Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Οίκος ανοχής: «Η καλλίπυγος Ελλάς».

Πιθανώς να μην υπάρχει ούτε ένας έλληνας που να μην έχει αποκαλέσει την χώρα του μπουρ*^&$. Άλλο όμως να το λέει ο καθένας και άλλο να το λέει ένας ψηλά ιστάμενος πολιτικός. Έχουμε και λέμε:

Με την επιχειρούμενη αναθεώρηση του Α.Ε.Π. προς τα πάνω κατά 25,7% με συμμετοχή της παραοικονομίας, στην οποία μεγάλη συμμετοχή έχει και η πορνεία, αποδεικνύεται το αληθές για τον συσχετισμό της Ελλάδος με το αρχαιότερο επάγγελμα. Μιλάμε πλέον για μια επίσημη παραδοχή περί της «κρυφής» ιδιότητας της χώρας μας.

Προσφάτως, απορρίφθηκε η επιχειρούμενη αναθεώρηση του Α.Ε.Π. ως προς το ύψος. Έτσι, αντί του 25.7%, το Α.Ε.Π. ανέβηκε κατά 9,6%. Αυτό έγινε μετεκλογικά! Γιατί άραγε; Μα, με το να παρουσιαζόμαστε ως 25,7% πλουσιότεροι ως χώρα, αυτομάτως μειώνεται το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος! Άρα, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση ΚΑΙ να παρουσιάσει έργο αλλά ΚΑΙ να υποσχεθεί περισσότερα! Όμως, με την μείωση της επιχειρούμενης αύξησης του Α.Ε.Π. από 25,7% σε 9.6% (το οποίο ξαναθυμίζω έγινε μετεκλογικά), το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος αυξάνονται, αποδεικνύοντας ότι η δημοσιονομική εξυγίανση που τόσο θαυμάσαμε όλοι μας, ήταν ένα ωραία καλοειπωμένο παραμύθι. Το ωραιότερο έρχεται τώρα όμως: Από την στιγμή που το έλλειμμα και το δημόσιο αυξάνονται, δίνεται στην κυβέρνηση η δυνατότητα να πει ότι πλέον δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όσα υποσχέθηκε!

Με λίγα λόγια, ξαναρχίζουν τα όργανα…


Ένας φίλος έρχεται από την Κύπρο.

Ένας υπέροχος τύπος από την Λάρνακα της Κύπρου, μπήκε μέσα στο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης της Νομαρχίας Φλώρινας στην Θεσσαλονίκη και, σαν φίλος από παλιά, άρχισε να μιλάει για την επιθυμία του να γυρίσει την Ελλάδα. Εδώ και 10 μέρες πραγματοποιεί αυτή του την επιθυμία. Με ένα πραγματικά ευγενικό πρόσωπο, σε κερδίζει αμέσως και θέλεις να του πεις όλο και πιο πολλά για την Φλώρινα με τον Σακουλέβα και τα όμορφα αρχοντικά της, το Αμύνταιο με τις λίμνες και τους αμπελώνες του, για τον παράδεισο των Πρεσπών, και τόσα άλλα που καθίσαμε να τα λέμε μέχρι τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το ωράριο του γραφείου. Ούτε που το καταλάβαμε πως πέρασε ο χρόνος.

Ο Σωκράτης, καλύτερος ράπερ της Κύπρου για το 2004, ταξιδεύει ανά την Ελλάδα να γνωρίσει τους «Έλληνες αδερφούς», την μουσική τους, τον πολιτισμό τους. Έχει ανοικτό εισιτήριο για πίσω, δεν ξέρει πότε θα γυρίσει, κάπου στον Νοέμβριο υπολογίζει. Με ένα καπέλο τζόκεϊ, φαρδιά ρούχα, μούσι που καλύπτει το πιγούνι του και με το χαμόγελο ενός ανθρώπου που ζει το όνειρό του, θα χαρεί να σας μιλήσει για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα μέσα από τα μάτια του. Θα σας εξηγήσει την ετυμολογία της λέξης αρτσιομάντρι που στα Κυπριακά είναι το αντρικό εσώρουχο, αλλά και γιατί η αστικές συγκοινωνίες της Ελλάδος είναι καλύτερες από αυτές της Κύπρου. Κάπου ανάμεσα στις 20 με 30 Οκτωβρίου θα περιηγείται τα όμορφα μέρη του νομού μας. Αν τον συναντήσετε, μην χάσετε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί του. Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι στην εποχή μας. Καλό ταξίδι φίλε Σωκράτη, ελπίζω η Ελλάδα να σε ανταμείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: