Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Λαζόπουλος. Κίνδυνος για το πολιτικό καθεστώς της Ελλάδος;

Στην εκπομπή της Τρίτης 10 Μαΐου, όσοι την είδατε, πιθανώς να προσέξατε έναν Λαζόπουλο λίγο μαζεμένο, να δηλώνει τονίζοντας ότι μια φορά έβγαλε βίντεο που δεν έχει παιχτεί στην ελληνική τηλεόραση, και δεν πρόκειται να το ξανακάνει। Σαν να έλεγε με πίκρα, «Εντάξει, θα κάτσω φρόνιμα». Ταυτόχρονα ανέφερε ότι γνωρίζει πως τον παρακολουθούν. Τόνισε επίσης ότι μέσα από τις καταγεγραμμένες υποκλοπές που διαπράττει η ΕΥΠ εις βάρος του, θα μπορέσουν να βρουν εάν έχει περίεργες αντεθνικές διασυνδέσεις, όπως πολλοί έσπευσαν να του προσάψουν, λέγοντας ότι με το βίντεο-ξεσκέπασμα του Στρος Καν για την προσυνενοημένη προσφυγή στο ΔΝΤ, έβλαψε την χώρα.

Επιπλέον, δεν απάντησε - όπως πάντα κάνει ο Λαζόπουλος – στην πραγματικά βλακώδη επίθεση του επίσημου ΠΑΣΟΚ προς τον Λαζόπουλο. Για την ιστορία, το ΠΑΣΟΚ έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση λίγο μετά την προβολή του βίντεο με τον Στρος Καν: «Τον πατριωτισμό του Κινήματός μας, δεν θα τον αμφισβητήσει κανείς, πόσο μάλλον αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν και αυτοί που έγλυφαν τους "καταλληλότερους" επί 6 χρόνια, ενώ κατέστρεφαν τη χώρα».
Και, τέλος, ο Λαζόπουλος με έμμεσο αλλά σαφέστατο τρόπο, επιβεβαίωσε ότι ο Παπανδρέου δεν είναι προδότης, μεταφέροντας μια φράση της μητέρας του: «Του προδότη τα μαλλιά δεν ασπρίζουν».
Εμένα μου δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι απείλησαν τον Λαζόπουλο, οπότε ο άνθρωπος αναγκάστηκε να μαζευτεί.

Υ.Γ. Για το αν τα μαλλιά του προδότη ασπρίζουν ή όχι εγώ πάντως δεν θα έπαιρνα όρκο…


Μπιν Λάντεν.

Η φράση που αποτυπώνει καλύτερα την ιστορία της δολοφονίας του Μπιν Λάντεν είναι αυτή που είπε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ , ο οποίος διαβεβαίωσε τους ακροατές του πως η επιχείρηση ήταν «καθ’ όλα νόμιμη και σύμφωνη με τις αξίες μας». Για την ιστορία, τον αιχμαλώτισαν ζωντανό και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας του. Η ενέργεια αυτή, καθ’ όλα νόμιμη δεν νομίζω, όμως, σύμφωνη με τις αξίες τους είναι.
Αλήθεια, γιατί τον θέλανε νεκρό; Μήπως δεν έπρεπε να μιλήσει;


Συνάντηση του Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ως καλωσόρισμα στη συνάντησή τους, λέει ο Παπανδρέου στον Ιερώνυμο: «Μακαριώτατε, να σας καλωσορίσω και πάλι. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρισκόμαστε σήμερα και, μάλιστα, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, το ξέρετε κι εσείς πολύ καλά. Μια δύσκολη στιγμή, η οποία χρειάζεται τη συνέργειά μας, τη συνεργασία μας».

Στάθηκα στην λέξη συνέργεια και προσφεύγοντας στο βιβλίο του δάσκαλου Μπαμπινιώτη, είδα την πρώτη ερμηνεία της λέξης συνέργεια:
«συνεργία, συνέργεια (η) (συνεργιών) 1. ΝΟΜ. οποιαδήποτε εκ προθέσεως συνδρομή υλική ή ηθική, θετική ή αρνητική παρεχόμενη στον αυτουργό αξιοποίνου πράξεως (π.χ. όταν κάποιος, αν και έχει υποχρέωση, δεν ενεργεί προς αποτροπή αξιόποινης πράξης, όπως ο αστυνομικός διευθυντής που δεν παρεμπόδισε αστυνομικά όργανα τα οποία κακοποιούσαν πολίτες ενώπιον του, όταν χορηγεί κάποιος το όπλο σε άλλον για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας ή τον διευκολύνει να διαφύγει τη σύλληψη ή συμβουλεύει τον δράστη για τον τρόπο τελέσεως της πράξης κ.ά.)».
Η κυβέρνηση έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή της για την Κάρτα του Πολίτη, η οποία αποτελεί κόκκινο πανί για τους εκκλησιαστικούς κύκλους λόγω της ταύτισής της με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι η πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού». (Αποκαλ. κεφ. 13 στ. 17). Φαντάζομαι λοιπόν ότι ζητάει τώρα τη συναίνεση της εκκλησίας…
Η χρήση της λέξης συνέργεια είναι τυχαία ή η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια;


Κυρ Σωκράτη μου, δυστυχώς αυτό δεν το ‘ξερες.

Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στο Αμύνταιο δεν έχει πετύχει όπως νόμιζες. 200.000 ευρώ φέσι έχει φάει ο Δήμος!
Κλάφτα κυρ Σωκράτη μου… Τώρα τα μαθαίνουμε κι εμείς…


Δεν πετάμε τα κόκκινα αυγά στα σκουπίδια. Θα μας χρειαστούν.
Τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν από την Μ. Εβδομάδα είναι σφιχτά και σε σύγκριση με τα γιαούρτια «ταξιδεύουν» γρηγορότερα και είναι ευθύβολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: