Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για την στήριξη σας προς το πρόσωπό μου στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στους πολύ κοντινούς αλλά και στους λιγότερο κοντινούς συγγενείς για την εντυπωσιακή συσπείρωσή τους προς εμένα μετά την (αναγκαστικά αργοπορημένη) ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου.
Το πιο σημαντικό και το πιο συγκινητικό πράγμα που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον καλλιτέχνη είναι το χειροκρότημά σου.
Το πιο σημαντικό και το πιο συγκινητικό πράγμα που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον που ασχολείται με τα κοινά είναι η ψήφος σου.
Υπόσχομαι να προσπαθήσω για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας, με όση δύναμη, δικαίωμα και ευθύνη μου δίνει η συμμετοχή μου με τους Οικολόγους Πράσινους στο ενιαίο ψηφοδέλτιο Οικολόγων, Συνασπισμού και λοιπών ανεξάρτητων δυνάμεων.
Κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας. Εμείς πρέπει να αγωνιστούμε γι' αυτή και όχι κάποιος άλλος. Να μην περιμένουμε από κανέναν τίποτα, παρά μόνον από τον εαυτό μας.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο φύλλο χρησιμοποιώντας την φράση του Γιάννη Ρίτσου, «Εδώ δεν είναι να 'μαι εγώ πάνω από εσένα ή εσύ πάνω από εμένα. Εδώ είναι να 'ναι ο καθένας πάνω από τον εαυτό του».


Προεκλογικά παραλειπόμενα

Όλες τις ημέρες που προηγήθηκαν των εκλογών, συνέλεξα φράσεις συμπολιτών μας που μου έκαναν εντύπωση. Κάποιες είναι απλά αστείες, κάποιες δείχνουν μαεστρία χειρισμού εκλογικών θεμάτων, κάποιες είναι για κλάματα. Απολαύστε τις:

«Τι κοινό έχουν οι Αλαβάνος και Ψωμιάδης; Και στους δυο αρέσει το γιαούρτι»!
«Η κάλπη είναι μυστήρια γυναίκα. Την προηγούμενη τετραετία, όλος ο Ροδώνας ψήφισε Λιάση για να στηρίξει τον υποψήφιο του χωριού. Στην δεύτερη Κυριακή, αφού όλοι ξέφυγαν από την υποχρέωση προς τον υποψήφιο του χωριού, ψηφίσαν Θεοδωρίδη».
«Από μένα έχεις 3 ψήφους. Εσύ τι θα μου δώσεις»;
«Θα σε ψηφίσω. Θέλεις να βάλω μονοσταυρία ή έχεις κάνει καμία ανταλλαγή και έχεις υποχρέωση»;
«Στις δημοτικές εκλογές δεχόμαστε και μετρητά».
«Ζητείται εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης για χρήση αντί ψηφοδελτίου».


Απάντηση στον Βουλευτή Φλώρινας κο Κωνσταντινίδη.

Στην εφημερίδα Πολίτης φύλλο 4529 της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2010 διαβάζουμε την ερώτηση – διαμαρτυρία που έκανε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών Υποδομών και Δικτύων, γιατί η τροχαία της Φλώρινας είναι αυστηρή. Έχω παρακολουθήσει το έργο του και τις επερωτήσεις που κάνει στην Βουλή και έχω σχηματίσει μια αρκετά θετική άποψη, και πραγματικά εκτιμώ το γεγονός ότι είναι δραστήριος.
Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κος βουλευτής έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα εξηγήσω γιατί:
Ο κ. βουλευτής διαμαρτύρεται για την αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες για χρήση κινητού τηλεφώνου. Πιθανόν να μην το γνωρίζει ο κος βουλευτής αυτό, αλλά στατιστικά, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση προκαλεί ισάριθμα ατυχήματα με την μέθη. Κάποιος δηλαδή που μιλάει στο κινητό την ώρα που οδηγεί, είναι το ίδιο επικίνδυνος με κάποιον που οδηγάει μεθυσμένος.
Προσωπικά, απεχθάνομαι την ιδέα κάποιος να πέσει πάνω μου με τον αυτοκίνητό του ή να με βυθίσει στο πένθος μόνο και μόνο γιατί μιλούσε στο κινητό. Φαντάζομαι κι εσείς το ίδιο.
Ο νόμος παραείναι ελαστικός, και η αφαίρεση του διπλώματος για την χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερης διάρκειας κύριε Βουλευτά.
Εξάλλου, αυτόν τον πάρα πολύ αυστηρό όσον αφορά στα χρηματικά πρόστιμα νόμο, τον ψηφίσατε εσείς προσωπικά μια και είναι έργο του κόμματος σας. Δεν μπορούμε να ζητάμε μη εφαρμογή του νόμου επειδή είναι πολύ αυστηρός. Η μη εφαρμογή του νόμου φταίει που διαλύθηκε η χώρα μας. Το σωστό είναι να ζητήσετε αλλαγή του νόμου και όχι μη εφαρμογή του. Και όσον αφορά στα κινητά, θα ήταν καλό να ζητήσετε να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία. Επαναλαμβάνω, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση είναι το ίδιο επικίνδυνη με την μέθη.
Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση) και ο Γενικός Γραμματέας της Στυλιάδης Κων/νος που συνεργάζονται στενά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. «Πάνος Μυλωνάς», δηλώνουν ότι ο νομός Φλώρινας είναι στις τελευταίες θέσεις στα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Αυτό είναι έργο ΚΥΡΙΩΣ της τροχαίας του νομού.
Αν είχαμε και καλούς δρόμους, τα ατυχήματα θα ήταν ακόμη λιγότερα. Σε επόμενο άρθρο μου θα αναφερθώ στην αθλιότητα που έχει διαπραχθεί με τους δρόμους με αιτία και αφορμή το τραγικό δυστύχημα της 8ης Νοεμβρίου έξω από το Αμύνταιο.
Αξιότιμε κύριε Κωνσταντινίδη, απεχθάνομαι την ιδέα της πληρωμής κλήσης όπως όλοι μας.
Πρέπει να αποφασίσουμε όμως τι θέλουμε. Θέλουμε λιγότερες κηδείες ή λιγότερες κλήσεις;



Και η σάτιρα συνεχίζεται...

Λίγο πριν τις εκλογές μου τέθηκε το ερώτημα αν ήθελα να χάσει ο Βοσκόπουλος στις εκλογές του Δήμου Φλώρινας.
Η απάντησή μου ήταν η εξής: Για το συμφέρον της Φλώρινας παρακαλάω να φύγει ο κύριος Βοσκόπουλος μια και ως Νομάρχης Φλώρινας ήταν ο χειρότερος στην ιστορία του νομού, άρα δεν μπορώ να περιμένω τίποτα περισσότερο από το να είναι και ο χειρότερος δήμαρχος στην ιστορία της Φλώρινας.
Για το συμφέρον όμως του Χειρουργού, η εκλογή του κυρίου Βοσκόπουλου στον Δήμο Φλώρινας είναι ό,τι καλύτερο. Οι βραβεύσεις συνεχίζονται, το ίδιο και η σάτιρα. Ο Χειρουργός θα έχει μπόλικη τροφή! Το λοιπόν, ευχαριστώ Φλώρινα, ευχαριστώ διχασμένο ΠΑΣΟΚ!
Ο κύριος Βοσκόπουλος αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει. Επιβίωσε μετά από σωρεία αποκαλύψεων, καταγγελιών και σκανδάλων, τα οποία θα σήμαιναν ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για οποιονδήποτε άλλον πολιτικό. Συγχαρητήρια λοιπόν κύριε Βοσκόπουλε. Τα σέβη μου. Ραντεβού «φιλίας και αγάπης» στα επόμενα φύλλα.
Προς το παρόν όμως, του αφιερώνω την επόμενη φωτογραφία, μια και σε μια ολοκληρωτική καταστροφή (για παράδειγμα πυρηνική), μόνο τα αγριόχορτα και οι κατσαρίδες θα επιβιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: