Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από την Χούντα.

Είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν, επικεφαλής Δ.Ν.Τ.: «Όταν είσαι άρρωστος πηγαίνεις στον γιατρό και ο γιατρός δεν σου λέει πάντα ευχάριστα πράγματα. Σου δίνει φάρμακα. Εμείς δίνουμε κυρίως χρήματα για να διορθώσουμε το πρόβλημα, αλλά ταυτοχρόνως λέμε κι εμείς ότι πρέπει να αλλάξετε πολιτική. Είναι όπως με το γιατρό. Αν δεν αλλάξεις νοοτροπία, όσα φάρμακα και να πάρεις δεν θα γίνεις καλά. Η ευθύνη δεν είναι πάντα του γιατρού, αλλά και του ίδιου του ασθενή».
Τελικά. Αυτά ειπώθηκαν φέτος, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. 43 χρόνια πριν, είχαν ειπωθεί τα εξής από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο:
«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον. Η ταχύτητα ανάρρωσης είναι κάτι το οποίον εξαρτάται από την βαρύτητα του ασθενούς, την οποίαν αυτήν την στιγμή δεν θα ημπορούσα να είπω ότι γνωρίζω».


Σταυρώστε τους!



Μεταφορικά ή κυριολεκτικά, εσείς διαλέγετε…
Θέλατε δεν θέλατε, ο Μούφας θα έμπαινε στη μέση, αφού είναι και ο δήμαρχος Αμυνταίου, άρα έχει το προβλεπόμενο «βύσμα».
Εκ δεξιών του Θεοδωρίδη, ο Φίστας, ο αντίπαλος που χαίρει την εκτίμηση του Θεοδωρίδη, αφού σε ομιλία του ο νυν δήμαρχος Αμυνταίου επαίνεσε τον Φίστα για την πρότασή του για δημιουργία γραφείου του δήμου Αμυνταίου στις Βρυξέλλες.
Εκ αριστερών του Θεοδωρίδη, ο Ιωσηφίδης. Τα ειρηνικά συναισθήματα μεταξύ τους είναι αμοιβαία. Σε περίπτωση «ανάστασης» του μεσαίου, είναι αυτονόητο ότι δεν θα έλεγε σε καμία περίπτωση το «μνήσθητι μου κύριε εν τη βασιλεία σου», αλλά ούτε και ο μεσαίος θα τον συμπεριλάμβανε στη βασιλεία του. Σε περίπτωση «ανάστασης» του Ιωσηφίδη θα γίνονταν ακριβώς τα ίδια.
Τι να κάνω όμως με τον τέταρτο υποψήφιο, τον Κέρλοβα; Αφού οι σταυροί είναι τρεις και δεν χώραγε, που να τονε βάλω; Τον έβαλα στη θέση της μαυροφορεμένης που κλαίει και του υπόσχομαι ότι την επόμενη φορά θα τον έχω «πρώτο τραπέζι πίστα».
Τώρα, για το ποιος θα αναστηθεί, μη βασίζεστε στο τι γίνεται το Πάσχα εδώ και 2.000 χρόνια. Εκεί αποφασίζει ο θεός που τα πάντα εν σοφία εποίησε, εδώ αποφασίζει ο Αμυντιώτης που τα πάντα χάος εποίησε!


Οικογένεια να σου πετύχει!

Μετά από την αντιπαράθεση του Μητσοτάκη με τον Σαμαρά, βγήκε ο γιος του ο Κυριάκος και ουσιαστικά «κρέμασε» τον πατέρα του λέγοντας «με τον πατέρα μου δεν συμφωνούμε σε όλα»! Ο κακομοίρης, νιώθει ότι είναι στο μικροσκόπιο του Σαμαρά, και έσπευσε να πάρει θέση ώστε να μην δυσαρεστήσει τον «Σουλτάνο» Αντώνη.
Η Ντόρα, στις εσωτερικές εκλογές είπε ότι το γεγονός ότι είναι κόρη του Μητσοτάκη είναι επιβαρυντικό για την εκλογή της! Μα καλά, τι κωλοπαίδια έβγαλε αυτός ο άνθρωπος; Φανταστείτε τι τους μάθαινε τόσα χρόνια…

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Το 1984 μόλις έρχεται…

Είναι κάτι νέα που αν τα μάθαινα πριν 5 χρόνια, πραγματικά δεν θα το πίστευα. Οι υπουργοί Οικονομικών (Γιώργος Παπακωνσταντίνου) και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) επεξεργάζονται μια ιδέα (!) για να περάσουν την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας στην οποία θα καταγράφονται όλες οι καταναλωτικές συναλλαγές, έτσι ώστε να γνωρίζει το κράτος πόσο φόρο και ΦΠΑ θα πρέπει να εισπράττει από τον καθένα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η «Κάρτα του Πολίτη», πρόκειται να αντικαταστήσει και τις αστυνομικές ταυτότητες ενώ λέγεται ότι θα περιέχεται και ένα τσιπάκι με το δακτυλικό αποτύπωμα και την ίριδα του ματιού. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ ανησυχητικό, παρόλο που κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται. Εδώ και λίγες δεκαετίες υπάρχει η δυνατότητα να αντλήσει ο άνθρωπος πάρα πολλές πληροφορίες να την σωματική και ψυχική κατάσταση του ατόμου μέσα από την ανάλυση της ίριδας!

Ίσως αυτό να φανεί τραβηγμένο, όμως η Ιριδολογία είναι τόσο διαδεδομένη ως επιστήμη που μια αναζήτηση στην Θεσσαλονίκη, θα σας δώσει την ευκαιρία με 100 ευρώ να κάνετε ανάλυση της ίριδας σας, και να εκπλαγείτε αλλά και να βεβαιωθείτε για το αληθές της διαγνωστικής αυτής μεθόδου. Για ποιο λόγο λοιπόν να χρειάζονται όλα αυτά τα στοιχεία από εμάς; Θέλουν να μας κάνουν δωρεάν διάγνωση; Όχι ντε! Εδώ μας έχουν καταπηδήξει, λες να νοιαστούν κιόλας;

Όπως και να’ χει, θα καταγράφονται τουλάχιστον οι αγορές μας. Με το να υπάρχει η πρόσβαση στο τι αγοράζουν οι πολίτες, αμέσως γίνεται εφικτό να αντιληφθούμε τις πολιτικές, θρησκευτικές και σεξουαλικές προτιμήσεις τους, τα προβλήματα υγείας, τις συνήθειες, τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς τους, μέχρι και το τι διαβάζουν. Όταν είναι γνωστά όλα αυτά, μπορούμε να καταλάβουμε ακόμα και τους φόβους αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα αλλά και το μέλλον ενός ανθρώπου.

Δεν μπορώ να αποφύγω την αναφορά στην Αποκάλυψη αφού με το που ακούστηκε το νέο με την «Κάρτα του Θύματος», αμέσως ο νους μου πήγε εκεί. Λέει λοιπόν η Αποκάλυψη του Ιωάννη: «Και έκανε όλους τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν ένα χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματός του».

Ε τι διάολο, ή οι Γραφές σιγά σιγά εκπληρώνονται, ή αυτοί σιγά σιγά εκπληρώνουν τις Γραφές!


Μαζί τα φάγαμε μα γω ΄χανω κιλά…

Με αφορμή την φράση του πραγματικά ανεκδιήγητου Πάγκαλου, «Μαζί τα φάγαμε», αφιερώνω ένα ποίημα του Άρη Μπιτσώρη στον άνθρωπο που είναι τρανή απόδειξη του ποιος «έφαγε» και πόσο «έφαγε».

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;

Τρανή κουβέντα να μην πεις λεν τα σοφά γερόντια,
καλλίτερα τρανή μπουκιά να μασουλάς στα δόντια.

Μα ο Θόδωρος ο Πάγκαλος εδώ μας τα χαλάει,
σε υπέρογκες ποσότητες και τρώει και μιλάει.

Κι είπε: «Μαζί τα φάγαμε
τα φράγκα στην Ελλάδα»,
μα ίδιο τρώει ένας αμνός
και ίδιο μια αγελάδα;

Ηλίου φαεινότερο
ποιοι φάγανε την κρέμα
και ποιοι γλύψαν τα κόκαλα
που βρήκανε στο ρέμα.

Των πρώτων ο εκπρόσωπος
είναι η αφεντιά του,
σαράντα πέντε ζυγαριές
δεν πιάνουν τα κιλά του.

Αυτοί ως καπιταλιστές
χειρίζονται κομπίνες,
όμως σοσιαλιστικά
μοιράζουνε ευθύνες.

Γι’ αυτό προτείνω να ελεγχθεί
του Πάγκαλου το ξύγκι,
κάθε γραμμάριο τόσα δις
το χρέος να ξεσφίγγει.


Εκλογικό 11888.

Παίρνουμε τους 2 υποψήφιους, Θεοδωρίδη Κώστα και Ιωσηφίδη Μάκη. Αναμιγνύουμε καλά τα ονοματεπώνυμα στο μπλέντερ και παίρνουμε το εξής ονοματεπώνυμο: Μάκης Θεοδωρίδης, πρόσωπο που συμμετέχει στις εκλογές του τόπου μας. Προσθέτουμε τα γράμματα του ονοματεπώνυμου του και βγάζουμε άθροισμα 159. Πολλαπλασιάζουμε με το 7 και όλο μαζί με το 11 (7 Νοεμβρίου ή 7/11, ημέρα των εκλογών). Βγαίνει άθροισμα 12243. Αφαιρούμε 365 ημέρες αφού η προεκλογικλογική περίοδος άρχισε πέρυσι, ενώ προσθέτουμε και 10 ημέρες από την άδεια που πήραμε για διακοπές. Όλο μαζί, 11888. Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Η Σαλώμη και ο Μυστικός Δείπνος

Μετά τον απολογισμό του Νομάρχη Φλώρινας και την ανάγνωση του βιβλίου των πεπραγμένων της Νομαρχίας όπου αναφέρονται:

1) σχεδόν 400 απευθείας αναθέσεις έργου (!)

2) Έργα με παράλογα ψηλές τιμές, όπως η ανάπλαση βρύσης (βρυσούλας) στον Φιλώτα κόστους 6.000 ευρώ.

3) Έργα που δεν μπορούν να εντοπιστούν πουθενά παρά μόνο στο βιβλίο του απολογισμού της Νομαρχίας.

4) Χαλικόστρωση δρόμου από το χωριό Α στο χωριό Β και μετά από 1-2 χρόνια, χαλικόστρωση του ίδιου δρόμου από το χωριό Β προς το χωριό Α,

Η νομαρχιακή αντιπολίτευση, ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τον δήμο Φλώρινας, ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Το γεύμα; Η κεφαλή του κ. Βοσκόπουλου επί πίνακι...


Βράβευση αχώνευτη.

Αφού ο Χειρουργός τα έφαγε μαζί με τον Πάγκαλο, απέκτησε προβλήματα …επενδύσεων. Κατόπιν παραπόνων στον άνθρωπο με τον οποίο μοιράστηκε το φαγητό του, ο δεύτερος αντί για βραβείο, του χάρισε (με τιμές και τελετουργικά), ροφήματα χρήσιμα, όπως θα διαπιστώσετε στην φωτογραφία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

Παραδικαστικό και στη Φλώρινα... Λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;