Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η απάτη της Γρίπης των Χοίρων αποκαλύπτεται;

Μέλη από το συμβούλιο της Ευρώπης ξεκίνησαν επίσημες έρευνες για την μεγάλη απάτη και τον αδικαιολόγητο πανικό που τεχνηέντως καλλιεργήθηκε, ώστε πανικόβλητες (ή συνεργαζόμενες μετά αντιτίμου) οι κυβερνήσεις να σπεύσουν να προμηθευτούν τα ψευτο-σωτήρια εμβόλια. Και φτάσαμε σε σημείο όπου μια «σούπερ θανατηφόρα γρίπη» με πολύ λιγότερα θύματα από την γνωστή μας γρίπη να έχει δημιουργήσει έναν απίστευτο πανικό, αλλά και μια τεράστια οικονομική αιμορραγία για την χώρα μας.
Επιτέλους, φαίνεται ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για αυτόν τον πανικό και το μεγάλο πλιάτσικο που επικράτησε, ή έστω (που είναι και το πιθανότερο) να πάρουμε μέρος των χρημάτων μας πίσω.
Τι κερδίσαμε από αυτήν την ιστορία; Μάθαμε πώς να προφυλαγόμαστε απλά πλένοντας τα χέρια μας και πηγαίνοντας στον γιατρό όταν τα πράγματα ζορίζουν.
Τι χάσαμε; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ… Την επόμενη φορά που θα ηχήσουν οι σειρήνες για ερχόμενη επικίνδυνη πανδημία, τότε που τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά, πολλοί από εμάς θα αγνοήσουμε τον κίνδυνο…


Δύο κλανιές αρκούν!

Συνωμοσία τρομοκρατίας! Ένα συνωμοτικό πέπλο καλύπτει τον χώρο πέριξ της Βουλής. Βάλανε λέει βόμβα έξω από την Βουλή. Εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι έκλασαν συγχρονισμένα Πάγκαλος με τον Βενιζέλο και η κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα;


Μεγάλος Μάγκας ο Βενιζέλος!

Ήρθανε λέει οι κοινοτικοί απεσταλμένοι να μας βάλουν χέρι και να μας ελέγξουν. Ειπώθηκε ότι είχαν και απαράδεκτη συμπεριφορά, με στυλ εισβολέα. Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί ήρθα να υποδεχτούν και να υπομείνουν τον τσαμπουκά των κοινοτικών απεσταλμένων, χωρίς να αναλογιστούν το αυτονόητο. Ότι κάποιοι ανώτεροι υπάλληλοι ούτε μπορούν ούτε και έχουν το δικαίωμα να απαιτούν να έρθει ο υπουργός για να του τα ψάλουν. Έκανε το αυτονόητο ο Βενιζέλος, κάτι που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας από τους υπόλοιπους υπουργούς. Έστειλε δηλαδή τους αρμόδιους υπηρεσιακούς του υπουργείου, αυτούς που είναι σε ανάλογη θέση για να συνομιλήσουν με τους κοινοτικούς απεσταλμένους. Και το καλύτερο είναι ότι βρέθηκαν και φωνές που τόλμησαν να τον κατακρίνουν γι αυτό λέγοντας ότι κρύφτηκε από τους κοινοτικούς απεσταλμένους! Ποίος μωρέ να κρυφτεί, ο Βενιζέλος; Ο μόνος λόγος για να κρυφτεί ο Βενιζέλος είναι να τον κρύψουν οι υπόλοιποι για να μη κάνει κάνα λάθος και τους καταπιεί ολόκληρους! Καμιά φορά το αυτονόητο, το να αντισταθείς σε μια συμπεριφορά που σε μειώνει φτάνει να είναι κατόρθωμα ή αμάρτημα.
Και μια και είπαμε για κοινοτικούς απεσταλμένους, θυμήθηκα τους άλλους απεσταλμένους που μας είχαν κουβαληθεί προ εβδομηκονταετίας. Τους Γερμανούς εννοώ. Αυτούς που πήραν αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από την χώρα μας, αυτούς που διέλυσαν την χώρα μας και που μας χρωστάνε πολεμικές αποζημιώσεις ύψους περίπου 70 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό δεν είχαμε ποτέ τα κότσια να το διεκδικήσουμε, αντιθέτως οι πολιτικοί μας προσπάθησαν να εμποδίσουν Έλληνες πολίτες με αυτοσεβασμό από το να τις διεκδικήσουν έχοντας δικαιωθεί δια της δικαστικής οδού. Και έρχονται τώρα οι Γερμανοί να πουν ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα λάθη των Ελλήνων. Έχουν δίκιο, δεν μπορούν να πληρώνουν οι Γερμανοί τα λάθη των Ελλήνων, να πληρώσουν όμως τα λάθη των Γερμανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: