Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Γιώργο Λιάνη προσγειώσου

Επισυνάπτω την δήλωση του Γιώργου Λιάνη στο ραδιόφωνο του Αντέννα:
«Είμαι υπέρ της κατάργησης των προνομίων, είναι εξοργιστικό το θέμα των επιτροπών, είναι εξοργιστικό το θέμα της ασυλίας, όμως την ίδια ώρα το να πούμε ότι καταργούμε τη σύνταξη του βουλευτή θέλει μια περίσκεψη. Πόσα χρόνια με ξέρετε σαν δημοσιογράφο; Θέλετε να μάθετε τι σύνταξη πήρα από το δημοσιογραφία; 1100 ευρώ, νομίζετε εσείς ότι αν καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη μπορώ να ζήσω με τα 1100 ευρώ όταν πληρώνω 1500 ενοίκιο για το σπίτι μου και 1300 στο γραφείο μου;».
Κύριε Λιάνη, μήπως θα πρέπει να συνέλθετε λίγο; Ζείτε μήπως κάπου αλλού εκτός Ελλάδος; Μήπως αιθεροβατείτε;
Αυτήν την εποχή μόνο οι τυχεροί παίρνουν 1100 ευρώ σύνταξη. Κι εσείς αντί να σωπάσετε μια κι έχετε σοβαρότατες ευθύνες που κατήντησε η χώρα μας στάβλος, όντας 20 χρόνια βουλευτής, έχετε το θράσος να βγαίνετε και να υπερασπίζεστε την (μελλοντική) βουλευτική σας σύνταξη όταν συμβάλατε κι εσείς στο πετσόκομμα των συντάξεων όλων των υπολοίπων!
Κι αν εσάς δεν σας φτάνουν τα 1100 ευρώ της δημοσιογραφική σας σύνταξης για να πληρώσετε το ενοίκιο των 1500 ευρώ της οικίας σας, να έρθετε να μείνετε στο δικό μου! Κι αν τυχόν νιώσετε άβολα στο ταπεινό μου σπίτι των 200 ευρώ ανά μήνα, θα φύγω να μείνω με τους γονείς μου, μπας και γλιτώσω τα έξοδα.
Και άμα συνεχίζετε να ζορίζεστε οικονομικά, θα σας βοηθήσω και γω με κατιτίς. Εξάλλου σας χρωστάω μια εξυπηρέτηση, μια και με υπηρετήσατε για 20 συναπτά έτη στο κοινοβούλιο συμβάλλοντας στην σημερινή ευημερία αυτής της χώρας.
Υ.Γ. Σας αφιερώνω κύριε Λιάνη έναν λόγο που εκφώνησε ο Καποδίστριας στην Δ’ Εθνοσυνέλευση.
«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της. Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».


Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία


Όταν κατέβαινα τα καλοκαίρια στο σπίτι της γιαγιάς Αγγελικώς, κάθε Κυριακή έβλεπα την γιαγιά μου να παρατάει το κέντημά της και να κάθεται ευλαβικά μπροστά στην τηλεόραση. Ήταν η ώρα της Θείας Λειτουργίας σε ζωντανή μετάδοση από τον Μητροπολιτικό Ναό στην Αθήνα ή από κάποια άλλη εκκλησία κάπου στην Ελλάδα, η οποία είχε την τιμητική της. Η Γιαγιά, ανήμπορη να περπατήσει, με κλειστά τα μάτια της ταξίδευε ως την εκκλησία του χωριού. Με μια ευλάβεια που δεν έχω ξανασυναντήσει, η γιαγιά μου βρισκόταν δίπλα στους συγχωριανούς της, άκουγε τις ψαλμωδίες και μύριζε το λιβάνι και αγαλλίαζε η ψυχή της.
Σε εκατοντάδες χωριά με 5-10 γερασμένες, μόνες και έρημες ψυχές, παπάς πάει ίσως μια φορά τον χρόνο. Η κυριακάτικη λειτουργία της ΕΡΤ ήταν ένα βάλσαμο στην μοναχική τους ψυχή
Βρέθηκα μια φορά σε μικρή πόλη του εξωτερικού, φιλοξενούμενος σε ελληνική οικογένεια. Το πρωί της Κυριακής, με έκπληξη διαπίστωσα ότι παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία από το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ. Το ίδιο διαπίστωσα ότι έκαναν κάποιοι φίλοι μου, πάλι στο εξωτερικό. Αυτοί μάλιστα, όταν ήταν στην Ελλάδα, δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με την θρησκεία. Εκεί όμως, παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία της ΕΡΤ μέσω διαδικτύου μόνο και μόνο για να τους κρατάει και να τους θυμίζει τις ρίζες τους! Κάποιοι άλλοι, μετανάστες στην Αυστραλία εδώ και 40 χρόνια, μάζευαν τις υπόλοιπες λιγοστές οικογένειες της μικρής κωμόπολης στο σπίτι τους για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία της ΕΡΤ.
Θα ήθελα να ήξερα: Αυτούς τους ανθρώπους τους σκέφτηκε κανείς εκεί στην ΕΡΤ ή στο αρμόδιο υπουργείο όταν πήραν την απόφαση να διακόψουν την μετάδοση της θείας λειτουργίας; Μα που να τους πάρει ο διάολος (προφανώς τους έχει πάρει ήδη) αυτούς που πήραν τέτοια απόφαση, πως να αντικρίσω στα μάτια όλους αυτούς τους ανθρώπους, στα απομακρυσμένα χωριά, στο εξωτερικό ή στην ανημπόρια, όταν κάποιος συμπατριώτης μου αποφάσισε να τους στερήσει κάτι τόσο μικρό για την ΕΡΤ αλλά τόσο σημαντικό για αυτούς;


Όταν η πολιτική καθημερινότητα κάνει ακόμα και τον Χειρουργό να σκέφτεται πως θα την περιγράψει…

Πολιτική υψηλού επιπέδου στην Ιταλία. Στην ιταλική βουλή αυτές τις ημέρες, συζητούνται διάφορες αλλαγές στο κόμμα του Μπερλουσκόνι. Μέσα σε αυτές τις αλλαγές που συζητούν, περιλαμβάνεται και η αλλαγή του ονόματος. Ε λοιπόν, ο θρυλικός πλέον Μπερλουσκόνι πρότεινε το όνομα του κόμματος να είναι Forza Gnocca (Gnocca = ωραία γκόμενα, μ**νί)! Εδώ ταιριάζει το «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ**νί χτενίζεται»!


Τι πέτυχε η Ελλάδα αποφεύγοντας πριν από 2 χρόνια να κάνει το κούρεμα που σχεδιάζεται για τώρα;

1) Έχοντας λάβει τα 70 από τα 110 δις ευρώ του μνημονίου, κατάφερε να τα κάνει ενυπόθηκα δάνεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα κουρέψει.
2) Κατάφερε να πουλήσει μέρος της περιουσίας της σε τέτοιες τιμές που μυρίζουν μίζα. Όταν για παράδειγμα ο Καραμανλής τόλμησε να πουλήσει το 25% του ΟΤΕ στους Γερμανούς στην τιμή των 26 ευρώ ανά μετοχή, το ΠΑΣΟΚ κόντεψε να τον φάει ζωντανό. Δυο χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ πούλησε το 10% του ΟΤΕ για μόλις 8 ευρώ ανά μετοχή… Φανταστείτε τι άλλα πουλήσανε και δεν τα μάθαμε…
3) Από κει που όλα στήθηκαν από έξω, βρεθήκαμε δακτυλοδεικτούμενοι ως τεμπέληδες (ενώ εργαζόμαστε περισσότερο σχεδόν από όλους τους ευρωπαίους) και ως κλέφτες (ενώ τις μίζες τις δίνανε οι Γερμανοί).
4) Βάλαμε το περίστροφο εκεί που ξέρουμε…

Υ.Γ1. Παρεμπιπτόντως, το κούρεμα που θα γίνει, πιθανότατα θα είναι εσωτερικό κούρεμα. Δηλαδή θα το χρεωθούν εγχώριοι κάτοχοι ομολόγων της χώρας μας, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Με λίγα λόγια, αν γίνει αυτό, μιλάμε για οικονομική αυτοκτονία.
Υ.Γ2. Σε αυτήν και μόνον αυτήν την περίπτωση, τα εγχώρια μέσα πιθανότατα να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Και τότε θα δούμε την τηλεόραση να δίνει το «εμπρός μαρς», και ο λαός να επαναστατεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: