συγκέντρωση του Συριζα στην Πάτρα.  Είδα κόσμο πολύ και αποφασισμένο για την ανατροπή. Άκουσα τον ενωτικό λόγο του Τσίπρα και την απόφαση του να ηγηθεί της εθνικής ανάτασης. Έκανε συνεχείς εκκλήσεις για ενότητα των Ελλήνων όπως χαρακτηριστικά τόνιζε αενάως. Πουθενά όμως δεν έβλεπα Ελληνικές σημαίες. Αλήθεια γιατί δεν υπήρχαν ελληνικές σημαίες; Μήπως ο κόσμος ντρεπότανε να πει πως είναι Έλληνας; Μήπως η αριστερά δεν έχει τέτοια παράδοση; Άλλα πράγματα νομίζω  λέει η ιστορία της αριστεράς.
Ξεκινώντας από τα χρόνια της Κατοχής το ΕΑΜ σήμαινε Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο και ο Άρης Βελουχιώτης απελευθέρωνε της πόλεις και τα χωριά κρατώντας   Ελληνικές σημαίες. Οι καπετάνιοι των ανταρτών είχαν ψευδώνυμα από την Εθνεγερσία του 1821, δείγμα της συνέχειας της ηρωικής κλεφτουριάς και των αρματωλών αλλά και της αντιστασιακής παράδοσης αυτού εδώ του τόπου. Στην συνέχεια  η μεταπολεμική αριστερά ανδρώθηκε στα συλλαλητήρια για την Κύπρο. Εκεί είχαμε και τους πρώτους νεκρούς για το φοιτητικό κίνημα. Θυσία στο  αίτημα για  αυτοδιάθεση και  ένωση της Κύπρου με τον εθνικό κορμό. Ποιος από τους παλαιότερους δεν θυμάται τις μαχητικές διαλέξεις του προέδρου της ΕΔΑ  Ιωάννη Πασσαλίδη για το Κυπριακό και Ποντιακό ζήτημα στην Ελληνική Βουλή;  Μήπως  και αυτός είχε μπολιαστεί  με το σαράκι της προγονοπληξίας; Δεν νομίζω. Μήπως γνωρίζετε εσείς οι νεότεροι πως περίμεναν την σωρό του Γρηγόρη Λαμπράκη  στο Σταθμό Λαρίσσης στην Αθήνα; Λυπάμαι που θα το πω και θα σας κάνω να ανατριχιάσετε. Με Ελληνικές σημαίες και τον εθνικό ύμνο! Σε μια ύψιστη πράξη πατριωτισμού και ελευθερίας. Οι Αθηναίοι τον υποδέχτηκαν  με μαύρο δάκρυ λέγοντας τι πιο απλό το τραγούδι της ίδιας του της γης. Φρίξατε, ε με τα «εθνίκια»;
Αυτή λοιπόν είναι η κληρονομιά μας και αυτή θα συνεχίσουμε να τιμάμε. Έτσι θα γνωρίσουμε το παρελθόν μας, το μοναδικό που έχει μείνει  για να αντλούμε αυτοσεβασμό. Γιατί είναι υποκρισία να καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική πολιτική στο Αβγατηγανιστάν (κατά Τριβιζά) και στην Γουαδελούπη και από την άλλη να στηρίζουμε ότι προωθεί  αυτή την πολιτική. Αυτό πρέπει να κάνει και η Αριστερά, Να μιλήσει για τους εθνικούς αγώνες που είναι συνυφασμένοι με τους κοινωνικούς. Έτσι θα καταφέρει να κερδίσει το λαϊκό στοιχείο που είναι συνδεδεμένο με την λαϊκή παράδοση που μέσα σε αυτή βρίσκεται - ναι γιατί όχι -  και η ορθόδοξη ομολογία. Θυμηθείτε και τους Εαμικούς Μητροπολίτες Κοζάνης και Ηλείας που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Βουνού. Τότε είναι που θα συνδεθείτε με την μοίρα αυτού του τόπου και το προσκλητήριο σας θα έχει παλλαϊκό χαρακτήρα. Άλλωστε το μέλλον αυτού του τόπου είναι κύκλιο όπως οι κύκλοι στα δημοτικά μας τραγούδια, τα αθάνατα στολίδια της παράδοσή μας. Εννοώ τους γραφικούς που χορεύουν φοκλορικά άσματα στην φωτογραφία. Έτσι δεν θα λέγαμε ωρέ Νεοέλληνες;Τι άθλια κοινωνία έχουμε φτιάξει;

Το φύλλο αυτό το αφιερώνω στους 3 συμπολίτες μας που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο. Σε αυτό το περιστατικό υπήρχαν πολλοί θεατές, οι οποίοι από αδιαφορία και φόβο δεν έβγαλαν τους πυροσβεστήρες από τα αυτοκίνητά τους για να προσπαθήσουν να σβήσουν την φωτιά που κατάπινε 3 ανθρώπους.
Αυτοί οι άθλιοι θεατές, σίγουρα φώναζαν με αγανάκτηση: «που είναι το κράτος να σώσει τους δύστυχους ανθρώπους», στην προσπάθεια να αυτοδικαιολογηθούν για το πόσο απάνθρωποι και χέστες έχουν καταντήσει…
Αυτοί οι άθλιοι θεατές, σίγουρα θα φώναζαν «βοήθεια» αν καίγονταν οι ίδιοι…
Τι άθλια κοινωνία έχουμε φτιάξει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: