Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Απολεσθέντα.

Χάθηκε κόμμα αντιπολίτευσης 33 ετών, με χρόνιο διανοητικό πρόβλημα αυτοπροσδιορισμού και προσανατολισμού. Από την 16η Σεπτεμβρίου δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Οι συγγενείς του το αναζητούν απεγνωσμένα. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να ειδοποιήσει τις αρχές ή τους συγγενείς του στην διεύθυνση:

Χαριλάου Τρικούπη 50 Τ.Κ. 106.80

Τηλ. Κέντρο: 2103665000

FAX: 2103606958

Ο Ευρών αμειφθήσεται.

Οι ΔΕΗτζήδες δώσανε τα ρέστα τους.

Μια μικρή σπαρταριστή ιστορία από την πολιτική ζωή της χώρας μας: Δύο εναερίτες της ΔΕΗ σε συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό κάλυψαν με μαύρες σακούλες τις κάμερες που παρακολουθούν (και) τις διαδηλώσεις στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. Συνελήφθησαν γι’ αυτό και μετά έγινε χαμός! Βγήκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και είπε ότι έπρεπε να συλληφθεί και ο ίδιος (!) ως ηθικός αυτουργός, μια και αυτός έδωσε την εντολή να γίνει αυτό. Ο δε βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Μανώλης έριξε φαρμακερό βέλος δηλώνοντας ότι το κράτος είναι ανίκανο να συλλάβει κουκουλοφόρους που καταστρέφουν αλλά είναι ικανό όταν πρόκειται να συλλάβει ειρηνικούς διαδηλωτές!

Υ.Γ. Νο 1. Μάλλον θα ήθελε να πει ότι το κράτος ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τους κουκουλοφόρους ως Δούρειο Ίππο στα σκοτεινά σχέδια του γι΄ αυτό και τους αφήνει να αλωνίζουν, αλλά αποφάσισε ότι «το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν».

Υ.Γ. Νο 2. Αν αναρωτιέστε που ήταν η αντιπολίτευση σε αυτήν την ιστορία μάλλον δεν διαβάσατε το άρθρο «Απολεσθέντα».

Ελληνίδες γιαγιάδες – Αμερικανοί επιστήμονες = 1 – 0.

Το καλοκαίρι, οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ προέβλεψαν για την πατρίδα μας ότι ο χειμώνας θα είναι θερμός σαν και τον περσινό. Γι’ αυτήν την πρόβλεψη οι Αμερικανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία αιχμής, φωτογραφίες και αναλύσεις από διάφορες θερμοκάμερες, φασματοκάμερες κλπ από δορυφόρους και άλλα πανάκριβα μηχανήματα. Από την άλλη μεριά, οι Ελληνίδες μαυροφορεμένες (και με τσεμπέρι) γιαγιάδες παρατηρώντας τις φουντουκιές αν είναι φορτωμένες ή όχι, τα μερομήνια αλλά και την συμπεριφορά ορισμένων ζώων, προέβλεψαν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι βαρύς. Προς το παρόν κερδίζουν οι γιαγιάδες. Εδώ στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, δεν κώλωσαν ούτε όταν ακόμα και τα μουλάρια γονάτισαν, σε Αμερικανάκια με χοντρά γυαλιά θα κωλώσουν;

Μητσοτάκης.

Εδώ δεν χρειάστηκε να μπει μεγαλύτερος τίτλος, αυτός ο άνθρωπος από μόνος του παραείναι αρκετός. Πριν 15 χρόνια είχε πει το αλησμόνητο: «Σε 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς». Και γουρλής και διορατικός! Τόσο που, μετά από 15 χρόνια, ασχολείται με αυτό ακόμη και η κόρη του!

Υ.Γ. Μάλλον θα ασχολείται για να τελειώσει αυτό που άρχισε ο πατέρας της.

Μαγγίνας Νο 1.

Στην αποκάλυψη ότι ο υπουργός απασχόλησης Μαγγίνας είχε την δούλεψή του 3 μετανάστες χωρίς να τους πληρώνει τα ένσημα, ο ίδιος απάντησε ότι τους φιλοξενούσε από ανθρωπισμό και μόνο. Για τους δυο το είπε αυτό, τον τρίτο τον «ξέχασε». Θα ήθελα να ήξερα πόσοι το χάψανε αυτό.

Το θέμα είναι ότι κανένας τους εδώ και πολλά χρόνια δεν κάνει σοβαρό έργο για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Το αντίθετο, την ενισχύουν. Πως; Μα με το να κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις χρεών σε επιχειρηματίες που χρωστούν εκατομμύρια στο Ι.Κ.Α. και λοιπά ταμεία, ενθαρρύνοντας εμμέσως και τους υπόλοιπους που δεν χρωστούν να κάνουν το ίδιο. Όπως επίσης, με την τεχνητή δημιουργία έλλειψης προσωπικού στο Ι.Κ.Α., σε σημείο που να αδυνατεί να κάνει τους αναγκαίους ελέγχους στις επιχειρήσεις.

Τώρα, βλέπουμε έναν υπουργό να εισφοροδιαφεύγει, διαπράττοντας σοβαρό αδίκημα νομικό και ηθικό, το οποίο ενέχει και την ποινή επιβολής προστίμου. Να δω να του ρίχνουν πρόστιμο κι ας πεθάνω. Μάλλον θα φτάσω τα 160 αν περιμένω να πεθάνω από αυτό…

Εγώ πάντως τον λυπάμαι τον κακομοίρη. Φανταστείτε ότι έβαλε την κόρη του στον ΟΤΕ να παίρνει 1000 ευρώ. Κοτζάμ υπουργός, φανταστείτε τι οικονομική απελπισία τον είχε πιάσει για να χρησιμοποιήσει την δύναμή του για μια θεσούλα των 1000 ευρώ. Και αν το καλοσκεφτείτε, στους «φιλοξενούμενους» του, μη δίνοντας τα ένσημα που δικαιούνταν γλίτωνε πιθανόν λιγότερα από 500 ψωροευρώ. Ψωροευρώ για κάποιον με την οικονομική επιφάνεια του εν λόγω υπουργού βέβαια, γιατί για άλλους, 500 ευρώ σημαίνει ακόμα και 12 ώρες εργασία την ημέρα για ένα μήνα. Για σκεφτείτε το. Ένας υπουργός για να φτάσει να κλέβει τα ένσημα των «φιλοξενούμενων» του, πόση μεγάλη ανάγκη χρημάτων είχε! Άκαρδοι βρωμοέλληνες, θα έπρεπε να ντρέπεστε που τον κατακρίνετε έτσι! Θα θέλατε ρε σεις να είσαστε στην θέση του;

Απορία: Εσείς θα βάζατε τους καλεσμένους σας να καθαρίζουν την αυλή σας;

Μαγγίνας Νο 2.

Αν θυμηθούμε το θλιβερό περιστατικό με την απαγωγή και ανάκριση των Πακιστανών από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, τότε η όλη ιστορία με τους φιλοξενούμενους του Μαγγίνα δείχνει πόσο άλλαξε η μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας. Ανέβηκε το επίπεδο υποδοχής των μεταναστών μας σε σημείο που αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και από τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες πλέον τρώνε την σκόνη μας! Τόσο καλές υπηρεσίες παρέχουμε, που μέχρι και οι υπουργοί δηλώνουν πρόθυμοι να τους φιλοξενήσουν!

Εμένα ούτε κοινοτάρχης δεν με έχει φιλοξενήσει. Γιατί κύριοι; Δήμαρχεεε!!! Ετοιμάσου, έρχομαι!!

Μαγγίνας Νο 3.

Κάτι φωνές αρχίσανε ν’ ακούγονται για αυθαίρετες κατασκευές σε κτίσμα του κ. Μαγγίνα, το οποίο λένε κάποιες εφημερίδες ότι είναι επίσης αυθαίρετο! Τελικά η πολιτική δεν είναι καθόλου μονότονη όπως νομίζουν όσοι ιδιωτεύουν. Θλιβερή; Ναι. Αστεία; Ναι εις το δεκαπλάσιο! Ετοιμάζω εισήγηση στον ΟΠΑΠ να συμπεριλάβει στο «Πάμε Στοίχημα» και το εξής παιχνίδι υψηλού επιπέδου, με υψηλές αποδόσεις και μεγάλα κέρδη, γέλια και κλάματα: «Ποιος πολιτικός θα γίνει ρόμπα την επόμενη εβδομάδα;».

Η πολιτική ομορφαίνει την ζωή.

Κι απάνω που έγραφα για το πόσο αστεία είναι η πολιτική, ήρθε ο Ψωμιάδης ντυμένος Αη Βασίλης να μοιράσει δώρα την Κυριακή το πρωί έχοντας για έλκηθρο ένα ελικόπτερο…

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια στον βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια.

Υπάρχει μια φράση που λέει: «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια στον βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια». Αυτό αντικατοπτρίζεται απόλυτα με τα τεκταινόμενα στην Ολυμπιακή. Πριν ανακοινωθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την Ολυμπιακή, η Aegean έδινε προσφορές για πτήσεις εσωτερικού στα 19 ευρώ + φόρους. Μια μέρα μετά, κλάφτα...

Από την βιογραφία του Ωνάση: Τι έλεγε ο ίδιος για την Ολυμπιακή.

Αναδημοσίευση από κείμενο της ιστοσελίδας www.liberopoulos.gr, του Δημήτρη Λυμπερόπουλου, εξαιρετικού συγγραφέα, δημοσιογράφου και βιογράφου του Ωνάση:

«Ο Ωνάσης έλεγε: Η ναυτιλία μας είναι πρώτη στο κόσμο, γιατί αυτοί που την έφτασαν στη κορυφή βρίσκονται στο εξωτερικό, μακριά από την γραφειοκρατία, την έπαρση και τη διαφθορά των πολιτικών...

"Τώρα που μου σκότωσαν το μοναχογιό μου, νιώθω ότι έχτισα μια περιουσία πάνω στην άμμο, αλλά και με την παραχώρηση της Ολυμπιακής αφήνω πίσω μου την πιό αγαπημένη μου δημιουργία στην ανικανότητα της γραφειοκρατίας και του εκάστοτε κομματικού παραλογισμού. Σου είχα πει ότι έφυγα από την Ελλάδα για να γλιτώσω απο τη μιζέρια και τους Έλληνες, τώρα θέλω να φύγω κι από τη ζωή για να γλιτώσω από τα πλούτη και ν΄αναπαυτώ στο Σκορπιό, δίπλα στον Αλέξανδρο..."

Από 16 ετών, φυγάς σφαγής, θύμα της ελληνικής ιθαγενείας, καίτοι υπερήφανος δι΄αυτήν, υπεβλήθην μερικές φορές στα 53 χρόνια της σταδιοδρομίας μου, ανά την υφήλιον εις σοβαράς αναμετρήσεις:

Έτσι:

1) Το 1948: Η Νορβηγική Κυβέρνησης με την σύμπραξιν της Αγγλικής και της Ολλανδικής Κυβερνήσεως, εκβιάζει τους 25 Νορβηγούς φαλαινοθήρας και μερικούς τεχνικούς δια την αφαίρεσιν των διαβατηρίων των, διότι ειργάζοντο εις τον φαλαινοθηρικόν στόλον μου, μοναδικόν τότε έξω της κλειστής λέσχης των. Ενίκησα και εξευτελίσθησαν.

2) Ο Βασιλεύς της Σαουδικής Αραβίας με πρωθυπουργόν τον νυν Βασιλέα Φευζάλ, και τα τότε ανήμερα θηρία και νυν υποβιβασθέντα σε ερίφια, αι επτά αδελφαί πετρελαίων, με την συμπαράστασιν των Αμερικανικών και των Αγγλικών Τραπεζών, του Στέιτ Ντεπάρτμεντ και του Φόρειν Όφις συμπεριλαμβανομένου, με αντιμετώπισαν . Πάλιν ενίκησα, εξαναγκάσας αυτούς εις συμβιβασμόν.

3) 1955: Το Κογκρέσσον της Αμερικής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χέμπερτ Μπραουντέηλ, με Υφυπουργόν τον σημερινόν Πρόεδρον του Αρείου Πάγου κ. Γουώρνερ Μπέργκερ, ο Πρόεδρος Αιζενχάουερ, ο Αντιπρόεδρος Νίξον, ευρίσκοντο σε αντίθεσιν μαζί μου. Πάλιν ενίκησα, επιβάλλων συμβιβασμόν.

Στη τέταρτη παράγραφο του κειμένου, ο Ωνάσης αναφέρεται στην αναμέτρησίν της Ολυμπιακής με το ελληνικό δημόσιο ( που αποκαλεί Μάνα ) και σταχυολογώ τα εξής αποσπάσματα:

4) Ερχόμεθα τώρα στη Μάνα μας. Και αυτή θέλει: <<Αναμέτρησιν>>.Περνάει διατάγματα το ένα μετά το άλλο ( εντός 24ώρου, όλα τελειωμένα, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Κρατ. Τυπογραφείο, κ.λπ. ) και προβάλλει δια της τεθλασμένης την απειλήν του παντελώς ασχέτου <<αυτοφώρου>>....Καίτοι η μάνα μας παραλογίζεται, επειδή είναι μάνα μας, δίνομε τόπο στην οργή και λέμε <<κάνε ότι θέλεις για να μη γίνουμε ρεζίλι>>

Και για την τελική αναμέτρηση, όπου το ελληνικό δημόσιο απειλεί τον Ωνάση και τους συνεργάτες του με φυλακή, ο δημιουργός της Ο.Α., γράφει:

5) Πάλι η φοβέρα φυλακής. Βρε μάνα σε ικετεύω! Θα γελοιοποιηθούμε όλοι μας εις τον διεθνή οικονομικό κύκλο>>. Τίποτε, εξακολουθεί να θέλει αναμέτρησην. Οπότε παραιτούμεθα ο εις μετά τον άλλον. Και τώρα μάνα ποιός θα πάει φυλακή;

Αλλά γιατί άραγε να πηγαίναμε φυλακή; Γιατί εθυσιάσαμε και εγώ μαζί, ένα μέρος από τα καλύτερα 18 χρόνια της ζωής μου, για να φτιάξω κάτι που το καμαρώναμε όλοι μαζί και μας ζηλεύουν και μας κυνηγούν οι ξένοι, φέρνοντας 255 εκατομμ. δολλάρια επένδυσιν σε συνάλλαγμα και δημιουργώντας έτσι την κατά πολύ ανώτερη επένδυσιν από οιανδήποτε άλλην Ελληνικήν ή αλλοδαπήν επένδυσιν και μάλιστα συναλλαγματοφόρον, της τάξεως 200 εκατομμ. Δολλ. Ετησίως.

Και παρακάτω γράφει:

Μήπως πρέπει να πάμε φυλακή διότι δημιουργήσαμε πόρους ζωής εις 8.000 οικογένειες, δια την μεγαλυτέραν, όπως είπαμε, επένδυσιν εις την Εθνικήν ιστορίαν από του Κολοκοτρώνη μέχρι του Κ.Καραμανλή μ.Χ.

Γιατί μας τυγχάνει φυλακή; Μήπως επειδή χτίσαμε τον ωραιότερο και πολυτελέστερο ουρανοξύστη στην καρδιά της Νέας Υόρκης, αξίας σήμερον 200 εκατομμ. δολλαρίων και τον τιμήσαμε ( μάνα ) με το όνομά σου;(Σημ: Πρόκειται για τον Ολύμπικ Τάουερ)

Γιατί, μήπως επειδή μέσα σε όλα αυτά μου σκοτώσανε και το μονάκριβό μου παιδί ωρισμένοι <<υπεύθυνοι>> τεχνικοί, όπως φαίνεται τώρα εκ των υστέρων εις την Εισαγγελίαν;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: