Κυριακή 15 Αυγούστου 2010



Μια πολύ παράξενη είδηση.

Πρόκειται για μια είδηση την οποία πραγματικά δεν ξέρω πώς να την χαρακτηρίσω. Κατά κάποιο τρόπο συνδέεται και με το επόμενο άρθρο.
Η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ παρουσίασε ένα έγγραφο που επισημαίνει ότι το ΝΑΤΟ απαγορεύει στα ελληνικά αεροπλάνα να πετάνε εγγύτερα των 6 ν.μ. από τις ακτές των ελληνικών νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται από τον 25ο παράλληλο και μετά (από το μισό Αιγαίο και μετά δηλαδή), Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Χάλκη, Αστυπάλαια, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Λέρο, Πάτμο, Λειψοί, Σύμη, Καστελόριζο και Σαμοθράκη. Το έγγραφο αποδεικνύει ότι το ΝΑΤΟ εφαρμόζει στο Αιγαίο τη διαταγή του SACEUR της 21/08/2006 (Aegean islands policy) για την απαγόρευση (!) προσέγγισης των ελληνικών αεροσκαφών εγγύτερα των 6 ν.μ. στα νησιά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε γιατί τις θεωρεί ανυπόστατες φήμες. Σε λίγο καιρό ως συνήθως θα μάθουμε (την πικρή πιθανότατα) αλήθεια.
Εδώ θα έπρεπε να σημειώσουμε ότι οι Τούρκοι δεν επιδιώκουν την διχοτόμηση του Αιγαίου. Επιθυμούν την άσκηση ηγεμονίας και όχι κυριαρχίας μέσω εισβολής και κατάκτησης. Απώτερος σκοπός; Η συνεκμετάλλευση μιας περιουσίας που δεν τους ανήκει αλλά μπορούν να την διεκδικούν γιατί απλά είναι πιο μάγκες έχοντας απέναντι μια άβουλη και αδύναμη χώρα. Μη μας ξαφνιάζει αυτό, πολλές φορές το συναντάμε και δίπλα μας.


Έχουμε γεμίσει Γενίτσαρους σε αυτήν τη χώρα ή έτσι μου φαίνεται;

Διαβάστε τι κατάφεραν να κάνουν εκεί στο υπουργείο παιδείας το 2007 και που διορθώθηκε πρόσφατα: Στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» θεώρησαν ότι έπρεπε να συμπεριλάβουν και το θλιβερό περιστατικό των Ιμίων. Ως εδώ καλά θα πείτε. Στη σελίδα 163 γράφονται επί λέξει τα εξής: «Την ίδια εποχή με αφορμή την διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις». Η διόρθωση που έγινε είναι ότι προστέθηκε η φράση «από την Τουρκία» μετά τη λέξη «διεκδίκηση». Η διορθωμένη έκδοση δεν θα μοιραστεί στο σχολείο φέτος αλλά θα συμπεριληφθεί η διόρθωση στην επανέκδοση του βιβλίου τον Ιανουάριο του 2011. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, για την φετινή σχολική χρονιά θα εκδοθεί εγκύκλιος η οποία θα αποσταλεί στους καθηγητές, όπου θα επισημαίνεται το προαναφερθέν λάθος και θα δίνονται οδηγίες για την ορθή διδασκαλία του γεγονότος.
Οι συγγραφείς (και οι διορθωτές που ενέκριναν το βιβλίο), θεώρησαν ότι την βραχονησίδα Ίμια την διεκδικούν και οι δυο χώρες και όχι η Τουρκία. Εδώ και αρκετά χρόνια, έχω παρατηρήσει το εξής φαινόμενο: Για χάρη της αντικειμενικοφάνειας, ορισμένοι φτάνουμε σε σημείο να απορρίπτουμε την υπάρχουσα κατάσταση αποδεχόμενοι την «καινούρια άποψη». Και ενώ ως τώρα λέγαμε ότι ο γάιδαρος δεν πετάει, επειδή ξαφνικά ακούγεται η άποψη ότι ο γάιδαρος πετάει, τελικά είτε αποδεχόμαστε την άποψη ότι ο γάιδαρος πετάει, είτε συναντάμε τις δυο απόψεις στην μέση λέγοντας «Ε, εντάξει δεν πετάει, κάνει όμως άλματα 100 μέτρων».


8η Βράβευση: Έκλασε ο Χειρουργός, σχόλασε η γιορτή.

Ο Χειρουργός βραβεύεται από την Υπουργό Υγείας κα. Ξενογιαννακοπούλου γιατί ανακάλυψε τρόπο για να διώχνει τα κουνούπια που προκαλούν την μετάδοση του Ιού του Νείλου. Η ανακάλυψη έγινε στην γιορτή Φασολάδας του Βαρυκού όπου ο Χειρουργός, ελέω φασολάδας, κατάφερε με μια χαρακτηριστική κίνηση να διώξει τα κουνούπια που ταλαιπωρούσαν όλους τους παρευρισκόμενους. Το κακό είναι ότι εξαιτίας του η γιορτή σχόλασε νωρίς…


ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ.

Ποιητική συλλογή αναζητεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους θεσμικά και φυσικά πρόσωπα από ολόκληρο νομό για επιχορήγηση του 100% των εξόδων έκδοσής της.

Υ.Γ. Τα άκουσες τα νέα πατέρα; Αντί να πάει για μπάνια ο λαός, μαζεύει πέτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: