Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010







Αποπληθωρισμός: Το μεγάλο έγκλημα κατά των πολιτών.

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει στις ειδήσεις τα καλόπαιδα του ΔΝΤ αλλά και οι εκπρόσωποί τους οι τηλεδημοσιογράφοι, να μιλάνε για την ανάγκη του αποπληθωρισμού, λες και είναι κάτι καλό. Κι όμως, πρόκειται για ένα ακόμη κόλπο αναδιανομής πλούτου από τους πολλούς στους λίγους.
Για να γίνω κατανοητός, παραθέτω το παράδειγμα ενός φίλου:
«Έστω ότι έχουμε δύο πρόσωπα τον Γιώργο και τον Κώστα.
Και οι δύο είναι εργαζόμενοι και αμείβονται με 2.000 ευρώ μηνιαίως....
Επίσης θεωρούμε ότι ένα τυπικό καθημερινό προϊόν, π.χ. μια φρατζόλα ψωμί, στοιχίζει ένα ευρώ και ένα σπίτι 200.000 ευρώ.
Ο Γιώργος διαθέτει καταθέσεις στην τράπεζα ύψους 200.000 ευρώ. Αντίθετα, ο Κώστας χρωστάει στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ.
Με τον περίφημο αποπληθωρισμό, οι μισθοί και οι τιμές θα μειωθούν, θεωρητικά κατά 50%. Δηλαδή πλέον με μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ, η φρατζόλα ψωμιού θα στοιχίζει μισό ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Τι θα γίνει όμως με τις καταθέσεις και τα δάνεια; Αυτά θα παραμείνουν όπως είναι.
Άρα ο Γιώργος ξαφνικά, έχει διπλασιάσει την αγοραστική αξία των καταθέσεών του, εφόσον πλέον μπορεί να αγοράσει διπλάσιες ποσότητες προϊόντων.
Αντίθετα ο Κώστας έχει αυτόματα διπλασιάσει το χρέος του, αφού τώρα που ο μισθός του έπεσε στο μισό, θα πρέπει να εργαστεί διπλάσια χρόνια για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειό του.
Επίσης, ο Κώστας έχει εγκλωβιστεί σε ένα προϊόν φούσκα, αφού αν η αξία του σπιτιού του τη στιγμή της αγοράς ήταν 200.000 ευρώ, τώρα λόγω αποπληθωρισμού δεν θα μπορέσει να βρει αγοραστή που να του προσφέρει πάνω από 100.000 ευρώ.
Επειδή λοιπόν είναι πολύ πιθανό, ο Κώστας πλέον να αδυνατεί να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, φαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα να έρθει ο Γιώργος και να αγοράσει το σπίτι του, αλλά για 100.000 ευρώ.
Δηλαδή ξαφνικά ο Κώστας θα βρεθεί να μην έχει σπίτι, αλλά να χρωστάει και 100.000 ευρώ δάνειο, ενώ ο Γιώργος, που τόσο καιρό είχε καταθέσεις ίσης αξίας με ένα σπίτι, θα βρεθεί να έχει και σπίτι αλλά και υπόλοιπο καταθέσεων πάλι ίσης αξίας με ένα σπίτι».
Τα συμπεράσματα δικά σας.


Ο Μεσαίωνας του 2010

Πολλές φορές βλέπω το χάλι της κοινωνίας μας στην τηλεόραση(και όχι μόνο) και για κάποιο λόγο μου έρχεται στον νου ο Μεσαίωνας. Η εποχή μας έχει κοινά στοιχεία με τον Μεσαίωνα ή απλά είμαστε τόσο δυσαρεστημένοι με την εποχή μας και την αποκαλούμε Μεσαίωνα; Ας δούμε μερικά κοινά στοιχεία:
1) Θρησκευτικός φανατισμός. Κυριαρχεί όχι μόνο σε ισλαμικές οπισθοδρομικές κοινωνίες αλλά και στις «προοδευμένες» Ηνωμένες Πολιτείες. Όσο φονταμενταλιστές είναι οι ισλαμιστές τόσο (και ακόμα περισσότερο) φονταμενταλιστές είναι οι Αμερικανοί ευαγγελιστές.
2) Εμφανίστηκαν ξανά οι πόλεμοι που έχουν «υπαγορευθεί» από τον θεό (Βλέπε Μπους).
3) Εμφάνιση απολυταρχισμού. Οι δύο μεγαλύτερες δυνάμει ΗΠΑ και Κίνα είναι τρομακτικά απολυταρχικές και εφαρμόζουν την ποινή της εκτέλεσης. Η εκτέλεση στις ΗΠΑ γίνονται με φαινομενικά πιο ανθρωπιστικό τρόπο, όμως εκεί εκτελούνται περισσότεροι αθώοι (στατιστικά επιβεβαιωμένο), μια και δεν είχαν τα χρήματα για καλύτερο δικηγόρο.
4) Συγκέντρωση πλούτου από μερικούς σε τόσο υπερβολικό βαθμό που οι υπάλληλοι αυτών, εισοδηματικά να αντιστοιχούν στον δουλοπάροικο του μεγαλοτσιφλικά του Μεσαίωνα. Ήδη το 5% του πληθυσμού κατέχει περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει ανοίξει τρομακτικά. Ήδη στην χώρα μας, η εργασία πληρώνεται περίπου όσο και του δουλοπάροικου. Χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης του δουλοπάροικου ήταν να φυτοζωεί χωρίς να έχει δικαίωμα να ονειρεύεται. Νομίζετε ότι υπάρχουν λίγοι που ζουν έτσι στην χώρα μας αυτήν την στιγμή; Το 40% του ελληνικού πληθυσμού, με στατιστικά στοιχεία του 2008, βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Φανταστείτε πόσο θα έχει φτάσει το ποσοστό στην Ελλάδα του ΔΝΤ! Και αν τυχόν σκέφτεστε ότι δεν βλέπετε και τόση φτώχεια, να πάτε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Ο πίνακας του Βαν Γκογκ «Πατατοφάγοι» απεικονίζει το ίδιο καλά τους δουλοπάροικους με τους σημερινούς συμπολίτες μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
5) Η κοινωνία διοικείται από μια ελίτ που παραδίδει τα σκήπτρα της κληρονομικά στην επόμενη γενιά της.
6) Εφαρμόζεται όλο και εντονότερα ο νόμος του ισχυρού.
7) Η ανθρώπινη ζωή ευτελίζεται και χάνει την αξία της.
8) Όλο και περιορίζεται το δικαίωμα της μόρφωσης στις κατώτερες οικονομικές τάξεις. Ακόμα και στην Ελλάδα της δωρεάν παιδείας γίνεται όλο και δυσκολότερο να σπουδάσει κάποιος που στερείται οικονομικής ευχέρειας, πόσο μάλλον να κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό.
9) Επανεμφάνιση των πειρατών και της ανασφάλειας στις μεταφορές.
10) Επανεμφάνιση των συμμοριών.
11) Επανεμφάνιση ασθενειών που θεωρούνταν εξαφανισμένες. Ακόμα και στην χώρα μας έχουν αυξηθεί τα περιστατικά φυματίωσης, ενώ η πανούκλα και η χολέρα που βασάνισαν την Ευρώπη στον Μεσαίωνα, έχουν επιστρέψει δυναμικά σε χώρες του τρίτου κόσμου.
12)Υποβιβασμός της αξίας της κλασσικής παιδείας, κουλτούρας και μόρφωσης.
13) Υιοθέτηση πρακτικών από πρωτόγονες φυλές (σκουλαρίκια σε όλο το σώμα, τατουάζ, οργάνωση των περιθωριακών σε φυλές, bunjee jumping).
14) Επανεμφάνιση της μαγείας, της αστρολογίας, των τελετών μαύρης μαγείας, της μεταφυσικής αναζήτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ταινίες και τα βιβλία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έχουν να κάνουν με μαγεία (π.χ. Χαρι Πότερ).
15) Επανεμφανιση του «γκόθικ» ως μόδα.
16) Επανεμφάνιση αποκρυφιστικών ομάδων με μεγάλη δύναμη, (Skull and Bones), ενώ υπάρχει έντονη φιλολογία για Illuminati και Ομάδας Εψιλον.
17) Υποβιβασμός του ανθρώπου σε τέτοιο σημείο που άνθρωποι γίνονται απλά αντικείμενα. Η πορνεία μπορεί να είναι το αρχαιότερο επάγγελμα, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όταν γίνεται καταναγκαστικά, όπως ούτε αποδεκτό μπορεί να γίνει το εμπόριο οργάνων και η σύγχρονη δουλεμπορία.
18) Θεάματα στην τηλεόραση που θυμίζουν ρωμαϊκή αρένα.

Υπάρχει λύση; Σαφώς και υπάρχει. Το Ελληνικό πνεύμα. Όχι το Νεοελληνικό όμως…


Βράβευση: «Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Ενθουσιασμένος ο Χειρουργός με την ιδέα της δημιουργίας νέου κόμματος από την Ντόρα, έσπευσε να την συγχαρεί μια και έδωσε πλέον στους Έλληνες μια ελπίδα για το μέλλον. Το κόμμα της Ντόρας ήρθε , καθαρό, αγνό και άσπιλο, να βοηθήσει την πολύπαθη χώρα μας να βγει από την στενωπό που κάποιοι πολιτικοί (πλην Ντορας of course) την οδήγησαν.
Η Ντόρα, κολακευμένη, ενθουσιασμένη και συγκινημένη, αφού έλαβε τα λιγοστά εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιδότησης που προβλέπονται για τα κόμματα που δημιουργούνται, βραβεύει τον Χειρουργό με τον Μεγάλο Λωτό, το βραβείο έμβλημα της πολιτικής της καριέρας.

Ο Χειρουργός, με δάκρυα συγκίνησης, την ευχαρίστησε θερμά, ευχαριστώντας την ταυτόχρονα που βοήθησε την χώρα μας να απαλλαγεί από βδελυρούς εγκληματίες όπως ο Χριστοφοράκος. Τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν στην χώρα μας και καλά έκανε η Κυρία Μπακογιάννη που τον ξεφορτώθηκε.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010



Το παρακάτω κείμενο είναι ενός πανέξυπνου αρθρογράφου, του Θανάση Μαυρίδη. Απολαύστε το.

Πόσα μας δίνουν για να φύγουμε;

Χρωστάμε ως έθνος και της Μιχαλούς, η κρατική μας μηχανή είναι μονίμως διαλυμένη, οι πολίτες μας ζουν σε νιρβάνα και το φάντασμα της χρεοκοπίας έχει βρει μόνιμη στέγη στις υπόγειες στοές των Αθηνών από την εποχή του Περικλή. Οι Ευρωπαίοι έχουν τσαντιστεί πολύ μαζί μας. Αυτή ακριβώς, φίλοι και φίλες, είναι η ευκαιρία μας. Είναι καιρός να μας πουν ανοικτά τι μας δίνουν για να τους αφήσουμε ήσυχους!

Ποιος Αλμούνια και ποιος Τρισέ; Από τα Άγια αυτά χώματα έχουν περάσει πραγματικά μεγάλες μορφές της ιστορίας που νόμισαν ότι θα υποδούλωναν το φιλελεύθερο πνεύμα του Έλληνα. Κούνια που τους κούναγε! Ουδείς άντεξε, όλοι έσπευσαν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Οι Ρωμαίοι έκαναν το λάθος να μείνουν λίγο παραπάνω και πολύ γρήγορα το μικρόβιο του ελληνικού πνεύματος κυρίευσε τη Ρώμη. Είναι γνωστή η φράση ότι οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα με τα όπλα και οι Έλληνες τη Ρώμη με το πνεύμα τους. Ομοίως και οι Τούρκοι, έμειναν καμιά 400 χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν η διάλυση της αυτοκρατορίας τους, καθώς οι Έλληνες είχαν διεισδύσει βαθιά μέσα στο σύστημα διακυβέρνησης του σουλτάνου.

Στην Ευρώπη εκλαμβάνουν ως γραφικές τις τοποθετήσεις που γίνονται τελευταίως ότι ο κ. Αλμούνια και η παρέα του μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και ότι τους έχουμε γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μας. Κάνουν λάθος και θα το πληρώσουν το ίδιο σκληρά με άλλους που υποτίμησαν το αθάνατο ελληνικό πνεύμα.

Ή θα μας πληρώσουν για να φύγουμε ή θα τους πάρουμε μαζί μας! Η Ευρώπη κινδυνεύει σοβαρά, μόνο που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου. Πιστεύουν, οι αφελείς, ότι αρκεί να στείλουν εδώ έναν κομισάριο και ότι όλα θα μπουν σε τάξη. Βρίσκονται σε πλάνη. Πιο πιθανό είναι ο κομισάριος να αρχίσει μετά από λίγο να συμπεριφέρεται ως Έλληνας, παρά εμείς να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ως Ευρωπαίοι. Μπορείτε, αλήθεια, να φανταστείτε την Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργεί σε ελληνικούς ρυθμούς;

Γι΄ αυτό το λέμε: Πόσα μας δίνουν για να τους αφήσουμε ήσυχους; Για να γλιτώσουν, τουλάχιστον, αυτοί. Εμείς ξέρουμε ότι δεν έχουμε ελπίδα. Μας κυνηγά η κατάρα από την ώρα που κλέψαμε την φωτιά, με τη βοήθεια του Προμηθέα, από τους Θεούς. Παρά την οργή τους προτίμησαν να συνθηκολογήσουν μαζί μας και να κατοικήσουν στον Όλυμπο, εκτιμώντας, προφανώς, ότι ήταν καλύτερη η συνθηκολόγηση από τον ανοικτό πόλεμο. Αλλά ούτε κι αυτό τους έσωσε! Στην πρώτη ευκαιρία τους... πουλήσαμε κι αυτούς, ανακαλύπτοντας το «φως το αληθινό»...



Η Ελλάδα στην ίδια μοίρα με χώρες όπως η Αϊτή

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα της χώρας μας, που επικεντρώνονται σε αποστολές σε χώρες τριτοκοσμικές, ανακοίνωσαν τη διακοπή των αποστολών τους για να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα! Δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εκατοντάδες άστεγοι, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ιατρική περίθαλψη και τροφή», είπαν.
Μπράβο Giorgos, συνέχισε.



Εξαγωγή τεχνογνωσίας στο πως να διαλυθεί μια χώρα.

Το ότι θα έβρισκα τέτοιο νέο δεν θα το φανταζόμουν πουθενά.
Ενδεκαμελής πολιτική αποστολή από την Ινδονησία ήρθε στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μαθήματα πολιτικής δεοντολογίας. Εφημερίδα της Ινδονησίας, η «Jakarta Globe», αναφέρει ότι η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής της Ινδονησίας μετέβη στην Αθήνα, την «κοιτίδα της δημοκρατίας» όπως λέει χαρακτηριστικά, με σκοπό την επιμόρφωση και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το κάπνισμα μέσα στο κοινοβούλιο ή οι ομηρικοί καυγάδες με μπουνιές και κλοτσιές μεταξύ βουλευτών. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά κάτι σκηνές αλά αμέρικαν μπαρ που βλέπουμε σε κοινοβούλια του κόσμου, συμβαίνουν κυρίως στην Ινδονησία.


Όταν ο Χειρουργός συνάντησε τον Παθολόγο.

Ο Παθολόγος μας έβγαλε το μπερέ του και φόρεσε μια κρητική μαντίλα για να βραβεύσει τον Χειρουργό μ’ ένα λευκό κολάρο συνοδεία κρητικής μαντινάδας. Ο λόγος; Ο πετυχημένος ρόλος του Ρόμποκοπ από τον Χειρουργό στο θέατρο Περοκέ.

Το κολάρο που φοράς
να το ‘χεις φροντισμένο
τι σου κρατάει τον λαιμό
τον πολυκουρασμένο

Γιατί από το διάβασμα
γέμισ’ η κεφαλή σου
έβαλες τόσο πολύ μυαλό
που δεν βαστάει ο σβέρκος

Μα γω προτείνω ένα καρφί
απά στο μέτωπό σου
να κάνει φούιτ στο νιονιό
μπας και σου τ’ αλαφρώσει

Κι αν μέχρι να σε ξαναδώ
το φούιτ δεν το κλείσεις
θα ’χει κλατάρει το νιονιό
κι άντε να το γεμίσεις.

Τ’ οξύ σου το ρεβόκρανο
σαν ξανασυναντήσεις
κοίτα σ’ αυτούς που «συμπαθάς»
αμέσως να χαρίσεις

Να πας μια τσάρκα στον παπά
για ένα καλό ευχέλιο
να μην σου κάνουνε βούντου
να μην σε πιάνει μάτι

Ο «φίλος» σου στην Φλώρινα
σου ’κανε την δουλίτσα
μην ψάχνεις άδικα να βρεις
ποιος είναι η μουχρίτσα.