Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα;

Αυτήν την φωτογραφία την βρήκα από την εφημερίδα «Έθνος» και σχολίαζε το ότι ο υπουργός οικονομικών Κος Παπακωνσταντίνου κοιτάζει τα νύχια του.
Ο Χειρουργός έχει αντίθετη άποψη: Του θυμίζει την κίνηση-ταμπού των εφηβικών χρόνων των αγοριών (η οποία έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για όλους τους κυβερνώντες). Αυτή η κίνηση λοιπόν, με κάνει να σκέφτομαι: Μήπως είναι μια προθέρμανση, μια πρόβα, ένα ζέσταμα γι’ αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει και εφαρμοστεί σε μας;Ποιόν κοροϊδεύει ο κύριος Νομάρχης;

Θα αφήσω τον Νομάρχη Φλώρινας κύριο Βοσκόπουλο να μιλήσει από μόνος του, ώστε να φανεί όχι μόνο ότι ο ίδιος σκάβει τον λάκκο του αλλά και ότι θεωρεί όλους τους υπόλοιπους ως χαμηλής νοημοσύνης.
Λέει λοιπόν ο κύριος Νομάρχης: «Τα προβλήματα ανάθεσης έργων προέκυψαν από την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, δηλαδή από τον συνδυασμό του κυρίου Στρατάκη».
Πόσο ακόμα θα νομίζουν οι τοπικοί μας άρχοντες ότι στερούμαστε νοημοσύνης; Είναι δυνατόν ο συνδυασμός που έχει πλειοψηφία (και μάλιστα ισχυρή) στο νομαρχιακό συμβούλιο να μην μπορεί να επιβάλλει την δική του πολιτική; Είναι δυνατόν επειδή η αντιπολίτευση διαφωνεί με μια πολιτική η νομαρχία να μην μπορεί να παράξει έργο; Δηλαδή αν η αντιπολίτευση της νομαρχίας τρελαθεί και λέει πάντοτε όχι θα παραλύσει ο νομός;
Κύριε Νομάρχη, όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Αν και στην δική σας περίπτωση ισχύει το «ταξιδεύει αβέρτα προσποιούμενος τον θα σας φέρω τουρίστες».
Και μια και είπαμε για τουρίστες και τουρισμό, για που θα είναι το επόμενο ταξιδάκι; Τι τουρίστες θα μας φέρετε αυτήν την φορά; Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω Κινέζους τουρίστες που πήγατε να μας φέρετε (αλλά και πόσες άλλες χώρες έχω χάσει λογαριασμό), προτείνω τα εξής:
1) Να συμμετάσχετε και καμιά φορά σε καμιά ελληνική έκθεση, μπας και μας φέρετε και κανέναν Έλληνα. Ξέχασα... Το να συμμετέχεις σε έκθεση της Θεσσαλονίκης δεν έχει ενδιαφέρον, αφού δεν έχει βόλτες... Εξάλλου, άλλη χάρη έχει να σου πληρώνουν οι Φλωρινιώτες τα έξοδα για βολτίτσες στο εξωτερικό και άλλο για να πας για να δουλέψεις στις ταπεινές Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
2) Στο επόμενο ταξιδάκι να καθίσετε εκεί πέρα, να μας στέλνετε τουρίστες συνέχεια. Για αντικαταστάτη σας βάλτε κάποιον που θέλει να δουλέψει.
3) Να βάλετε χορηγό στα ταξίδια σας. Εδώ βάλατε χορηγό για το κόψιμο βασιλόπιτας λέγοντας ότι η νομαρχία δεν έχει χρήματα και γι’ αυτό ήταν απαραίτητοι οι ιδιώτες χορηγοί, κάνοντας όλους όσους το ακούσανε να γελάνε με τα καμώματα της νομαρχίας, θα κολλήσουμε εδώ; Άσε που αν το κάνετε θα πάψουμε όλοι οι Φλωρινιώτες να γκρινιάζουμε για τα ταξίδια σας. Και όπως είπαμε και στην προηγούμενη παράγραφο, βάλτε για αντικαταστάτη σας κάποιον που θέλει να δουλέψει.
Υ.Γ. Τουλάχιστον περνάς καλά ρε μπαγάσα;


Ερασιτέχνες.

Πρέπει να είναι πραγματικά ερασιτέχνες εκεί στην κυβέρνηση (Εκτός αν είναι εκ του πονηρού πραγματικά επαγγελματίες…).
Βγαίνει στη Βουλή ο Παπανδρέου και λέει ότι η οικονομία μας είναι στην εντατική. Αποτέλεσμα: Δανειζόμαστε ως χώρα με 7% επιτόκιο!
Βγαίνει ο Υπουργός και λέει ότι θα κοπούν οι συντάξεις πριν τα 65 και στους στρατιωτικούς. Αποτέλεσμα: 11.000 αιτήσεις αποστρατείας, μέχρι σήμερα!
Βγαίνουν και λένε ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις. Αποτέλεσμα: Φεύγουν σε τράπεζες του εξωτερικού 11δις ευρώ σε λιγότερο από μήνα! Βέβαια στο τελευταίο έχω μια σατανική υποψία. Αποκλείεται να το είχαν σκεφτεί ότι θα γίνει έτσι και απλά να το έκαναν ώστε να παρακολουθήσουν που θα πάνε τα χρήματα ώστε να μπορέσουν να τα τσακώσουν μετά; Μπα, μάλλον το πάω πολύ μακρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: