Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πεδίο Βάλτου.

Ετυμολογικά, το Βατοπέδιο είναι μια μικρή γεωγραφικά περιοχή γεμάτη με βάτα. Καμία σχέση με τις βάτες που υπάρχουν στα ταγιέρ. Σήμερα φαινεται πολύ άκαιρη και λανθασμένη αυτή η ερμηνεία. Η ερμηνεία «πεδίον βάλτου» σωστότερη είναι. Άραγε εκείνη η διαφήμιση με τον καλόγερο Ακάκιο που θα πήγαινε να αγοράσει μακαρόνια και ο άλλος του θύμιζε «τα μακαρόνια να ’ναι Μίσκο», πως θα ταίριαζε στην εποχή μας; Κάπως έτσι την φαντάζομαι: «Ακάκιεεε, μην ξεχνάς, τα οικοπεδάκια να ’ναι άρτιαααα».
Καλά ποιος με φόρτωσε με τόσα ψέματα από μικρό και νόμιζα ότι οι καλόγεροι ασκητεύουν και ότι έχουν αρνηθεί τα εγκόσμια; Απ’ ότι βλέπω μόνο την φτώχεια έχουν απαρνηθεί από τα εγκόσμια!

Υ.Γ. Με τρώει να ανάψω μια λαμπάδα στην Παναγιά την Οικοπεδομοιράζουσα, μπας και μας βολέψει και μας με κατιτίς. Λέτε να πιάσει;


Χ
άσαμε έναν επιτυχημένο υπουργό…

Ωρέ τι κρίμα, παραίτηση υπέβαλλε ο Βουλγαράκης, ένας λαμπρός πολιτικός, που συνέδεσε την θητεία του με τους πατριωτικούς αγώνες ενάντια στις υποκλοπές της Vodafone, με τους ανθρωπιστικούς του αγώνες υπέρ των μεταναστών και κυρίως των Πακιστανών, αλλά κυρίως με τους αγώνες του για την επιβολή ηθικής τάξης στην συνθηματολογία με αισχρά λόγια που εκτοξεύουν οι νεολαίες των κομμάτων στις αίθουσες τελετών των πανεπιστημίων.
Κρίμα, η χώρα μας θα είναι πιο φτωχή κι από την κυρά Γιώργαινα που όταν σχωρέθηκε ο άντρας της δεν είχε στον ήλιο μοίρα.