Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Αν παρακολουθήσετε λίγο ψύχραιμα την τηλεόραση, θα αντιληφθείτε πως μέσα από αυτό το χαζοκούτι προσπαθούν να μας φυτέψουν την διχόνοια. Πλέον δεν θεωρούμε τον πλούτο ως ένδειξη νοικοκύρη ανθρώπου ή δουλευταρά ή έξυπνου, αλλά μόνο διεφθαρμένου, φοροφυγά, απατεώνα και εκμεταλλευτή. Είναι πάντα έτσι; Η γενικεύσεις είναι επικίνδυνο λάθος που έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα ακόμα και σε γενοκτονίες… Μας αποδίδουν όλα τα κακά της οικονομίας μας στην φοροδιαφυγή (η οποία βεβαίως φταίει κατά πολύ), ΚΑΙ για να καλύψουν τις ευθύνες τους ΚΑΙ για να μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να συμβάλουμε στον αφανισμό της μεσαίας τάξης. Και ακόμα χειρότερα, αντί να ζητάμε αύξηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας, ζητάμε να μειωθεί ο μισθός του δημόσιου υπάλληλου. Πως μας κατάντησε έτσι αυτή η κωλοτηλεόραση;


Περί της μείωσης στην αποζημίωση απόλυσης.

Ακούσατε τίποτα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να κοπεί στο μισό η αποζημίωση απόλυσης; Θα αναρωτιέστε γιατί δεν ακούσατε. Φαντάζομαι ότι πολλοί θα θυμηθείτε τον ντόρο που ξέσπασε όταν μάθαμε ότι οι αποζημιώσεις θα φορολογούνται. Τώρα γιατί δεν ακούγεται τίποτα; Είμαστε τόσο παρανοϊκοί ώστε προτιμούμε να απολέσουμε το 50% υπέρ των ιδιωτών αντί του 20% υπέρ του κράτους; Το ότι σαν λαός έχουμε μια δόση παράνοιας είναι γνωστό. Όμως είναι ακόμα πιο γνωστό το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν εκφράζουν τις απόψεις του λαού αλλά της οικονομικής άρχουσας τάξης. Με το που γκρινιάξανε λίγο τα αφεντικά, τσιμπήσανε ένα μεζεδάκι και όλα μέλι – γάλα. Κι εσύ; Όταν θα έρθει η απόλυση, θα αναρωτιέσαι: «Τι έγινε ρε παιδιά»;


Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι! Αλήθεια;


Παρουσιαζόταν σε μια εκπομπή ενός ιδιωτικού καναλιού στοιχεία για την διόγκωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Κατέληξαν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 60.000.
Συγκεκριμένα ισχυρίστηκαν ότι:
Το 2003 οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν κατά 6.000.
Το 2004 κατά 6.500
Το 2005 κατά 7.000
Το 2006 κατά 8.500
Το 2007 κατά 11.000
Το 2008 κατά 17.000
Το 2009 κατά 4.000
Έστω ότι το κόστος του κάθε δημ. υπαλλήλου για το κράτος είναι 2.500
Οι παραπανίσιοι του 2003 μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει: 6.500 x 2500 ευρώ x 14 μισθοί x 7 έτη = 1,5 δις ευρώ.
Οι παραπανίσιοι του 2004 μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει: 7.000 x 2500 ευρώ x 14 μισθοί x 6έτη = 1,36 δις ευρώ.
Οι παραπανίσιοι του 2005 μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει: 8.500 x 2500 ευρώ x 14 μισθοί x 6έτη = 1,36 δις ευρώ.
Ο υπολογισμός για όλα τα έτη μας βγάζει συνολική επιβάρυνση 7,7 δις ευρώ. Σημειωτέον ότι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν το δημόσιο είναι λιγότερες των 2.500 ευρώ που υπολογίζω εγώ.
Τα έτη 2003 ως 2009 το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 97.3 δις ευρώ. Από τα 97.3 δις χρέος αν αφαιρέσουμε τα 7,7 δις που μας επιβάρυναν οι επιπλέον δημόσιοι υπάλληλοι, έχουμε υπόλοιπο 89,6 δις. Που καταλήγουμε; Ότι τα ΜΜΕ που προσπαθούν να μας διχάσουν, δεν πείθουν. Αντιθέτως, δεν μας λένε που πήγαν τα υπόλοιπα 89,6 δις.


Έτσι, για να πονέσεις περισσότερο…


Καταργήθηκαν 253 φάρμακα από την λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Μερικά από τα καταργηθέντα φάρμακα είναι η ασπιρίνη, το Depon, το Panadol, κλπ. Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζω πάρα πολλούς που το έχουνε παρακάνει με τα παυσίπονα, αλλά είναι ο συμβολισμός «Σου κόβω και τα παυσίπονα» που πραγματικά πονάει…


Υπουργός Παιδείας για κλάματα.

Πείτε μου πως σας φαίνεται αυτό: Η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου στέλνει το παιδί της όχι μόνο σε ιδιωτικό σχολείο (πράγμα που αποδεικνύει την εκτίμηση της για την δημόσια παιδεία), αλλά και δεν παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB(Διεθνές Μπακαλορεά – International Baccalaureate – δεν έχει σχέση με το bachelor, ούτε στη προφορά ούτε ως έννοια), που σημαίνει ότι ο γιος της δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σπουδάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο αφού δεν προβλέπεται για όσους παρακολουθούν το IB. Δηλαδή φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου του ελληνικά πανεπιστήμια. Δεν φτάνει που από το «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας» βγήκε η λέξη «Εθνικής» κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε τι τους ενοχλούσε τόσο, δεν φτάνει που η Υπουργός εν καιρώ αβάσταχτων περικοπών προκηρύσσει διαγωνισμό για προμήθεια κουρτινών στο υπουργείο με κόστος 196.000 ευρώ (!), μαθαίνουμε ότι είναι υπουργός ενός τομέα που εμφανέστατα περιφρονεί. Και μετά περιμένουμε την παιδεία στην χώρα μας να πάει μπροστά. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό τελικά είναι να ρυθμίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τα ρολόγια τους κατά μια ώρα μπροστά.


Αγγλικά: Η επίσημη γλώσσα της Ελλάδος.

Για όσους παρακολουθήσατε την συνομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού (σας το θυμίζω ότι είναι Έλληνας για να μην το ξεχάσετε) με τον Τούρκο ομόλογό του, ίσως θα θυμάστε ότι ο Γιώργος μιλούσε στα αγγλικά με την μεταφράστρια, και η μεταφράστρια μιλούσε στα τουρκικά με τον Ερντογάν!
Εγώ αναρωτιέμαι: Πως θα μας πάρει στα σοβαρά ο Τούρκος όταν δεν παίρνουμε εμείς τον εαυτό μας στα σοβαρά;
Θα πείτε κάποιοι: Μα ο άνθρωπος είναι Έλληνας της διασποράς, η μάνα του Αμερικανίδα κλπ. Το περισσότερο της ζωής του το ζει στην Ελλάδα όμως. Ακόμα να τα μάθει τα ελληνικά; Αν δεν μπορεί να τα μάθει, πως θα μάθει να κυβερνάει;
Ωχ τι το ήθελα και ρώτησα αυτό το τελευταίο, κρύος ιδρώτας με έλουσε…

Να προσπαθείς ν’ αγιάσεις και να μη σ’ αφήνουν.


Προσπαθώ να αγιάσω αλλά δεν μ’ αφήνουν ρε σεις! Είχα πει να σταματήσω να αναφέρω τον Νομάρχη Φλώρινας για να αποφύγω τις επαναλήψεις.
Τι να κάνω όμως που μετά την περιβόητη γέφυρα με τρώει να γράψω κι εγώ;
Βραβεύω λοιπόν τον Νομάρχη Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο για την συνεισφορά του στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων του τόπου. Επιπλέον τον βραβεύω όχι μόνο για το γεγονός ότι βαπτίσθηκε γέφυρα μια ταπεινή τσιμεντένια διάβαση ποταμού, αλλά κυρίως γιατί το κόστος της διάβασης ανήλθε μόνο στις 75.000 ευρώ! Επειδή είστε κακεντρεχείς και είρωνες εκεί στο Περισκόπιο, σας πληροφορώ ότι ο αρχιμάστορας της γέφυρας έχτισε την κόρη του μέσα γι’ αυτό και κόστισε τόσο.


Βράβευση λόγω ευγενούς άμιλλας.

Βράβευση 4η. Βραβεύεται ο Δούλος του Θεού Χειρουργός από τον Πατέρα Εφραίμ με το βραβείο «Άμιλλα 2010» για το ήθος του και την ευγενή άμιλλα που τον διακρίνει (τον Χειρουργό), αφού δεν δίστασε να αψηφήσει το σκορ βραβεύσεων και να δώσει βράβευση στον «αντίπαλο», αναγνωρίζοντας το μεγαλείο του. Έτσι, με την βράβευσή του ο Χειρουργός (την οποία δεν χρειάζεται να σας δείξω, αφού προέχει η τελετουργική απόδοση τιμών που παραθέτω), κέρδισε μια δωρεάν βάπτιση στον Αλεξιανάθεμο, τον μαγικό ζωμό που σε προστατεύει από τις κατάρες των από πάνω. Ο νονός δεν επιλέχθηκε καθόλου τυχαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: