Δευτέρα 1 Απριλίου 2013



Ε, λοιπόν στις ΗΠΑ ναι, θα σας πυροβολούσαμε.
Κείμενο βασισμένο σε ανάρτηση από το Defencenet.gr

«Αυτή η ληστεία που πραγματοποιείται στην Κύπρο έχει ωθήσει τους Κύπριους να τρέξουν στις τράπεζες έτσι ώστε να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Η απάντηση; Οι τράπεζες είναι κλειστές. Πως μια κυβέρνηση υποθέτει πως μπορεί να γλιτώσει με αυτό; Γιατί υποθέτουν πως μπορούν. Αν και οι Κύπριοι μπορούν να έχουν όπλα είναι πολύ δύσκολο να τα αποκτήσουν. Δεν υπάρχει παιδεία για όπλα εκεί, κάτι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναρωτιέται για τον υπάκουο λαό της: Τι θα κάνουν; Θα μας πυροβολήσουν; Ε, λοιπόν στις ΗΠΑ ναι, θα σας πυροβολούσαμε».
Με αυτήν την φράση ο Greg Gutfeld υποδέχθηκε τα νέα της Μεγάλης Ληστείας στην Κύπρο στην εκπομπή του, η οποία είναι σε ένα κατεξοχήν συστημικό (για να μη πω καθεστωτικό) κανάλι, το FOX News, όπου κυβέρνηση, τράπεζες και μεγαλοεταιρείες έχουν τον πρώτο λόγο.
Κάποιοι ίσως να αναρωτηθούν μήπως ο χαρακτηρισμός «Μεγάλη Ληστεία στην Κύπρο» που χρησιμοποιώ είναι λίγο υπερβολικός. 
 
Θα ξεκινήσω την ανάλυσή μου λίγο ανάποδα, παρουσιάζοντας (και εκμηδενίζοντας) την επιχειρηματολογία των βορειοευρωπαίων:
Οι βορειοευρωπαίοι λοιπόν, περιγράφουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου σαν ένα μεγάλο πλυντήριο μαύρου χρήματος όπου Ρώσοι ολιγάρχες εναποθέτουν τα χρήματά τους. Αυτό όμως είναι απόλυτα ψευδές, αφού στην κατάταξη περί τραπεζικών συστημάτων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η Κύπρος είναι περίπου στην θέση 100 όταν η Γερμανία και η Ολλανδία είναι περίπου στην θέση 50. Όσο υψηλότερη θέση τόσο μεγαλύτερο πλυντήριο… Επίσης, Γερμανικές (και όχι μόνο) τράπεζες, έχουν αρχίσει ήδη να στέλνουν επιστολές σε μεγαλοκαταθέτες της Κύπρου προτείνοντάς τους να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Γερμανία ή σε άλλες χώρες του Βορρά, λες και τα μαύρα χρήματα των Ρώσων ολιγαρχών θα εξαγνισθούν μόλις τα αγγίξουν οι τράπεζες των Αρείων.
Επίσης, οι βορειοευρωπαίοι ισχυρίζονται ότι για τις ζημίες των τραπεζών θα πρέπει να πληρώσουν και οι επενδυτές αλλά και οι καταθέτες γιατί δεν άσκησαν τον απαραίτητο έλεγχο στις τράπεζες για το που επενδύουν τα χρήματά τους. Σαν επιχείρημα, σε ανυποψίαστα αυτιά ακούγεται λογικό όπως και το προηγούμενο. 









Σε παρόμοια περίπτωση στις τράπεζες της Γερμανίας και της Ιρλανδίας τα λάθη των τραπεζών τα πλήρωσαν οι φορολογούμενοι αλλά όχι οι καταθέτες. Θα μου πείτε ότι ουσιαστικά είναι το ίδιο αφού και στις δυο περιπτώσεις πάλι ο λαός την πληρώνει. Όχι δεν είναι το ίδιο. Με το να βάζεις τους καταθέτες να πληρώνουν για την ζημιά που υπέστη η τράπεζα, δημιουργείς ανασφάλεια στο τραπεζικό σύστημα της χώρας που έχει ως αποτέλεσμα την φυγή καταθέσεων σε άλλες χώρες που θεωρούνται ασφαλέστερες – στην Ευρώπη οι βόρειες.
 Καταρχάς το κόλπο του να επωμίζονται την διάσωση των τραπεζών οι λαοί, είτε φορολογούμενοι είτε καταθέτες είναι μεγάλο λάθος, αφού οι τραπεζίτες ποτέ δεν μοιράστηκαν τα κέρδη τους, άρα με ποιο δικαίωμα ζητούν να μοιραστούν την χασούρα τους! Δυστυχώς κανείς δεν θα έκανε αυτό που έκαναν και οι Ισλανδοί: Άφησαν τις χρεοκοπημένες τράπεζες αβοήθητες να χρεοκοπήσουν. Το επιχείρημά τους ακλόνητο: Οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, άρα τα λάθη τους τα πληρώνουν οι ίδιες.
Αφού λοιπόν εφήρμοσαν το «ξελάσπωμα» των τραπεζών στις δικές τους χώρες φορτώνοντας την ζημιά στο κράτος – μέτρο που αν και άδικο τουλάχιστον προσφέρει βραχυπρόθεσμα σταθερότητα – γιατί θα έπρεπε να εφαρμόσουν στην Κύπρο κούρεμα στις καταθέσεις – μέτρο το οποίο εκτός από άδικο δημιουργεί και απίστευτη αστάθεια; Προφανώς οι Γερμανοί έχουν σκοπό να επιβληθούν στην Ευρώπη καταστρέφοντας τους υπόλοιπους ώστε να επικρατήσουν οι ίδιοι, σώζοντας ταυτόχρονα τις δικές τους χρεοκοπημένες τράπεζες με την διαρροή καταθέσεων από τις άλλες χώρες σε αυτούς..
Δυστυχώς γι’ αυτούς, ενώ είναι πολύ ικανοί να κερδίζουν μάχες, είναι ανίκανοι να κερδίζουν πολέμους. Και αυτόν τον οικονομικό πόλεμο που κήρυξαν θα τον χάσουν. Και θα το χάσουν πάλι εξαιτίας των Ελλήνων. Αυτή τη φορά δεν τους καθυστέρησαν οι Έλληνες. Με το ΟΧΙ τους όμως, και με την βαρύτερη συμφωνία – τιμωρία που επέβαλλαν  οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους στους Κύπριους, ξεσκεπάστηκαν. Ξεσκεπάστηκαν από Έλληνες, ή καλύτερα από γνησιότερους Έλληνες. Και η αλήθεια είναι ότι ένα από τα ελάχιστα καλά που προσέφερε σε αυτήν την χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου με την κρίση που συνειδητά έφερε είναι και το ξεσκέπασμα την επεκτατικότητας της Γερμανίας που ως τότε λίγοι μπορούσαν να αντιληφθούν. Το τραγικό είναι ότι πρωτομίλησε για την γερμανική Ευρώπη πρώτα ο πατέρας του Ανδρέας το 1992 λέγοντας: «Παραμένει, βέβαια, πάντα το ερώτημα, σε όλη αυτή την πορεία, εάν πορευόμαστε προς μία ευρωπαϊκή Γερμανία, ή προς μία γερμανική Ευρώπη».
Η νίκη των Γερμανών επί της Κύπρου ξύπνησε όλους αυτούς που νόμιζαν ότι γι αυτήν την κρίση ευθύνονται οι διεφθαρμένοι Έλληνες που τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το γεγονός ότι έζησαν λίγο καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Αυτοί που τόσο καιρό νόμιζαν ότι φταίνε οι Έλληνες δεν αναλογίστηκαν ποτέ ότι ο μέσος μισθός στις βόρειες χώρες έχει πολύ μεγαλύτερη αγοραστική αξία απ’ ότι στην Ελλάδα, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι αναλογικά στον μέσο όρο της Ε.Ε., ότι το μισθολογικό κόστος είναι ένας από τους εκατό παράγοντες που καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα μιας χώρας, και ότι αν το μισθολογικό κόστος ήταν τόσο σημαντικός παράγοντας όπως τον παρουσιάζουν τα κανάλια, τότε οι Σουηδοί θα έπρεπε να γίνουν οικονομικοί μετανάστες.
Μέσα από αυτήν την στήλη από το 2008 έγραφα για την επιθετικότητα της Γερμανίας ενώ στα μισά της διαδρομής απέκτησα και παρέα από δημοσιογράφους του νομού στην αρθρογραφία εναντίον της επεκτατικότητας της Γερμανίας αλλά και της λανθασμένης πολιτικής των μνημονίων. Όλοι πλέον δυστυχώς δικαιωνόμαστε…
Προφανώς πολλοί απογοητεύθηκαν από την Ρωσία, το «Ξανθό Γένος» που γύρισε την πλάτη στην Κύπρο. Για όσους γνωρίζουν την Ιστορία όμως, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Από τα την αποτυχημένη εξέγερση των Ελλήνων το 1770 με υποκινητές τους αδερφούς Ορλόφ, όπου το «Ξανθό Γένος» αφού υποκίνησε επανάσταση μετά επιβιβάσθηκε στα πλοία και άφησε τους Έλληνες να πνιγούν στο αίμα από το σπαθί των Τούρκων, μέχρι τον εμφύλιο που ενώ είχε γίνει η μοιρασιά στην Γιάλτα και η Ελλάδα «παραχωρήθηκε» στην δύση, οι υποστηριζόμενοι (και υποκινούμενοι) από την Σοβιετική Ένωση αντάρτες δεν γνώριζαν τίποτα και αφέθηκαν χωρίς όπλα να πολεμούν υπέρ όμοιων με την τότε Σοβιετική Ένωση ιδεών, μέχρι που και αυτοί πνίγηκαν στο αίμα...
Κάποιοι άλλοι εντυπωσιάσθηκαν από την εκκωφαντική απουσία των ΗΠΑ. Το έχω ξαναγράψει κάμποσες φορές στο παρελθόν: Ο μεγάλος κερδισμένος από αυτήν την φαγωμάρα στην Ευρώπη (που την σπίθα άναψε ο αμερικανοθρεμμένος Γιώργος Παπανδρέου) είναι οι ΗΠΑ που με χαρά θα έβλεπαν όχι μόνο το Ευρώ να τελειώνει αλλά μαζί και οι ηγεμονικές βλέψεις της Γερμανίας, που παρασυρμένη από την υπεροψία της θα χύσει για άλλη μια φορά την καρδάρα με το γάλα.
Από αυτήν την ιστορία βγήκε ένα συμπέρασμα: Ότι οι Έλληνες είμαστε μόνοι. Τρομακτικά μόνοι… Οι Ρώσοι για άλλη μια φορά δεν βοήθησαν, ενώ αντίθετα μίλησαν για αμφισβητούμενη ΑΟΖ βάζοντας στο ενεργειακό κάδρο την Τουρκία. Οι Αμερικάνοι απουσίασαν αλλά ταυτόχρονα μίλησαν για μοιρασιά των υδρογονανθράκων της Κύπρου με τα κατεχόμενα. Οι βορειοευρωπαίοι μετά το όχι των Κυπρίων για κούρεμα τους, αποφάσισαν το γδάρσιμο ενώ οι νοτιοευρωπαίοι έκατσαν τρομαγμένοι στη γωνία να μην ακούνε τα κυπριακά ουρλιαχτά… Μου θυμίζει τους Εβραίους στα κρεματόρια που ενώ ήξεραν ότι έρχεται η σειρά τους, δεν έκαναν τίποτα αρνούμενοι να δουν το προφανές: ότι έρχεται δηλαδή η σειρά τους.
Και το θλιβερό είναι ότι ενώ οι Αμερικανοί έχουν μεγάλο μερίδιο για την κατάντια μας και για την επερχόμενη καταστροφή του ευρώ, τελικά θα έρθουν ως ελευθερωτές, όπως στο τέλος του 2ο Παγκόσμιου Πόλεμου.


Άτακτα σχόλια Χειρουργικής ακρίβειας
1: Μα κι εσύ; Πας στο επιπλάδικο για κεφτεδάκια. Τί περιμένεις;
Πήγες ποτέ στον χασάπη για καλό κομοδίνο;


2: Από αυτήν εδώ την στήλη, ο Χειρουργός εδώ και χρόνια είχε μιλήσει για την αναγκαιότητα κατάργησης της εξέδρας αλλά και του γυρίσματος των κεφαλιών των μαθητών προς αυτούς ως χαιρετισμό. Η αρχή έγινε φέτος με την μη ύπαρξη εξέδρας για τους επίσημους.
Μπράβο στον δήμαρχο για την απόφασή του να μην μπει εξέδρα επισήμων. Αν πάψει να υπάρχει και η σήμανση της περιοχής επισήμων με εκείνα τα κόκκινα πασαλάκια οδικής σήμανσης, θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ενώ αν πάψει και το γύρισμα των κεφαλιών των μαθητών (που θυμίζει και υποταγή στους ανώτερους) τότε θα είμαστε στο βέλτιστο σημείο. Επιτέλους θα πρέπει να τελειώνει αυτή η αθλιότητα της εξύψωσης του Εγώ των επισήμων στις παρελάσεις, και την αρχή την έκανε ο κ. Ιωσηφίδης.
3: Το λέω σε σένα Γιάννη, που προτείνεις δραστικά μέτρα όπως την Έξοδο του Μεσολογγίου αλά Φλωρινιώτικα. Γιάννη, αφού λες να φύγεις, εκεί που θα πας, πάρε μας μαζί σου. Πάντως μου έλειψες ρε μπαγάσα…
4: Αφιερωμένη η φράση για την κυβέρνηση μας που άφησε αβοήθητη την Κύπρο στο Eurogroup: «Μπορεί η Κύπρος να είναι Ελληνική, όμως, πόσο λίγο Κυπριακή είναι η Ελλάδα! Πόσο λίγο Ελληνική είναι η Ελλάδα!» (Αλκίνοος Ιωαννίδης).