Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ιερώνυμος ή Κ***ώνυμος;

Αφού μπήκε στην φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων – και αυτό είναι προς τιμή του πρώην Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που δεν προστάτεψε κάποιον που είχε λερωμένη τη φωλιά του - άρχισαν ήδη οι προσπάθειες αποφυλάκισής του!
Συγκεκριμένα, σε μια επίδειξη απύθμενου θράσους, η εκκλησία και ο καινούριος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ζήτησε από την κυβέρνηση την δημιουργία ενός ειδικού σωφρονιστηρίου για κληρικούς στο ορεινό μοναστήρι της Άνω Δίβρης στην Ηλεία. Με λίγα λόγια, όσοι κληρικοί βρίσκονται στην φυλακή (και κυρίως ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων), η εκκλησία μας προτείνει να αποφυλακιστούν και να κλειστούν σε ορεινό μοναστήρι για να συνεχίσουν να ασκούν τα ιερατικά τους καθήκοντα! Εγώ γιατί ήξερα ότι η εκκλησία καθαιρεί τους κληρικούς που έχουν υποπέσει σε τέτοια εγκλήματα; Τελικά ο καινούριος Αρχιεπίσκοπος μόνο ιερώνυμος δεν είναι.


Στης Ακρίβειας τον καιρό

Τα μάθατε; Η Αθήνα μας με τους πανέμορφους και πεντακάθαρους δρόμους, τα μαγικά της πάρκα και το απέραντο πράσινο, είναι ακριβότερη από την Στοκχόλμη(!), την Μελβούρνη(!),το Λουξεμβούργο(!), τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο(!) και όλες τις πόλεις της Γερμανίας!


Ποιος είναι μεγαλύτερος φασίστας, ο φασίστας ή ο αντιφασίστας;

Αναπόφευκτα δημιουργείται ένα τέτοιο ερώτημα όταν μαθαίνουμε ότι ομάδα αντιφασιστών πυρπόλησε βιβλιοπωλείο! Μετά τους Ναζί, και ενώ είχαμε ξεφύγει προ πολλού ενός καταστρεπτικού Μεσαίωνα, περιμέναμε ότι θα πάμε μπροστά και όχι πίσω. Όταν λοιπόν καίγονται όχι απλά βιβλία, αλλά ολόκληρα βιβλιοπωλεία, ανεξάρτητα του τι πρεσβεύουν αυτά, μιλάμε για μεγάλο πνευματικό πισωγύρισμα. Και το πιο ενοχλητικό απ’ όλα είναι ότι κανείς από όλους αυτούς τους φαφλατάδες δεν μίλησε. Ούτε καν οι της Δεξιάς. Και το τραγικότερο είναι ότι ακόμα και οι της Δεξιάς, θα βγαίνανε ωρυόμενοι να καταδικάσουν το γεγονός, αν αυτό συνέβαινε σε βιβλιοπωλείο της αριστεράς. Προς τι η μεροληψία; Προς τι η ανοχή σε τέτοια εγκλήματα κατά του ανθρώπινου πνεύματος; Όσο απαράδεκτες και να είναι οι ιδέες κάποιας ιδεολογίας, είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο να ρίχνονται βιβλία στην πυρά. Και είναι ακόμα πιο ανεπίτρεπτο να μην παίρνουν θέση όλοι αυτοί που κόπτονται τόσο περί δημοκρατίας.
Κλείνοντας θα παραθέσω την πραγματικά συγκλονιστική φράση αυτού του πραγματικά μεγάλου δημοκράτη, Βολταίρου: «Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου, ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις». Αυτός ο όμορφος αντιφασίστας τα έχει πει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε ανόητο που νομίζει ότι είναι αντιφασίστας.


Ελληνική ναυτιλία

Σίγουρα όλοι σας είδατε την διαφήμιση στις τηλεοράσεις για την ελληνική ναυτιλία που «μας κάνει περήφανους» και που «είναι παγκόσμια δύναμη». Φαντάζομαι θα σας δημιουργήθηκε η απορία προς τι αυτή η διαφήμιση.
Γι’ αυτό είναι εδώ ο Χειρούργος, για να σας την λύσει. Την ίδια λοιπόν περίοδο που παίζεται η διαφήμιση, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού εισηγείται την επιβολή προστίμου στην Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και σε 14 ακτοπλοϊκές εταιρείες για την δημιουργία καρτέλ.
Το είδατε στις ειδήσεις; Προσωπικά, ίσα ίσα άκουσα κάποιον τηλεπαρουσιαστή να το ψιλοαναφέρει. Και όμως, εν μέσω θέρους που η χρήση πλοίων αυξάνεται κατακόρυφα, μια τέτοια είδηση θα έκανε πάταγο και όλα τα ΜΜΕ θα το είχαν πρώτο θέμα για ημέρες. Γιατί δεν έκανε καθόλου ντόρο; Απλούστατο. Με την διαφήμιση της ελληνικής ναυτιλίας, βούλωσαν με νομιμότατο χρήμα όλα τα στόματα από όλα τα κανάλια. που διψούν για φρέσκο χρήμα από διαφημίσεις.
Υ.Γ. Και ενώ με αναίδεια διαφημίζεται η Ελληνική Ναυτιλία, 8 λιμενεργάτες στο κολαστήριο της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, μας υπενθύμισαν με τον τραγικότερο τρόπο πόσο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε για την Ελληνική Ναυτιλία που σκοτώνει τους Έλληνες…
Υ.Γ. 2 Ε κι αυτός ο Βουλγαράκης, όπου πάει όλα σκ… γίνονται!


Γιορτή της Δημοκρατίας.

Οξύμωρο μου φαίνεται… Γιορτάζουμε μια Δημοκρατία που δεν έχουμε, ενώ θα έπρεπε να της κάνουμε μνημόσυνο… Ή μάλλον, να φτιάχνουμε από μια Φανουρόπιτα το κάθε σπίτι, μπας και μας έρθει…


Προπαγάνδα φθηνή.

Χαστούκι λέει έριξε η γερμανίδα καγκελάριος κα. Μέρκελ στον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Γκρουέφσκι.
Για την ακρίβεια είπε: "Καλό θα ήταν η "Μακεδονία", θα μπορούσα να πω η "FYROM", πρώτα να λύσει τις διαφορές της με την Ελλάδα για το όνομα διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει και η διαδικασία εισόδου της στο Νάτο".
Ειλικρινά, χαστούκια ακούω και χαστούκια δεν βλέπω. Αντιθέτως, διαβάζω μια αναφορά της FYROM με το όνομα Μακεδονία, ενώ λίγες λέξεις παραπέρα, διαβάζω και το νόμιμο όνομα FYROM. Σαφέστατη προσπάθεια τήρησης ισορροπιών. Η ακριβής ανάλυση της φράσης όμως «θα μπορούσα να πω η "FYROM"» σαφώς γέρνει υπέρ των Σκοπίων αφού το «θα μπορούσα να πω» έντεχνα αποδυναμώνει το "FYROM" ενώ με την φράση «"Καλό θα ήταν η "Μακεδονία"» ενδυναμώνει το όνομα «Μακεδονία». Η σύγκριση αυτών των δύο τμημάτων της πρότασης αποβαίνει σαφώς εις βάρος μας. Και τέλος, η φράση «διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει και η διαδικασία εισόδου της στο ΝΑΤΟ», δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από την αποδοχή ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας και μετά να εισέλθουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.
Μάλλον το κόλπο είναι άλλο και το μάθουμε όταν είναι αργά. Όταν δηλαδή εμείς πανηγυρίζουμε που δεν αναγνωρίστηκε ζήτημα μακεδονικής μειονότητας, μας σερβιριστεί και η ονομασία των Σκοπίων, έτσι ώστε να νομίζουμε ότι είμαστε και κερδισμένοι.
Πάρτε για παράδειγμα την φράση «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι». Στην συγκεκριμένη περίπτωση με την επιστολή περί μακεδονικής μειονότητας, νιώθουμε ακριβώς έτσι. Μια τεχνητά δημιουργηθείσα κατάσταση ώστε να ανακουφιστούμε αν δεν μας πάρουν το βόδι, και ταυτόχρονα να αποδεχτούμε ότι μας χρωστάνε και δεν θα τα πάρουμε ποτέ διότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!


Αληθεύει;

Αληθεύει ότι τα μεγάλα αφεντικά ζητήσανε από την Ελλάδα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης από «Μακεδονία» σε «Μίκρα»; Αληθεύει ότι η κυβέρνηση το αποδέχτηκε; Αληθεύει ότι είμαστε πολύ «μίκρα» τελικά; Οι εφημερίδες των Σκοπίων έτσι λένε. Οι δικές μας απλά ΔΕΝ λένε.



Υ.Γ. Την Κυριακή στο ένθετο «Ταξίδια» του Αγγελιοφόρου θα βρείτε ένα υπέροχο άρθρο του Χειρούργου. Μην το χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: