Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Το μαγαζί κλείνει!

Τι ακριβώς να πιστέψουμε όταν ο Καραμανλής κλείνει ξαφνικά και νωρίτερα από το συνηθισμένο την Βουλή;
Εσείς οι κακεντρεχείς σίγουρα πιστεύετε ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα. Ότι δήθεν θέλει να κλείσει την Βουλή νωρίτερα για να αποφύγει το περαιτέρω ξεβράκωμα από την αντιπολίτευση για σκάνδαλα. Έτσι κι αλλιώς η παραγραφή θα γινότανε με τον ερχομό των εκλογών, οπότε τι ύστερα, τι αύριο τι τώρα. Εξάλλου με την συμπλήρωση 2 χρόνων, οποιοδήποτε σκάνδαλο παραγράφεται!
Όχι κύριοι, η Βουλή δεν έκλεισε γι’ αυτόν τον λόγο. Απλά, έχει κουραστεί το παιδί και είπε να κάνει τις διακοπούλες του, να πάρει και καναν υπνάκο… Δείτε: Τον πήρε ήδη!

Παρεμπιπτόντως, θα αναρωτιέστε ίσως: «Μα καλά, υπάρχει Σύνταγμα χώρας που να δίνει αποκλειστικό δικαίωμα στην Βουλή να ασκεί ποινική δίωξη κατά υπουργών όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»; Βεβαίως και υπάρχει! Της Ελλάδας! ΜΟΝΟ!
Εμ, όλο αποχωρούσαν από την Βουλή οι κυβερνώντες, είπαν να το κλείσουν, να μην τους κουράζει το πέρα δώθε.



Κρίμα ρε Σπαθάρη…


Έφυγες εσύ που με τις φιγούρες σου μας χάριζες γέλιο και χαρά, και άφησες Χατζατζάρηδες και Καραγκιόζηδες (συγνώμη Καραγκιόζη μου, σχήμα λόγου είναι), επάνω στη σκηνή να μας προσφέρουν μιζέρια, δυστυχία και απόγνωση.


Σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Στις 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΤΕΕ Αμυνταίου, το πρώτο σκέλος του σεμιναρίου με εκπαιδευτή τον Κακκαβά Νικήτα, καρδιολόγο με μεταπτυχιακό τίτλο στην «Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική» από το ΕΚΑΒ. Το μάθημα είχε μεγάλη επιτυχία με απρόσμενα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ο Νικήτας, γιατρός με σπάνια κατάρτιση, με απλό, κατανοητό και έξυπνο ταυτόχρονα τρόπο, έδειξε στο κοινό πόσο πραγματικά εύκολο είναι να δώσεις σε έναν άνθρωπο που η καρδιά του δεν χτυπάει την ευκαιρία και το δώρο να ζήσει. Ο Δήμαρχος κ. Θεοδωρίδης, αντιλαμβανόμενος την σημασία της ύπαρξης μηχανήματος αυτόματης απινίδωσης – κάτι που λείπει ακόμα και από τα περισσότερα ασθενοφόρα στη χώρα μας όπως μας τόνισε ο Νικήτας, υποσχέθηκε την αγορά με έξοδα του δήμου ενός μηχανήματος απινίδωσης. Το μηχάνημα αρχικά θα εξοπλίσει την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ όταν (και αν) ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, ο αυτόματος απινιδωτής θα γίνει δωρεά σε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας. Ελπίζουμε να το δούμε αυτό σύντομα.
Κάποιοι συμπολίτες μας ίσως να ωφεληθούν, είτε από τις γνώσεις που μας παρείχε αυτό το σεμινάριο, είτε από το μηχάνημα αυτόματης απινίδωσης. Αυτό είναι και το σημαντικότερο αποτέλεσμα αυτού του σεμιναρίου. Και αυτό που με κάνει υπερήφανο είναι ότι η πρόταση για την δημιουργία του σεμιναρίου αλλά και η επιτυχής ως τώρα οργάνωση αυτού του σεμιναρίου έγινε από τον Χειρουργό.
Το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου θα γίνει στις 18 Μαΐου από τη κα Φρόσω Παπαϊωάννου, διευθύντρια του νοσηλευτικού τομέα του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας και Εορδαίας.



Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη ζει

Οι γυναίκες της Κένυας ξεκίνησαν απεργία από το σεξ, για να υποχρεώσουν τη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ραΐλα Οντίνγκα και του προέδρου Μβάι Κιμπάκι να σταματήσει τον πόλεμο προς το συμφέρον της χώρας.
Τα τελευταία χρόνια η Λυσιστράτη έχει αναβιώσει αρκετές φορές, σε χώρες όπως η Ιταλία, η Τουρκία, η Κολομβία κα.
Ωρε φαντάζομαι τους φαντάρους, θολωμένους από την αποχή, και με το ***** ίσα πάνω να τους χτυπάει το μάτι, να μη μπορούν να σημαδέψουν!



Είσαι τσίρκο;

Αν όχι, τότε δε θα πας στο τσίρκο στο οποίο βασανίζουν τα άτυχα αυτά ζώα. Αν σκέφτεσαι να πας, σκέψου πόσο φρικτό είναι να διασκεδάζεις με τα βασανισμένα αυτά πλάσματα. Εάν τελικά πας, ε, τότε είσαι για το τσίρκο!


Υ.Γ. Τι λέει το ζαμπονάκι όταν το βάζετε σε τοστ; «Θα σε πάρω μαζί μου!»

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Η γρίπη των χοίρων

Ακούσανε λέει μερικοί για την γρίπη των χοίρων και αρχίσανε να αποφεύγουν ότι χοιρινό έβλεπαν στον δρόμο τους. Ρε σεις, δεν είναι όλοι οι χοίροι προς αποφυγή!
Μια και είπαμε για γουρούνια, βλέπω αρκετούς να μην αισθάνονται και πολύ καλά…Γούτσου-γούτσου βρε ατιμούληδες!
Εμ, φωνάζατε σαν υστερικοί εδώ και μήνες, «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», είδαν κι απόειδαν τα έρημα τα ζωντανά, έσκασαν από τον καημό τους!
Λέτε να ξεφορτωθούμε κάνα γουρούνι από αυτά που μας κοπρίζουν τις ζωές μας; Σιγά που ψοφάνε τούτοι…
Φαντάζομαι χαρές τα αιγοπρόβατα τώρα με την γρίπη των χοιρινών! Το Πάσχα, τα αιγοπρόβατα υπέφεραν από την καζούρα των χοιρινών. Τα γουρούνια, ως γνήσια γουρούνια, εύχονταν στα αιγοπρόβατα καλή Ανάσταση. Τώρα όμως γύρισε ο τροχός. Η εκδίκηση και η μπριζόλα είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…
Αλήθεια, πόσο σοβαρά να πάρω την φετινή γρίπη των χοίρων όταν η προηγούμενη γρίπη των πουλερικών σκότωσε μόνο 150 ανθρώπους παγκοσμίως; Και λέω μόνο γιατί η απλή γρίπη σκοτώνει γύρω στους 100.000 παγκοσμίως – τουλάχιστον έτσι μας λένε αυτοί που θέλουν να μας πουλήσουν ως απαραίτητα τα αντιγριπικά εμβόλια. Και η αθώα ασπιρίνη σκοτώνει 1000 άτομα κάθε χρόνο. Αλήθεια! Υπόψιν ότι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από την γρίπη των χοίρων είναι ΜΟΝΟ 7, οι υπόλοιποι 143 θάνατοι δεν έχουν αποδοθεί επίσημα στην γρίπη των χοίρων.
Τόσος πανικός για 150 ανεπιβεβαίωτους θανάτους πως δικαιολογείται; Δικαιολογίες υπάρχουν αρκετές: Από τον (εύλογο) φόβο του αγνώστου, έως τις παντοδύναμες φαρμακευτικές, υπάρχουν φωνές που μιλάνε για πανικό ο οποίος σπέρνεται τεχνηέντως είτε για να κυβερνούν ευκολότερα οι κυβερνήσεις όπως ο τσοπάνης που με τον φόβο του λύκου μαντρώνει τα πρόβατα, είτε για να πλουτίζουν ορισμένοι. Για τα λεγόμενα περί πλουτισμού, αξίζει να αναφερθούν λίγα λόγια για το tamiflu. Το εν λόγω φάρμακο που έχει μέτρια αποτελέσματα (και άσχημες παρενέργειες) στην κοινή γρίπη αλλά είναι παντελώς άχρηστο στην γρίπη των πουλερικών και των χοίρων, με το ξέσπασμα του πανικού της γρίπης των πουλερικών το 2005, προωθήθηκε ως η σωτηρία και απέφερε ιλιγγιώδη χρηματιστηριακά κέρδη στην δημιουργό εταιρεία Roche. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι εμπλεκόμενος με την συγκεκριμένη εταιρεία είναι και ο φιλάνθρωπος Ραμσφελντ, ο υπουργός εθνικής άμυνας της κυβέρνησης Μπους. Το ίδιο γίνεται και τώρα βέβαια. Έχει στηθεί ένα πάρτι κερδοφορίας στις πλάτες των πανικόβλητων, και πλουτίζουν αυτοί που πουλάνε τα φάρμακα και τα εμβόλια. Α! Και μια και είπαμε για εμβόλια, κλείνω εδώ το άρθρο μου να πάω στο φαρμακείο μπας και προλάβω να αγοράσω εμβόλια πριν εξαφανιστούνε!
Υ.Γ. Στην γρίπη των πουλερικών του 2005 παραλίγο να ψοφήσει και το δικό μου …πουλί. Τώρα άραγε τι με περιμένει;


Γάλα κάτω από 1 ευρώ από την Vivartia

Ο συνεταιρισμός γαλακτοπαραγωγών ΑΓΝΟ πουλάει εδώ και μήνες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις το γάλα προς 1 ευρώ και ίσα που το ακούσαμε. Γιατί τώρα γίνεται τέτοιος σαματάς;
Γιατί άραγε θυμήθηκε τώρα η Vivartia να ρίξει την τιμή του γάλακτος; Γιατί μετά την εφαρμογή της μείωσης της τιμής του γάλακτος από την ΑΓΝΟ, η ΑΓΝΟ είχε 75% αύξηση στις πωλήσεις φρέσκου γάλακτος ενώ η Vivartia είχε μείωση 15%. Και για να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Βγενόπουλου της Vivartia: «Το φρέσκο γάλα σημαίνει Ελλάδα» και « Θα υλοποιήσουμε την έκκληση της κυβέρνησης για διαφάνεια στην προέλευση των πρώτων υλών». Πριν ένα μήνα έσπασε εκατοντάδες συμβόλαια σε όλη την Μακεδονία και Θράκη, για να στραφεί προφανώς στις γειτονικές χώρες και για να ρίξει ακόμα πιο χαμηλά τις τιμές στους εναπομείναντες Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς. Μην περιμένετε ούτε το φρέσκο γάλα να σημαίνει Ελλάδα αφού όλες οι εταιρείες αναμιγνύουν ελληνικό με ξένο γάλα, αλλά ούτε και διαφάνεια στην προέλευση των πρώτων υλών.


Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το Αγαθονήσι.


Το Αγαθονήσι, φαντάζομαι θα το ξέρετε όλοι τώρα που έγινε της μόδας με τις τουρκικές παραβιάσεις του εναερίου χώρου του και με την πληθώρα λαθρομεταναστών που καταφθάνουν εκεί. Οι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί είναι γύρω στους 150, ενώ οι λαθρομετανάστες, στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες είναι πάνω από 1000. Κάποιοι, συνδέουν τις παραβιάσεις με την ύπαρξη ενός αριθμού λαθρομεταναστών (τούρκικης καταγωγής) στο νησί, και την πιθανότητα διεκδίκησης του νησιού, λόγω της ύπαρξης τουρκικού πληθυσμού (και οι Κούρδοι πρόσφυγες Τούρκοι πολίτες είναι). Στο αντεπιχείρημα μου ότι ένας τέτοιος λόγος παραείναι γελοίος για να μπορέσει να σταθεί, μου απήντησαν ότι στην πολιτική, αυτό που φαίνεται γελοίο τώρα, γίνεται εφικτό αύριο, κολλώντας με κυριολεκτικά στον τοίχο.


Είναι ο Ομπάμα ένα αιμοσταγές κτήνος;

Στο ερώτημά μου αυτό, όλοι θα πούμε όχι, ο Ομπάμα δεν είναι αιμοσταγές κτήνος. Τι θα έλεγε και ο ίδιος για υπάνθρωπους σε χώρες βάρβαρες που βασανίζουν πολίτες ανεξάρτητα αν είναι αθώοι ή ένοχοι; Φαντάζομαι ότι παλαιοτέρα θα έλεγε τα χειρότερα λόγια. Κι όμως, πριν από λίγες ημέρες, ουσιαστικά αμνήστευσε όλους αυτούς που ευθύνονται γι αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία, αυτήν την κατάπτωση του ανθρώπου. Αθώωσε και τους εντολείς αλλά και τους εντολοδόχους των βασανιστηρίων στο Γκουαντάναμο. Ας ελπίζουμε ότι θα αλλάξει γνώμη, γιατί ένα μεμονωμένο γεγονός θα γίνει πάγια τακτική σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όπως και να’ ναι, καλή αρχή…


Άγιε Δημήτρη μου, δώσε λίγη κρίση και σε μένα..

Αυξήθηκαν υπέρογκα οι πωλήσεις υπερπολυτελών αυτοκινήτων μετά την μείωση του φόρου ταξινόμησης. Ένα μέτρο που άγγιξε μόνο τις ισχυρές οικονομικά τάξεις. Δηλαδή αυτοκίνητα αξίας 160.000 ευρώ, έγιναν φθηνότερα κατά 30 χιλιάρικα. Και έτρεξαν όλοι ν’ αγοράσουν! Καλά, μα ποιους άγγιξε τελικά αυτή η κρίση; Συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο τελικά; Θέλω και γω λίγο από αυτήν την κρίση αν είναι έτσι!


Μια άχρηστη σοκολάτα Παυλίδη

Καλά ρε Παυλίδη, ένα σπίτι πήγες να χτίσεις και τα έκανες μαντάρα; Και περιμένεις να σε ξαναψηφίσουμε; Αν για ένα σπίτι κοντεύεις να ρίξεις μια κυβέρνηση, φαντάσου να σου δίνανε και το τιμόνι δηλαδή!
Σοκολάτα σου λέει ο άλλος…
Άλλος την τρώει και γλυκαίνεται (Γιωργάκης), άλλος την τρώει και ζορίζεται (Κωστάκης).