Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Ο ρόλος των πολυεθνικών στην οικονομική καταστροφή της χώρας. Το παράδειγμα της Mercedes Benz Ελλάς.

Η εν λόγω λοιπόν εταιρεία, έχει να ελεγχθεί φορολογικά 15 ολόκληρα χρόνια! Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί είδηση. Το παρακάτω όμως είναι:
Μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσώπους αυτοκινήτων της χώρας, με τζίρο περίπου 500 εκατ. ευρώ κατ’ ετος, αποφέρει απειροελάχιστο κέρδος στη μητέρα Daimler Benz: 7,5 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων το 2008, δηλαδή ούτε καν 1,5% κέρδος! Λέτε η Mercedes να διατηρεί ολόκληρη εταιρεία εδώ για μόνο 1,5% κέρδος;
Το κόλπο είναι αλλού: Η μητέρα Mercedes της Γερμανίας πουλά στην Mercedes Ελλάς τα αυτοκίνητα υπερτιμολογημένα. Έτσι, η Mercedes Ελλάς παρουσιάζει μικρό κέρδος, εν αντιθέσει με την Γερμανική Mercedes, η οποία παίρνει όλα τα κέρδη. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται ότι αυτή η πληροφορία παρουσιάζει ενδιαφέρον. Όμως εδώ είναι όλο το ζουμί: Αφού το κέρδος παρουσιάζεται στην Γερμανία, άρα και φορολογείται εκεί. Έχουμε καραμπινάτη διαφυγή φόρων από την Ελλάδα με αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία αλλά και οικονομική ζημία.
Η Ελλάδα δεν παράγει αυτοκίνητα, οπότε η οικονομική ζημία που υφίσταται η χώρα μας από το παραπάνω κόλπο δεν είναι ολοφάνερη όπως είναι στο επόμενο παράδειγμα:
Ας πάρουμε την περίπτωση των Γερμανικών και Γαλλικών σούπερ μάρκετ. Αυτά λοιπόν, όχι μόνο ανταγωνίζονται Ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και πουλάνε Γερμανικά και Γαλλικά προϊόντα. Εφαρμόζοντας το ίδιο κόλπο της υπερτιμολόγησης, τα πολυεθνικά σούπερ μάρκετ όχι μόνο πληρώνουν λιγότερους φόρους στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα γίνονται και περισσότερο ανταγωνιστικά, κατατροπώνοντας τα αντίστοιχα ελληνικά σούπερ μάρκετ αλλά και τα ελληνικά προϊόντα. Το πλεονέκτημα έναντι των ελληνικών προϊόντων αποκτάται και με ένα άλλο κόλπο: Την χαμηλή φορολόγησή των πολυεθνικών στην χώρα καταγωγής τους. Με αυτούς τους όρους λοιπόν, ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο αγορά του ισχυρού.Η προβοκάτσια της τρομοκρατίας.

Παλαιότερα, στην χώρα μας υπήρξε (για λίγο) ένα είδος τρομοκρατίας το οποίο ουσιαστικά λειτουργούσε ως ένα είδος άτυπου λαϊκού δικαστηρίου. Κάποιοι ίσως θα θυμούνται ότι θύματα των τότε τρομοκρατικών οργανώσεων ήταν κάτι βασανιστές της δικτατορίας, κάτι πράκτορες ξένων δυνάμεων, κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε για το αν αυτό καλείται τρομοκρατία ή λαϊκή τιμωρία. Γι αυτό και η αποδοχή αυτών των οργανώσεων για λίγα χρόνια ήταν αρκετά μεγάλη. Ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας της τρομοκρατίας άλλαξε με τον καιρό, σε σημείο που σήμερα όχι μόνο να μην υπηρετεί την αίσθηση απόδοσης δικαιοσύνης των πρώτων χρόνων, αλλά αντίθετα, να στρέφεται ενάντια στον λαό, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, ώστε να δημιουργεί καχυποψίες: Είναι απλά κάποιοι παλαβοί που έχουν μια εσφαλμένη ιδέα περί λαϊκού αγώνα, ή μήπως υπάρχει και κάτι παραπάνω πίσω από τι κουρτίνες; Τα δυο τελευταία γεγονότα τρομοκρατίας, η φωτιά στην Marfin που έκαψε τρεις αθώους και η βόμβα κατά του Χρυσοχοΐδη που σκότωσε τον συνεργάτη του υπουργού, είχαν και ένα ύποπτο αποτέλεσμα: Αυξήθηκε η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας, και ταυτόχρονα ανέβηκαν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας! Συγκεκριμένα, η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας ανέβηκε κατά 12 μονάδες (από 56% σε 68%) εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης! Μήπως τελικά γι αυτόν τον λόγο γίνονται οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις τις μέρες μας;


Την λατρεύω αυτήν την χώρα!

Δεν παίζεται αυτή η χώρα! Το μεγάλο αφεντικό του ΟΤΕ τον Βουρλούμη θα τον έχετε υπόψη σας. Ο Βουρλούμης λοιπόν, κατηγορείται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία σε βάρος του ΟΤΕ. Το κορυφαίο νέο δεν είναι αυτό, αλλά το ότι ο Βουρλούμης την ίδια ώρα που παραπέμπεται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά της εταιρείας της οποίας ηγείτο, εξακολουθεί να είναι ακόμα στο τιμόνι της εταιρείας αυτής!


Το πλασματικό του πλασματικού.

Παίρνουμε πλασματικούς μισθούς κάνοντας αληθινή εργασία, εξαγοράζουμε πλασματικά χρόνια με αληθινά χρήματα για να εισπράξουμε πλασματικές συντάξεις για αληθινές ανάγκες...


Γιατί μας ήρθαν οι Ευρωπαίοι;

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ήρθαν οι Ευρωπαίοι με το Δ.Ν.Τ. και έκατσαν στον σβέρκο της χώρας μας. Άλλοι θα πείτε ότι θέλουν να κάνουν οικονομική απόβαση στην χώρα μας, οικονομικό έλεγχο, αφαίμαξη και λοιπά. Όχι κύριοι, δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να αντιγράψουν τους τρόπους που κλέβουν οι δικοί μας ήρθαν. Όλοι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο! Αθάνατη Ελλάδα, έδωσες πριν στους Ευρωπαίους τα φώτα του πολιτισμού, και , πάνω που λέγαμε ότι έδωσες τα φώτα σου και δεν άφησες τίποτα για τον εαυτό σου, εσύ ήρθες να τα ανατρέψεις όλα και να δώσεις για άλλη μια φορά το φως σου, την λάμψη σου, το μεγαλείο σου.


Βράβευση λιτότητας

Ο Χειρουργός αυτή τη φορά, βραβεύεται (ή μάλλον θα βραβευόταν) από τον Θεόδωρο Πάγκαλο για την πιστή εφαρμογή των προγραμμάτων «Ζωνάρι» και «Ένα πιάτο φαί για όλους», όπου καλείται ο Έλληνας Ενεργός Πολίτης να αποδείξει την αγάπη του για την πατρίδα. Για τεχνικούς όμως λόγους, ο κ. Πάγκαλος δεν παρευρέθηκε για να παραδώσει το βραβείο στον Χειρουργό. Όμως το γεγονός της απουσίας του κ. Πάγκαλου δεν αποδυναμώνει την αξία του βραβευθέντα.Δεν υπάρχουν σχόλια: