Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Ατάκες του 2009 που «έγραψαν».
Ολόκληρη την χρονιά που μας πέρασε μάζευα τις καλύτερες φράσεις που ακουστήκανε. Απολαύστε τες.


Διονύσης Ψωμιάδης αντινομάρχης Θεσσαλονίκης «Συνδικαλισμός ίσον φασισμός, για μένα»
Βουλγαράκης: «Αυτό είναι σύνηθες και δεν αποτελεί πρόβλημα», απήντησε ερωτηθείς αν θεωρεί δεοντολογικό, ενώ ήταν υπουργός Πολιτισμού, να κατατίθενται εμβάσματα ύψους 465.000 ευρώ, στις 6.8.2007, σε κοινό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας του ιδίου και της συζύγου του, από τη Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Προκόπης Παυλόπουλος: Η αστυνομία είναι παρούσα και διασφαλίζει τις περιουσίες των ανθρώπων. Την ίδια ώρα ολόκληρη η ελληνική επικράτεια συγκλονιζόταν από καταστροφές τραπεζών αλλά και περιουσιών ιδιωτών.
Ο Γιαννης Ραγκουσης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ" Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι μια κυβέρνηση η οποία ήρθε με τα βαρύγδουπα λόγια της σεμνότητας και της ταπεινότητας και σήμερα έχει κάνει τον ελληνικό λαό να κλείνει τις τηλεοράσεις του και να μην αφήνει τα παιδιά να παρακολουθούν δελτία ειδήσεων γιατί όλα όσα περιλαμβάνουν σε σχέση με το κυβερνητικό έργο, είναι ακατάλληλο δι ανηλίκους.
Σταύρος Δαϊλάκης, βουλευτής Δράμας με την Νεα Δημοκρατία. Ο εν λόγω βουλευτής, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος (Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Αγγέλου, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου), οι οποίοι όπως είπε ζημιώνουν τον Κ.Καραμανλή, και οδηγήθηκε γι’ αυτό σε διαγραφή από το κόμμα. Χειμαρρώδης! Πετάει την μια ατάκα μετά την άλλη.
• «Θα φύγω ως νίντζα, υπερασπιζόμενος τον αρχηγό μου»
• «Ο Καραμανλής είναι ένα άλογο καλό που δεν πρέπει να βγαίνει δεύτερο από ένα κόμμα δωματίου, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ»
• «Καταφέραμε να κάνουμε κόμμα το ΠΑΣΟΚ»
• ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον ελληνικό λαό λέγοντας: «η κυβέρνησή μου δεν έλυσε θέματα. Ήταν στο σημειωτόν»
Γ. Δριβελέγκας. «Το σκάνδαλο έχει ηγούμενο και αυτός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου».
Και η αφρόκρεμα των φράσεων που συλλέχθησαν:
Ράντοσλαβ Σικόρσκι Πολωνός υπουργός Εξωτερικών: «Ο παππούς του Ομπάμα ήταν κανίβαλος, έφαγε έναν Πολωνό ιεραπόστολο.»
Προκόπης Παυλόπουλος: Και μη ξεχνάμε ότι στόχος της αστυνομίας είναι ο άνθρωπος.
Άρης Σπηλιωτόπουλος: Ο υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε στη Βουλή αν θα προτιμούσε ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σουφλιά ή τον Σιούφα. Απάντησε προς γενική κατάπληξη όλων: «Εμένα μου αρέσει και ο κουφός και ο μουγγός!».
Καρατζαφέρης απευθυνόμενος προς τα Σκόπια. «Καλά θα κάνει η κατσίκα να μην τρίβεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».
Γιάννης Μανώλης: «Είμαι κατά της συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΛΑΟΣ. Εδώ δεν κυβερνιέται η χώρα με ένα κόμμα, θα κυβερνηθεί με δυο;»
Καρατζαφέρης προς Ρουσόπουλο. Εδώ έχουμε ολόκληρο διάλογο: «Είστε ο καλύτερος μεταπολεμικός υπουργός προπαγάνδας. Συγχαρητήρια κ. υπουργέ, ξεπεράσατε τον Γκέμπελς». Εδώ παρενέβηκε ο αντιπρόεδρος της βουλής κος Σούρλας, οπότε ο Καρατζαφέρης είπε: «Ανακαλώ, δεν είναι καλύτερος του Γκέμπελς».
Μισέλ Μπασελέ, πρόεδρος της Χιλής απευθυνόμενη σε αμερικανούς δημοσιογράφους: «Ξέρετε γιατί δεν θα γίνει ποτέ πραξικόπημα στις ΗΠΑ; Επειδή στις ΗΠΑ δεν υπάρχει Αμερικανός πρέσβης!»
Και οι καλύτερες:
Αλαβάνος για τα σκάνδαλα. «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μοιάζουν με καλόγρια που απέξω φοράει ράσο και από μέσα στρινγκ».
Στέφανος Τζουμάκας (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): «Σπαταλήσαμε - οι Πασόκοι- την πρώτη τετραετία για να βγάλουμε γκόμενες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή! Ετούτοι εδώ -οι Γαλάζιοι- θέλουν μέσα σε μια τετραετία να τα κάνουν όλα».


Παγκοσμιοποίηση. Οι Έλληνες εξάγουν «τρομοκρατία»!


Έχει και τα καλά της η παγκοσμιοποίηση. Αφού μας είχανε στην πρέσα της παγκοσμιοποίησης και μας έβγαλαν κυριολεκτικά το λάδι, με την εξέγερση των Ελλήνων φοβήθηκαν οι ξεζουμιστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανησύχησαν τα πουλάκια μου. Τα κατεξοχήν μέσο πλουτισμού των πλούσιων χωρών και τάξεων, το ΔΝΤ, ευθέως δήλωσε ότι αν δεν γίνει εφικτό να αναδιανεμηθεί ο πλούτος, τότε κοινωνικές αναταραχές όπως της Ελλάδας μπορούν να εξαπλωθούν. Ο Σαρκοζί ανέβαλλε τις εκπαιδευτικές αλλαγές θορυβημένος από την Ελληνική εξέγερση. Επεισόδια σημειώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, «αφιερωμένα» στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, η πασιονάρια της Ευρώπης, δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Όσο πλουτίσανε πλουτίσανε, φτάνει τόσο. Ας δώσουν από τα κέρδη τους πίσω.


Ποιος τολμά να πετάξει τα παπούτσια του;

Ήρθε αυτός ο απίθανος τυπάκος εκεί στο Ιράκ, να κάνει κάτι που πολλοί θα το θέλαμε. Πέταξε τα παπούτσια του στον πιο μισητό άνθρωπο του πλανήτη! Μπορεί να έφαγε το ξύλο της χρονιάς, έγινε όμως ήρωας και την πράξη του θα μιμηθούν χιλιάδες άλλοι.
Εδώ όμως δεν θα τολμούσε να το κάνει. Αφού οι πολιτικοί μας έχουνε πάρει και τα σώβρακα, η κίνηση του να βγάλει κάποιος τα παπούτσια του ισοδυναμεί με στριπτίζ και ερωτική πρόσκληση. Ε δεν λέει ΚΑΙ ξυπόλητος ΚΑΙ απαυτωμένος…


«Ναι εμείς μπορούμε». Α ρε Γιωργάκη…

Ούτε ένα σύνθημα δεν μπορεί να βγάλει αυτό το παιδί… Λόγω αυτής της δυσκολίας του τι έκανε λοιπόν; Μετέφρασε αυτούσιο το σλόγκαν του Ομπάμα «yes we can». Το επόμενο στάδιο αντιγραφής είναι η ηλιοθεραπεία ή το σολάριουμ. Θα μείνει στον ήλιο μέχρι να μαυρίσει! Βέβαια, άφρο μαλλιά δύσκολα θα αποκτήσει…


Όταν οι αναρχικοί και το κράτος αλλάζουν ρόλους.

Στον ομολογουμένως επιτυχημένο αγώνα τους τα ΜΜΕ παρουσίασαν τους αναρχικούς ως τους υπαίτιους για τα καμένα καταστήματα ξεχνώντας όχι μόνο ποιοι κυρίως κρύβονται πίσω από αυτά σε μόνιμη βάση, αλλά και ποιος ο λόγος που δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, οι αναρχικοί, οι οποίοι δεν μας συνήθιζαν σε κάτι πραγματικά έξυπνο επικοινωνιακά, αυτή τη φορά έκαναν την διαφορά: Έκαναν έναν πολύ επιτυχημένο έρανο για την γιαγιά στην Θεσσαλονίκη της οποίας το περίπτερο κάηκε σε επεισόδια τον Νοέμβρη. Για την ιστορία, η γιαγιά ζήτησε αποζημίωση από το κράτος για το καμένο της περίπτερο αλλά το κράτος της αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι το περίπτερο της κάηκε τον Νοέμβρη και όχι στα επεισόδια του Δεκεμβρίου… Ως τώρα είχαμε το μπέρδεμα ποιος κρύβεται πίσω από τους βανδαλισμούς, τώρα αποκτήσαμε και το μπέρδεμα από ποιόν θα περιμένουμε βοήθεια… Για δες πως αλλάζουν οι ρόλοι…



Ελληνική αγροτιά.

Μέσα σε όλα αυτά είναι και οι αγρότες. Κουρασμένοι από το να γίνονται πιόνια και θύματα του καθενός κομματικού συνδικαλιστή που τους πουλάει για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του, οι αγρότες κατεβαίνουν στους δρόμους χωρίς άνωθεν καθοδήγηση. Η Ένωση Νέων Αγροτών λοιπόν, εκεί στον κάμπο της Θεσσαλίας, αντί να γίνει για άλλη μια φορά θύμα των συνδικαλιστών, επέλεξε τον μοναχικό δρόμο της αυτοοργάνωσης, χωρίς ταμπέλες και κούφια λόγια, μόνο έργα. Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουν να έχουν αποτέλεσμα ή αν τελικά θα τους καπελώσει κάποιος, αυτό που είναι γνωστό όμως, είναι ότι οι δύο συνδικαληστές (με την σωστή ορθογραφία της λέξης γραμμένη όπως την βλέπετε) των δύο μεγάλων κομμάτων κόντεψαν να πάθουν εγκεφαλικό. Άντε και με την νίκη εκεί στον κάμπο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: