Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ...και δεν είναι καθόλου φάρσα. Ομοιότητες της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με μια άλλη κυβέρνηση του παρελθόντος.

Παραθέτω το παρακάτω κείμενο που βρήκα, με τις ομοιότητες μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδόπουλου. Μετά την ευρηματική φωτογραφία γράφω ποιές είναι οι διαφορές. Θεωρώ αυτό το κείμενο ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα που έχω γράψει ποτέ, μια και αποδεικνύεται το εξής απίστευτο: Η κυβέρνηση Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη από την κυβέρνηση Παπανδρέου!Όσοι υπέφεραν από την Χούντα και δυσαρεστηθούν από το κείμενο, θα τους απαντήσω ότι και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν, οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί ανησυχητικά, και η αστυνομία τσακίζει αθώους πολίτες μόνο και μόνο για να διαλύσει ειρηνικές διαμαρτυρίες. Παραθέτω λοιπόν το κείμενο και μετά από την φωτογραφία ακολουθεί το κείμενο του Χειρουργού.

http://filotimia.blogspot.com/2011/06/blog-post_6076.html

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Χώρα “διαθέτει” Κυβέρνηση με δυο Αντιπροέδρους, εκ των οποίων ο εις άρχει της Οικονομίας και ο έτερος αποτελεί πηγή πικρού γέλωτος, ο δε Πρωθυπουργός, ονόματι Γεώργιος Παπ., φέρει μύστακα, επικαλείται “μοναδικές” εθνοσωτήριες λύσεις και διακηρύσσει ότι δεν τον ενδιαφέρει το “πολιτικό κόστος”… Την προηγούμενη φορά Πρωθυπουργός ήτο ο Γεώργιος Παπ(αδόπουλος), με Αντιπροέδρους τους Παττακό και Μακαρέζο. Τις αυταρχικές πρακτικές τους, αλλά και την “επιχειρηματολογία” τους, αντιγράφει, σχεδόν κατά γράμμα, το εκτροφείο της Υποκράτους (μόνο που, αυτή τη φορά, στην θέση του “κομμουνιστικού φαντάσματος” επισείεται το σκιάχτρο της “στάσης πληρωμών”). Από αντιγραφή σε αντιγραφή (και από καταστροφή σε καταστροφή) ο Ανθύπατος και οι συμπρωθυπουργεύοντες Ηρακλείς του δεν θα αργήσουν να καταλάβουν τις θέσεις των προκατόχων τους (και) στα ανάκτορα του Κορυδαλλού…

Για να δούμε τι λέει ο Χειρουργός για τις διαφορές μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών:

Ο Παπαδόπουλος ήταν αριστούχος από μικρός.

Ο Παπαδόπουλος ήταν Έλληνας.

Ο Παπαδόπουλος μιλούσε ελληνικά.

Ο Παπαδόπουλος υπηρέτησε κανονικά στο στρατό.

Ο Παπαδόπουλος έχτισε εργοστάσια της ΔΕΗ, δρόμους κλπ και ο άλλος τα ξεπουλά.

Ο Παπαδόπουλος ειχε κανει και δημοψηφισματα.

Ο Παπαδόπουλος γεννήθηκε φτωχός και πέθανε πάμπτωχος.

Η δικτατορία έπεσε με την απώλεια της Κύπρου. Η Ελλάδα σήμερα δεν έχασε τίποτα, όχι ακόμα τουλάχιστον. Αυτή η ιστορία δεν τέλειωσε ακόμα... Μα τι λέω; Η Ελλάδα έχασε την εθνική της κυριαρχία! ...και η ιστορία δεν τέλειωσε ακόμα...

Ο Παπαδόπουλος δικάστηκε και πλήρωσε.

Ο Παπαδόπουλος ήταν Γεώργιος εξ αρχής, ο άλλος ξεκίνησε Γιωργάκης και παραμένει Γιωργάκης.

Ο Παπαδόπουλος ήταν ειλικρινής: Καβάλησε το άρμα του και είπε “Αποφασίζουμε και διατάζουμε”, ενώ ο Γιωργάκης είπε “αποφασίζουμε και διατάζουμε” με εκλογές, με “λεφτά υπάρχουν”, με “θα εγγυηθώ το εισόδημα του πολίτη” και λοιπές παπαριές.

Ο Παπαδόπουλος δεν έπεσε από ποδήλατο।


Επωλήθη ο ΟΤΕ.

Η DEUTSCHE TELEKOM αγόρασε το 25% του ΟΤΕ τον Μάιο του 2008, προς 26 ευρώ/μετοχή. Στη συμφωνία προβλεπόταν επίσης, ότι αν ήθελε το ελληνικό κράτος, μπορούσε μέσα σε ένα χρόνο να "φορτώσει" άλλο ένα 5% στους Γερμανούς, με προσυμφωνημένη τιμή 27,5 ευρώ. Αν πουλούσε δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, αυτό το 5% το κράτος θα έβαζε στο ταμείο του 670 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα πουλήσαμε το 10% έναντι 391 εκ.ευρώ ή - για να το αντιστοιχήσουμε - το 5% έναντι 196 εκ.ευρώ. Αν πουλούσαμε τότε το 10% θα έπιανε 1.340. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά το πουλήσαμε, 391 εκ. Χάσαμε δηλαδή απο τα τότε ουρλιαχτά του ΠΑΣΟΚ περί ξεπουλήματος, 950 εκατομμύρια ευρώ και η μετοχή του ΟΤΕ πωλήθηκε 7,99 ανά μετοχή!

Μήπως θυμάστε τον σαματά που έκανε ο Παπανδρέου για το “ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς στην εξευτελιστική τιμή” των 27,5 ευρώ;

Το κερασάκι στην τούρτα; Την αγορά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών του 10% των μετοχών εκ μέρους της Deutsche Telekom υλοποίησε η διεθνής εταιρία Goldman Sachs!


Μεγάλη επιτυχία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Αμυνταίου!

Μετά από διαγωνισμό όπου συμμετείχαν πάνω από 200 φορείς και επιχειρήσεις για έγκριση προγραμμάτων κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης στο εξωτερικό, το μοναδικό ΚΕΚ πανελλαδικώς που του εγκρίθηκε πρόγραμμα ήταν το ΚΕΚ Αμυνταίου!

Συγκεκριμένα, από τους 230 συμμετέχοντες, μόνο 8 ήταν Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το μόνο ΚΕΚ σε όλη την Ελλάδα που πήρε πρόγραμμα ήταν το ΚΕΚ Αμυνταίου έχοντας να ανταγωνισθεί άλλα ΚΕΚ με πολυμελή προσωπικό, όταν το ΚΕΚ Αμυνταίου έχει μόνο έναν υπάλληλο-συνεργάτη!

Το πρόγραμμα κατάρτισης αφορά στον Βιώσιμο Τουρισμό και περιλαμβάνει αποστολή 30 συνολικά ατόμων στην Αγγλία (κοντά στο Λονδίνο), για 13 εβδομάδες πρακτικής εξάσκησης. Το πρόγραμμα θα πληρώσει το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διαβίωσης για 15 + 15 άτομα.

Πρόκειται για μια πραγματικά απίθανη ευκαιρία για επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο του Βιώσιμου Τουρισμού, στον οποίο η περιοχή μας μπορεί να βασίσει ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός της.

Πρόκειται επίσης για μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία ζωής που δυστυχώς λίγοι από εμάς θα μπορέσουμε να έχουμε.

Για πληροφορίες 23860 20044

Δεν υπάρχουν σχόλια: